Köszi a választ! Felniügyben a BBS RS GT-vel és BBS Le Mans-szal szemezek, de még nem döntöttem. A héten szeretném Photoshoppal elkészíteni a látványtervet (OttO Audi RS4 Avant).D.A.C.I. írta: Szia!
Köszönöm szépen, örülök ha már most is tetszik!Igazándiból én fényező műhelyben (műhelyekben) dolgoztam, és ott mondták először, de már alkalmaztam többször is, mivel itthon is fújok 1:1-es autókat is, úgyhogy hidd el, nem vicc!
![]()
Őszintén szólva felni ügyben én is társulni szoktam, de ha megmondod mit szeretnél, szerintem meg tudjuk oldani!
Airbrush fújáshoz egyszerű barkácskompresszort használok, amit az Obi-ban és egyéb helyeken is kapni lehet!
Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18
Re: Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18
Being automotivated is not a crime.
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Mivel az autón lesz némi dekor is, a festést hagyom 2-3 napig kikeményedni, addig viszont van idő egy kis felni próbálgatásra! Ezek egyedileg gyártott 18 colos valódi alumínium peremű felnik, a közepük festhető, terveim szerint neon zöld (láthatósági mellény zöld) színük lesz, mostanában nagy divat ez a szín a drift illetve tuning autókon, nem utolsó sorban szerintem feldobja a fehér kasznit! A festéket a Revell gyártja, bár ki be tudja szerezni modell és makett boltban, de én konkrétan a Müller áruházban vettem:
Revell neon zöld:
A felniken a gumik azt hiszem cserések lesznek, egy kicsit magasabb oldalfalú, élethűbb változatokra, de igazándiból nekem így is tetszenek, csak úgy jobban ki fogják tölteni a kerékjáratokat:
Revell neon zöld:
A felniken a gumik azt hiszem cserések lesznek, egy kicsit magasabb oldalfalú, élethűbb változatokra, de igazándiból nekem így is tetszenek, csak úgy jobban ki fogják tölteni a kerékjáratokat:
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Miután lecsiszoltuk, por és zsírtalanítottuk a felületet, jöhet a festés! Én rendes autó festéket használok, ezt airbrush pisztollyal fújom fel:
A szín kiválasztásánál a Peugeot Boxer gyári fehérjére esett a választásom, mivel ez nagyon élénk, rikító fehér, így a szoba sötétebb zugaiban is feltűnő lesz a modell. Mivel ez bázis festék (tehát matt) így ezt még lakkozni kell:
A szín kiválasztásánál a Peugeot Boxer gyári fehérjére esett a választásom, mivel ez nagyon élénk, rikító fehér, így a szoba sötétebb zugaiban is feltűnő lesz a modell. Mivel ez bázis festék (tehát matt) így ezt még lakkozni kell:
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Szia!Stroker írta:Tetszik a projekt, kitartás, fasza lesz!Mennyire vagy biztos benne, hogy az Ultraderm képes semlegesíteni a kromofágot? Nem hallottam még erről a módszerről. Ha máskor veszel felniket, megtennéd, hogy szólsz előtte? Betársulnék. Fújáshoz mekkora, milyen kompresszort használsz?
Köszönöm szépen, örülök ha már most is tetszik!
Őszintén szólva felni ügyben én is társulni szoktam, de ha megmondod mit szeretnél, szerintem meg tudjuk oldani!
Airbrush fújáshoz egyszerű barkácskompresszort használok, amit az Obi-ban és egyéb helyeken is kapni lehet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:25-kor.
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Miután mindent kivágtunk, ki gitteltünk, következhet az összedolgozás, vagyis a szórógitt (más néven Filler):
Mivel a szórógitt célja az esetleges hibák, egyenetlenségek eltüntetése, ezért ködöléssel vagy koromba "mártogatott" szivacsos bedörzsöléssel kell kezelni a felületet, mivel a szórógitt alapból egy eléggé "narancsos" felületet képez, a fekete szemcsék beülnek ezekbe illetve a hibás részekbe, amit csak síkba csiszolással lehet eltüntetni, ezáltal kapjuk meg a tükör sima felületet! Én festék spray-el ködöltem:
Csiszolás közben pedig így válik simává a felület (csiszoláshoz vizes - és itt a víz nagyon fontos! - 1000-es vagy ettől finomabb papírt használjunk) :
Mivel a szórógitt célja az esetleges hibák, egyenetlenségek eltüntetése, ezért ködöléssel vagy koromba "mártogatott" szivacsos bedörzsöléssel kell kezelni a felületet, mivel a szórógitt alapból egy eléggé "narancsos" felületet képez, a fekete szemcsék beülnek ezekbe illetve a hibás részekbe, amit csak síkba csiszolással lehet eltüntetni, ezáltal kapjuk meg a tükör sima felületet! Én festék spray-el ködöltem:
Csiszolás közben pedig így válik simává a felület (csiszoláshoz vizes - és itt a víz nagyon fontos! - 1000-es vagy ettől finomabb papírt használjunk) :
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:26-kor.
Tetszik a projekt, kitartás, fasza lesz!
Mennyire vagy biztos benne, hogy az Ultraderm képes semlegesíteni a kromofágot? Nem hallottam még erről a módszerről. Ha máskor veszel felniket, megtennéd, hogy szólsz előtte? Betársulnék. Fújáshoz mekkora, milyen kompresszort használsz?
Being automotivated is not a crime.
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Idő közben megtetszett ez a légbeömlő, így gyorsan "át másoltam" a sajátomra, igazándiból nem volt nehéz dolgom, mivel a hűtőrács pontosan ilyen formájú, így azt középre helyezve, majd körbe rajzolva meg is kaptam a mintát:
Majd a kapott mintát, fúró, turbó maró, tűreszelő "combóval" alakítottam formára:
A drift autók legtöbbjén üvegszálas vagy carbon motorháztető van, és ezek általában levehetősek, így én is eltávolítottam az amúgy is valóságtól elrugaszkodott motorháztető nyitó zsanérokat:
Majd a kapott mintát, fúró, turbó maró, tűreszelő "combóval" alakítottam formára:
A drift autók legtöbbjén üvegszálas vagy carbon motorháztető van, és ezek általában levehetősek, így én is eltávolítottam az amúgy is valóságtól elrugaszkodott motorháztető nyitó zsanérokat:
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Miután minden festék el lett távolítva, és a semlegesítés is megtörtént, kezdődhet az építés! Én a tetőablak eltüntetésével kezdtem, mivel egy drift versenyautóban nem az eget kémlelik, hanem az oldalablakot
:
Nekem a gyári hátsó szárny nem tetszett, így ez és ennek rögzítési pontjai is eltüntetésre kerültek:
Az első lökhárító oldal indexei is likvidálva lettek (mivel egy komoly drift autó kormányoszlopán irányjelző kapcsoló sincs
):
Valamint az utastérből a kárpitozás is eltávolításra került mivel egy versenyautóban ilyesmire nincs szükség (ezt szintén fékolajban való áztatással lehet legegyszerűbben eltávolítani):
Nekem a gyári hátsó szárny nem tetszett, így ez és ennek rögzítési pontjai is eltüntetésre kerültek:
Az első lökhárító oldal indexei is likvidálva lettek (mivel egy komoly drift autó kormányoszlopán irányjelző kapcsoló sincs
Valamint az utastérből a kárpitozás is eltávolításra került mivel egy versenyautóban ilyesmire nincs szükség (ezt szintén fékolajban való áztatással lehet legegyszerűbben eltávolítani):
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:27-kor.
- D.A.C.I.
- Felhasználó

- Kapcsolat:
Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18
Sziasztok!
Elkezdtem átépíteni ezt az autót, gondoltam megosztom veletek a munkafolyamatokat, hátha valakinek még hasznára válnak, és esetleg olyan is kedvet kap egy-egy autó átépítéséhez, akit eddig nem igazán vonzott ez a dolog (vagy pont az ellenkezőjét váltom ki, és még az élettől is el megy a kedve...).
Túl sokat nem írok, a képek talán többet mondanak majd, mint amit én le bírnék írni, azért egy-két fontosabb dolgot megemlítek (na nem mintha én annyira értenék hozzá)!
Kezdem mindjárt az elején:
Gyári állapotban:
Mint minden átépítés, ez is rombolással kezdődik:
Nyugalom, semmit nem törtem le, a kerekek szépen (kis feszegetéssel) lepattinthatóak:
Szétszerelve (eddig a legkönnyebb eljutni
):
A karosszériáról a festéket kromofágos fürdő segítségével távolítható el a legkönnyebben és leggyorsabban:
A letisztított fém alkatrészek kromofágos "mosdatás" után (vigyázat, a kromofág csak fémhez jó, a műanyagról a festéket fékolajjal távolítsuk el, mert előbbi megmarja, illetve festés előtt minden kromofággal érintkező alkatrészt semlegesíteni kell, mert az új festéket vagy ledobja, vagy meg sem szárad rajta! Én semlegesítéshez Ultraderm-es vizes mosást alkalmazok):
A műanyag alkatrészek festését fékolajjal távolítjuk el (picit hosszú folyamat, kb. 1 nap míg teljesen lemarja, közben fogkefével párszor át kel dörzsölni, illetve festés előtt ezt is semlegesíteni kell, szintén Ultraderm-es vizes mosással):
Elkezdtem átépíteni ezt az autót, gondoltam megosztom veletek a munkafolyamatokat, hátha valakinek még hasznára válnak, és esetleg olyan is kedvet kap egy-egy autó átépítéséhez, akit eddig nem igazán vonzott ez a dolog (vagy pont az ellenkezőjét váltom ki, és még az élettől is el megy a kedve...).
Túl sokat nem írok, a képek talán többet mondanak majd, mint amit én le bírnék írni, azért egy-két fontosabb dolgot megemlítek (na nem mintha én annyira értenék hozzá)!
Kezdem mindjárt az elején:
Gyári állapotban:
Mint minden átépítés, ez is rombolással kezdődik:
Nyugalom, semmit nem törtem le, a kerekek szépen (kis feszegetéssel) lepattinthatóak:
Szétszerelve (eddig a legkönnyebb eljutni
A karosszériáról a festéket kromofágos fürdő segítségével távolítható el a legkönnyebben és leggyorsabban:
A letisztított fém alkatrészek kromofágos "mosdatás" után (vigyázat, a kromofág csak fémhez jó, a műanyagról a festéket fékolajjal távolítsuk el, mert előbbi megmarja, illetve festés előtt minden kromofággal érintkező alkatrészt semlegesíteni kell, mert az új festéket vagy ledobja, vagy meg sem szárad rajta! Én semlegesítéshez Ultraderm-es vizes mosást alkalmazok):
A műanyag alkatrészek festését fékolajjal távolítjuk el (picit hosszú folyamat, kb. 1 nap míg teljesen lemarja, közben fogkefével párszor át kel dörzsölni, illetve festés előtt ezt is semlegesíteni kell, szintén Ultraderm-es vizes mosással):