Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18

Mutasd be saját 1/18-as autóid valamelyikét. Elvártak a nagy felbontású képek és pár mondat az adott modellről.
Stroker
Tag
Tag

Re: Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Stroker »

D.A.C.I. írta: Szia!

Köszönöm szépen, örülök ha már most is tetszik! :wink: Igazándiból én fényező műhelyben (műhelyekben) dolgoztam, és ott mondták először, de már alkalmaztam többször is, mivel itthon is fújok 1:1-es autókat is, úgyhogy hidd el, nem vicc! :cool:

Őszintén szólva felni ügyben én is társulni szoktam, de ha megmondod mit szeretnél, szerintem meg tudjuk oldani! :wink:

Airbrush fújáshoz egyszerű barkácskompresszort használok, amit az Obi-ban és egyéb helyeken is kapni lehet!
Köszi a választ! Felniügyben a BBS RS GT-vel és BBS Le Mans-szal szemezek, de még nem döntöttem. A héten szeretném Photoshoppal elkészíteni a látványtervet (OttO Audi RS4 Avant).
Being automotivated is not a crime.
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: D.A.C.I. »

Mivel az autón lesz némi dekor is, a festést hagyom 2-3 napig kikeményedni, addig viszont van idő egy kis felni próbálgatásra! Ezek egyedileg gyártott 18 colos valódi alumínium peremű felnik, a közepük festhető, terveim szerint neon zöld (láthatósági mellény zöld) színük lesz, mostanában nagy divat ez a szín a drift illetve tuning autókon, nem utolsó sorban szerintem feldobja a fehér kasznit! A festéket a Revell gyártja, bár ki be tudja szerezni modell és makett boltban, de én konkrétan a Müller áruházban vettem:
h20.jpg
h17.jpg
h15.jpg
Revell neon zöld:
a10.jpg
A felniken a gumik azt hiszem cserések lesznek, egy kicsit magasabb oldalfalú, élethűbb változatokra, de igazándiból nekem így is tetszenek, csak úgy jobban ki fogják tölteni a kerékjáratokat:
h9!.jpg
h7!.jpg
h5.jpg
h14.jpg
h10.jpg
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Miután lecsiszoltuk, por és zsírtalanítottuk a felületet, jöhet a festés! Én rendes autó festéket használok, ezt airbrush pisztollyal fújom fel:
a3.jpg
a3.jpg (217.58 KiB) Megtekintve 1335 alkalommal
A szín kiválasztásánál a Peugeot Boxer gyári fehérjére esett a választásom, mivel ez nagyon élénk, rikító fehér, így a szoba sötétebb zugaiban is feltűnő lesz a modell. Mivel ez bázis festék (tehát matt) így ezt még lakkozni kell:
f2.jpg
g1.jpg
g13.jpg
g8.jpg
g5.jpg
g3.jpg
g4.jpg
g10.jpg
g12.jpg
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Stroker írta:Tetszik a projekt, kitartás, fasza lesz! :) Mennyire vagy biztos benne, hogy az Ultraderm képes semlegesíteni a kromofágot? Nem hallottam még erről a módszerről. Ha máskor veszel felniket, megtennéd, hogy szólsz előtte? Betársulnék. Fújáshoz mekkora, milyen kompresszort használsz?
Szia!

Köszönöm szépen, örülök ha már most is tetszik! :wink: Igazándiból én fényező műhelyben (műhelyekben) dolgoztam, és ott mondták először, de már alkalmaztam többször is, mivel itthon is fújok 1:1-es autókat is, úgyhogy hidd el, nem vicc! :cool:

Őszintén szólva felni ügyben én is társulni szoktam, de ha megmondod mit szeretnél, szerintem meg tudjuk oldani! :wink:

Airbrush fújáshoz egyszerű barkácskompresszort használok, amit az Obi-ban és egyéb helyeken is kapni lehet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:25-kor.
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Miután mindent kivágtunk, ki gitteltünk, következhet az összedolgozás, vagyis a szórógitt (más néven Filler):
e7.jpg
d2.jpg
d3.jpg
Mivel a szórógitt célja az esetleges hibák, egyenetlenségek eltüntetése, ezért ködöléssel vagy koromba "mártogatott" szivacsos bedörzsöléssel kell kezelni a felületet, mivel a szórógitt alapból egy eléggé "narancsos" felületet képez, a fekete szemcsék beülnek ezekbe illetve a hibás részekbe, amit csak síkba csiszolással lehet eltüntetni, ezáltal kapjuk meg a tükör sima felületet! Én festék spray-el ködöltem:
d5.jpg
Csiszolás közben pedig így válik simává a felület (csiszoláshoz vizes - és itt a víz nagyon fontos! - 1000-es vagy ettől finomabb papírt használjunk) :
d1.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:26-kor.
Stroker
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Stroker »

Tetszik a projekt, kitartás, fasza lesz! :) Mennyire vagy biztos benne, hogy az Ultraderm képes semlegesíteni a kromofágot? Nem hallottam még erről a módszerről. Ha máskor veszel felniket, megtennéd, hogy szólsz előtte? Betársulnék. Fújáshoz mekkora, milyen kompresszort használsz?
Being automotivated is not a crime.
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Idő közben megtetszett ez a légbeömlő, így gyorsan "át másoltam" a sajátomra, igazándiból nem volt nehéz dolgom, mivel a hűtőrács pontosan ilyen formájú, így azt középre helyezve, majd körbe rajzolva meg is kaptam a mintát:
01.jpg
01.jpg (104.08 KiB) Megtekintve 1338 alkalommal
e3.jpg
Majd a kapott mintát, fúró, turbó maró, tűreszelő "combóval" alakítottam formára:
e4.jpg
e5.jpg
A drift autók legtöbbjén üvegszálas vagy carbon motorháztető van, és ezek általában levehetősek, így én is eltávolítottam az amúgy is valóságtól elrugaszkodott motorháztető nyitó zsanérokat:
e6.jpg
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Miután minden festék el lett távolítva, és a semlegesítés is megtörtént, kezdődhet az építés! Én a tetőablak eltüntetésével kezdtem, mivel egy drift versenyautóban nem az eget kémlelik, hanem az oldalablakot :lol: :
b1.jpg
b3.jpg
a12.jpg
Nekem a gyári hátsó szárny nem tetszett, így ez és ennek rögzítési pontjai is eltüntetésre kerültek:
b4.jpg
c1.jpg
Az első lökhárító oldal indexei is likvidálva lettek (mivel egy komoly drift autó kormányoszlopán irányjelző kapcsoló sincs :silent: ):
b5.jpg
b7.jpg
Valamint az utastérből a kárpitozás is eltávolításra került mivel egy versenyautóban ilyesmire nincs szükség (ezt szintén fékolajban való áztatással lehet legegyszerűbben eltávolítani):
b8.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára D.A.C.I. 2011.10.11. 23:27-kor.
D.A.C.I.
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Lexus GS 400 DRIFT CAR umbau - AUTOart 1:18

Sziasztok!

Elkezdtem átépíteni ezt az autót, gondoltam megosztom veletek a munkafolyamatokat, hátha valakinek még hasznára válnak, és esetleg olyan is kedvet kap egy-egy autó átépítéséhez, akit eddig nem igazán vonzott ez a dolog (vagy pont az ellenkezőjét váltom ki, és még az élettől is el megy a kedve...). :mrgreen:

Túl sokat nem írok, a képek talán többet mondanak majd, mint amit én le bírnék írni, azért egy-két fontosabb dolgot megemlítek (na nem mintha én annyira értenék hozzá)!

Kezdem mindjárt az elején:

Gyári állapotban:
a6!!.jpg
a13!!!!!!!!!!.jpg
Mint minden átépítés, ez is rombolással kezdődik:
a4.jpg
Nyugalom, semmit nem törtem le, a kerekek szépen (kis feszegetéssel) lepattinthatóak:
a5.jpg
Szétszerelve (eddig a legkönnyebb eljutni :lol: ):
a2.jpg
A karosszériáról a festéket kromofágos fürdő segítségével távolítható el a legkönnyebben és leggyorsabban:
a6.jpg
A letisztított fém alkatrészek kromofágos "mosdatás" után (vigyázat, a kromofág csak fémhez jó, a műanyagról a festéket fékolajjal távolítsuk el, mert előbbi megmarja, illetve festés előtt minden kromofággal érintkező alkatrészt semlegesíteni kell, mert az új festéket vagy ledobja, vagy meg sem szárad rajta! Én semlegesítéshez Ultraderm-es vizes mosást alkalmazok):
a7.jpg
A műanyag alkatrészek festését fékolajjal távolítjuk el (picit hosszú folyamat, kb. 1 nap míg teljesen lemarja, közben fogkefével párszor át kel dörzsölni, illetve festés előtt ezt is semlegesíteni kell, szintén Ultraderm-es vizes mosással):
a11.jpg
Válasz küldése