Missa írta:Betyár!

Megelőztél! Holnap akartam az én félémet lefotózni. Csináltam sebtiben pár képet amikor megszereztem. De csak az író asztalomnál, lámpafénynél sikerült. Na és az enyém az '56-os évjáratú, burgundy színű. Nem könnyű fotózni!
Na azért feldobok én is pár képet, bármennyire is sz@rok. Így legalább össze hasonlíthatóak az 1956 és az 1957-es évjáratok különbségei:
Ferrari_410_Superamerica_1.jpg
Ferrari_410_Superamerica_2.jpg
Ferrari_410_Superamerica_3.jpg
Ferrari_410_Superamerica_4.jpg
Ferrari_410_Superamerica_8.jpg
Ferrari_410_Superamerica_10.jpg
Ferrari_410_Superamerica_11.jpg
Ez sajnos nincs meg nekem, de egyik nagy vágyam:
3649025.jpg
Mivel láttam, hogy a fórumon van 1:1-es kategória, azt hiszem megérdemli az autó, hogy az eredetiről is kerüljenek fel képek.

Már korábban is akartam, csak aztán valahogy kimaradt, épp néztem miből lehetne új témát nyitni, amikor megláttam, hogy a 410-esről még nincsen... A fotókat várom!

Amúgy az '57-esen hátul két ablaktörlő is van...
1:1-es képek: A Ferrari topikban jelenleg a harmadik oldalon van egypár kép, mindhárom szériáról, köztük a második szériás, '56-os fehérről is, de még kéne, igazad van...
Amúgy elnézegetve a képeket, végre sikerült rájönnöm (teljesen magamtól XD), hogy melyik autó melyik szériába tartozik...

Az, amelyiken a motorháztetőn nincsen az a légbeömlő, az a Series I (1954-55), amelyiken van, az a Series II (1956-57), és a harmadik, ami teljesen másképp néz ki az első kettőtől, az a Series III (1958-59). Ebben segítségemre volt néhány radikálisan átalakított kettes szériás 410-es is, plusz néhány évszám, szal mostmár tisztában vagyok...

És akkor még ott van az '56-os, második szériára alapuló Ghia Coupe, amit csak akkor lehet beazonosítani, hogy melyik széria, ha ismerjük a születési évét, nameg a hasonlóan fecskefarkú, egyik kedvencem, a Superast Pininarina Coupe Special, ami elvileg szintén Series II, mert '65-os...

Majd rakok fel képeket is, csak most filmnézés közben vagyok, szal nemsokára jön az is...