RenaultMan "gyüjteménye"

Mutasd be a teljes 1/18-as modellekből álló gyűjteményed!
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Re: RenaultMan "gyüjteménye"

Olvasatlan hozzászólás Szerző: RenaultMan »

Kedves Naplóm!

Rég írtam már ide, pedig volt némi átalakulás.

A Matchbox és Majorettek nagy részét eladtam, négyet hagytam meg csak közülük. A két Twingotól is elköszöntem, a kék Mégane pedig tk-s lett így abból már csak a felnik "használhatóak" :sad:

A többi nagyrészt maradt csak lekerültek "A polcról". A narancs Mégane is eladásra szántam, de a kék tragikus befejezése után megtartom. Jelenleg időhiány miatt sajnos már pár hete atomjaira bontva várja, hogy némi átalakítás után megkaphassa a kék ajtókárpitjait és a felhúzott ablakokat.

" A polc " elrendezése is gyökeresen megváltozott, az 1/43-as Mégane Classic és Clio II maradt, végre sikerült kisebb képkeretet is vennem, így a Ragnotti aláírás is átkerült a polcra, valamint "főkincs" lett a polcon egy OttO mobile Clio II Ragnotti és egy Universal Hobbies Clio II Ragnotti, előbbi 1/18-as, utóbbi 1/43-as méretarányban. :smile:

A jövőbe tekintve még sok 1/43-adszoros Clio II-t szeretnék a polcomon tudni, de kitudja mit hoz a sors.

Egyenlőre a legközelebbi terv az OttO ph2-es Clio RS 172-je. Van egy szép emlékem azzal az autóval, pont ilyen bordóval, remélem 3-4 hónap alatt sikerül félretenni az árát és realizálhatom a polcomra is. :smile:
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Re: RenaultMan lakának éke, a "Renaultok polca"

schumimodells írta: Szép kollekció, gratula.
Ajánlom figyelmedbe a Cararama modelleket, igen szép Renault-kat gyárt 1/43-ban: Twingo, Trafic, Scenic RX4. És nem is drága.
Köszönöm szépen!

A Cararamat ismerem, az apró sárga R8-as mellett a Trafic is az. Vadásztam egy ideig 1/43-ast is, de sehol semmi. 1/72-ből is mindenhol csak tűzoltó,mentő,rendőr... egy játékantikváriumban akadtam rá véletlenül erre a fehérre.
Twingoval is régen sokat találkoztam, de most mikor elkezdte mozgatni a fantáziámat már sehol sem találok, tipikus. :smile:

Sajnos a legtöbb játékokkal foglalkozó boltban BMW, Merci, Ferrari-val van a plafonig rakva a polc. Norev Mini Jet-ből Budapesten példának okán 3 helyet találtam eddig ahol forgalmazzák, abból 2 a Norev.hu boltja. Halkan hozzáteszem még ott is szegényes a választék. :smile:
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

RenaultMan írta:Íme, A Renaultok polca, jelen állásban.
DSC01631x.JPG
A képfeltöltő kicsit lecsonkolt a széléből, a narancs Mégane mellett kis képek vannak magáról az autóról, robbantott ábra a futóműről és a motorról.

Mondhatjuk "dinamikus" polcnak is, állandó változásban van.
DSC01626sm.JPG
Ez pedig egy kép a teljes armadáról. Mellette néhány apróság, de a szobámban elvétve felfedezhető néhány maradék alkatrész is, műszeregység, tükör, tartalék dugattyú készlet.. :smile:

Jelenleg sajnos létszámstop van, de tervezek melléjük még 1/54-es Norev-ből pár Gordinit, Clio III RS-t, Twingo RS CUP-ot, R4-et, és kitudja mi tetszik még meg.
1/43-ból a listám élén van Clio RS 182, 172 és Ragnotti Clio valamint egy R10-es Majort is szeretnék. Sajna ezeket itthon én úgy látom nehéz levadászni, Renaultból érdekeset elég keveset látok eladót.
Szép kollekció, gratula.
Ajánlom figyelmedbe a Cararama modelleket, igen szép Renault-kat gyárt 1/43-ban: Twingo, Trafic, Scenic RX4. És nem is drága.
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

french-car-fan írta: Nagy szép! A felső elrendezés nagy ízléses számomra! Látom neked is van WSR plakát, nekem a dedikált kint van a falon + még pár ilyen kép.
Köszönöm!

A kép nem adja vissza tökéletesen, de sokat bíbelődtem vele, hogy minden úgy álljon, ahogy nekem tetszik. Barátnőm idegeire megyek ezekkel a rigolyáimmal. :lol:
Az alsó képen csak a puceválás miatt halomba pakoltam.

A végtelenül bájos WSR-es lányoktól nekem is vannak plakátjaim. :smile:
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

RenaultMan írta:Íme, A Renaultok polca, jelen állásban.
DSC01631x.JPG
A képfeltöltő kicsit lecsonkolt a széléből, a narancs Mégane mellett kis képek vannak magáról az autóról, robbantott ábra a futóműről és a motorról.

DSC01626sm.JPG
Ez pedig egy kép a teljes armadáról. Mellette néhány apróság, de a szobámban elvétve felfedezhető néhány maradék alkatrész is, műszeregység, tükör, tartalék dugattyú készlet.. :smile:

Jelenleg sajnos létszámstop van, de tervezek melléjük még 1/54-es Norev-ből pár Gordinit, Clio III RS-t, Twingo RS CUP-ot, R4-et, és kitudja mi tetszik még meg.
1/43-ból a listám élén van Clio RS 182, 172 és Ragnotti Clio valamint egy R10-es Majort is szeretnék. Sajna ezeket itthon én úgy látom nehéz levadászni, Renaultból érdekeset elég keveset látok eladót.
Nagy szép! A felső elrendezés nagy ízléses számomra! Látom neked is van WSR plakát, nekem a dedikált kint van a falon + még pár ilyen kép.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Íme, A Renaultok polca, jelen állásban.
DSC01631x.JPG
DSC01631x.JPG (211.01 KiB) Megtekintve 4687 alkalommal

DSC01626sm.JPG
DSC01626sm.JPG (142.72 KiB) Megtekintve 4687 alkalommal

RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Re: RenaultMan - A "Renaultok polca"

A közelmúltban sikerült még több levegőt kiszorítanom a polcról. Legutóbbi körben egy 1/54-es Norev Megane II RS egy szintén 1/54-es Norev Alpine A110-es és egy ugyanilyen 1/54-es sárga R8-as valamint ugye a két Bburago, az 1/18-as narancs és a kék Mégane RS 225 került aprócska gyűjteményembe, ráadásul utóbbinak még ablaka is van. :smile:

Ez ugyan nem A Renaultok polcára került, de említésre méltó, egy 1/21.5-ös Renault Trafic II VAN. Díszdobozos, fém modell, plexi "Trafic" feliratú talppal. Csak a külseje van megmunkálva, az üvegfelületek ezüst színt kaptak, az autó teljes egészében pedig sárga. Szintén Norev gyártmány, szép asztaldísz. Akciós volt, úgyhogy végül visszamentem érte és elhoztam. :smile:
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

FrozenSilverM5 írta:Ezek az 1:24-es Cararama-Hongwell modellek egészen szépek és az áruk sem vészes. :thumbup: Látszik az illesztéseknél és a fényezésen is, hogy a Gordini elmarad a GT-től. De a Gordini ültetett sportfutóműve mindent visz :lol:
Hogy is szokták mondani mikor távolabbi állapotában szebb egy nő, jól áll neki a távolság ? A Bburagonál is igaz, kellő távolságból pofásabb. :smile:

A sportfutómű meg jobban terpeszt mint egy könnyűvérű kislány. :smile:
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Camaro96 írta:"Ha legalább eddig elolvastad, egy sört már érdemelsz!" Gyömbér van? :razz: Tetszett a leírásod, olyan bemutató jellegűre sikerült, öröm volt olvasni! :mrgreen:

mégha a motorterek nem is épp a legjobban kidolgozottak, kép azét jöhet róluk! [s02]
Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :smile:
DSC01564.JPG
DSC01564.JPG (62.79 KiB) Megtekintve 4709 alkalommal
Gordini motortér kicsiben és nagyban..
http://galeria.totalcar.hu/tesztek/2010 ... 37ef_m.jpg
DSC01565.JPG
DSC01565.JPG (59.58 KiB) Megtekintve 4709 alkalommal
Ha a sárgára festett olajbetöltő nyílást kupakját leszámítjuk, akár egy 1/24-es cipősdoboz is lehetne. :smile:
DSC01566sm.JPG
DSC01566sm.JPG (91.19 KiB) Megtekintve 4709 alkalommal
Cukirózsaszínalaponcsoportkép.
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

RenaultMan írta:Na tehát, megkezdem a sort.

Elsőként a Bburago Twingo RS és a GT kerül terítékre.

A Gordini nem egy gyöngyök gyöngye (mármint így Bburago féle megmunkálásban). A kerekek némileg terpesztenek, a hasmagasság (nagyon) nem stimmel, a Renault embléma matrica (!) a tető pedig utólag a karosszériához illesztett műanyag.
A géptető és az ajtók nyithatók. Annak ellenére, hogy az ablakok itt is "lehúzott" állapotban vannak, piros pont, hogy ennek ellenére nem felejtették el az ajtókeretet. A beltérben megtalálható minden ami odajár, de kidolgozásra elnagyolt. A fordulatszámmérőt és az óracsoportot felmatricázták, a többi szimpla fekete műanyag, a felület kidolgozása próbálja meg visszaadni a az anyagot ami szeretne lenni.
A motortér viszonylagosan szépen kidolgozott, de egysíkúan fekete. Én ezen változtattam és a szívósort valamint a motortartó bakot ezüstre fújtam, az aksi pozitív pólusának kupakját pedig piros fóliával borítottam. Ezen kívül még az orrán módosítottam, a rendszámtábla körüli részt feketére fújtam, mivel gyárilag (Bburago féle gyárilag) az is színre volt fújva, de a 24 szer nagyobb társán az valójában fekete.

"Dióhéjban" ennyi, hát lássuk a GT-t.

A GT nagyon tetszik nekm :thumbup:
A GT huszonnegyedére kicsinyített mását a Hongwell-Cararama formálta meg. Az Auchenben akadtam rá, 1700ft-ért. Nem gondolkoztam sokáig.
Bburago féltestvérével szemben messzemenőleg szebben kidolgozott. A kerekek nem terpesztenek, hasmagasság oké, a felni élethű, küllői között pedig a féktárcsák leskelődnek kifele. Az emblémák külön kidolgozottak. Géptető, ajtók, csomagtérajtó nyitható és, van ablaka! : ) A beltér itt némileg szebben kidolgozott, belül a feketén kívül a bézs szín is erőteljesen helyet kap. ( Ha legalább eddig elolvastad, egy sört már érdemelsz! ) Az apró részletek itt finomabban megmunkáltak, kevésbé látszik rajtuk az elnagyolás, mint a Bburago-nál.
Ami határozottan negatívum az a motor kidolgozottsága, avagy éppen annak hiánya.

Összességében a Hongwell nyert, szebben megmunkált és igényesebb mint a Bburago!

Néhány kép is a zsok rizsa után:
DSC01543.JPG
DSC01521.JPG
DSC01522.JPG
DSC01531.JPG
DSC01532.JPG
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

Ezek az 1:24-es Cararama-Hongwell modellek egészen szépek és az áruk sem vészes. :thumbup: Látszik az illesztéseknél és a fényezésen is, hogy a Gordini elmarad a GT-től. De a Gordini ültetett sportfutóműve mindent visz :lol:
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Camaro96 »

"Ha legalább eddig elolvastad, egy sört már érdemelsz!" Gyömbér van? :razz: Tetszett a leírásod, olyan bemutató jellegűre sikerült, öröm volt olvasni! :mrgreen:

mégha a motorterek nem is épp a legjobban kidolgozottak, kép azét jöhet róluk! [s02]
"Money can't buy happiness, but I would rather cry in a Ferrari"

http://ferrarihistory.vsg4.hu
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

Na tehát, megkezdem a sort.

Elsőként a Bburago Twingo RS és a GT kerül terítékre.

A Gordini nem egy gyöngyök gyöngye (mármint így Bburago féle megmunkálásban). A kerekek némileg terpesztenek, a hasmagasság (nagyon) nem stimmel, a Renault embléma matrica (!) a tető pedig utólag a karosszériához illesztett műanyag.
A géptető és az ajtók nyithatók. Annak ellenére, hogy az ablakok itt is "lehúzott" állapotban vannak, piros pont, hogy ennek ellenére nem felejtették el az ajtókeretet. A beltérben megtalálható minden ami odajár, de kidolgozásra elnagyolt. A fordulatszámmérőt és az óracsoportot felmatricázták, a többi szimpla fekete műanyag, a felület kidolgozása próbálja meg visszaadni a az anyagot ami szeretne lenni.
A motortér viszonylagosan szépen kidolgozott, de egysíkúan fekete. Én ezen változtattam és a szívósort valamint a motortartó bakot ezüstre fújtam, az aksi pozitív pólusának kupakját pedig piros fóliával borítottam. Ezen kívül még az orrán módosítottam, a rendszámtábla körüli részt feketére fújtam, mivel gyárilag (Bburago féle gyárilag) az is színre volt fújva, de a 24 szer nagyobb társán az valójában fekete.

"Dióhéjban" ennyi, hát lássuk a GT-t.

A GT huszonnegyedére kicsinyített mását a Hongwell-Cararama formálta meg. Az Auchenben akadtam rá, 1700ft-ért. Nem gondolkoztam sokáig.
Bburago féltestvérével szemben messzemenőleg szebben kidolgozott. A kerekek nem terpesztenek, hasmagasság oké, a felni élethű, küllői között pedig a féktárcsák leskelődnek kifele. Az emblémák külön kidolgozottak. Géptető, ajtók, csomagtérajtó nyitható és, van ablaka! : ) A beltér itt némileg szebben kidolgozott, belül a feketén kívül a bézs szín is erőteljesen helyet kap. ( Ha legalább eddig elolvastad, egy sört már érdemelsz! ) Az apró részletek itt finomabban megmunkáltak, kevésbé látszik rajtuk az elnagyolás, mint a Bburago-nál.
Ami határozottan negatívum az a motor kidolgozottsága, avagy éppen annak hiánya.

Összességében a Hongwell nyert, szebben megmunkált és igényesebb mint a Bburago!

Néhány kép is a zsok rizsa után:
DSC01543.JPG
DSC01543.JPG (45.97 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
DSC01521.JPG
DSC01521.JPG (54.17 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
DSC01522.JPG
DSC01522.JPG (49.52 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
DSC01531.JPG
DSC01531.JPG (50.41 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
DSC01532.JPG
DSC01532.JPG (61.79 KiB) Megtekintve 4730 alkalommal
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

Kiváncsian várjuk a képeket. Grat a Mégane-hoz.
RenaultMan
Felhasználó
Felhasználó

RenaultMan "gyüjteménye"

Az 1/18 részlegnél már kilistáztam "A polc" tartalmát.

Ismétlés kép:

1/72: - Renault Trafic II Passanger (Hongwell)

1/54: - Renault 5 turbo kék (Norev)
  • - Renault 5 turbo piros (Norev)
    - Renault 8 Gordini (Norev)
1/43: - Renault Megane Classic (Vitesse)
  • - Renault Clio II ph2 (Norev)
1/24: - Renault Twingo GT (Hongwell)
  • - Renault Twingo RS Gordini (Bburago)
1/18:- Renault Megane RS (Bburago)

Későbbiekben megtűzdelem pár képpel is a témát. : )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RenaultMan 2012.02.11. 18:50-kor.
Válasz küldése