Rendben, szerintem csak hétvégén lesz belőle valami.Labdacs írta:majd számolj be róla, mire jutottál.schumimodells írta:Köszönöm a jótanácsot.Labdacs írta:köszönjük a bemutatót.schumimodells írta:Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, n .....sak a tények száraz leirására törekedtem.
ezeket úgy szoktam tisztítani, hogy Clin szórófejes ablaktisztítóval agyonfújom. az főleg belülről viszi ki belőle a koszt. aztán leöblítem langyos vízzel, amíg már nem habzik. aztán hajszárítóval kifújom belőle a vizet. ha a matricák olyanok, mint a HW modelleken, akkor bírniuk kell. persze, csak óvatosan. de az úgyis látszik, ha kezd lejönni.
ERTL Land Rover Freelander
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Re: ERTL Land Rover Freelander
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
majd számolj be róla, mire jutottál.schumimodells írta:Köszönöm a jótanácsot.Labdacs írta:köszönjük a bemutatót.schumimodells írta:Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, n .....sak a tények száraz leirására törekedtem.
ezeket úgy szoktam tisztítani, hogy Clin szórófejes ablaktisztítóval agyonfújom. az főleg belülről viszi ki belőle a koszt. aztán leöblítem langyos vízzel, amíg már nem habzik. aztán hajszárítóval kifújom belőle a vizet. ha a matricák olyanok, mint a HW modelleken, akkor bírniuk kell. persze, csak óvatosan. de az úgyis látszik, ha kezd lejönni.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Köszönöm a jótanácsot.Labdacs írta:köszönjük a bemutatót.schumimodells írta:Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, n .....sak a tények száraz leirására törekedtem.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
köszönjük a bemutatót.schumimodells írta:Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, n .....sak a tények száraz leirására törekedtem.
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Csak így továbbschumimodells írta:Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, nem könnyű ma már beszerezni, de pont úgy hozta a sors, hogy az egyik kovásznai sráctól, akitől modelleket szoktam venni, sikerült beszereznem egy dobozos példányt, egész jó áron. Kicsit poros, gondolkodtam rajta, hogy beteszem a zuhany alá, csak félek, nehogy tönkretegyem, leváljanak a matricák, vagy ilyesmi. Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, az ossza meg velem.
Alapjában véve, nem egy rossz modell, de azért vannak rajta igen szembetűnő hibák, néhány igen megdöbbentő, és érthetetlen.
Volt már ilyen modellem, 1/24-es Bburago személyében, kettő is. Márcsak ezért is nagyon szerettem volna ezt a modellt beszerezni, hogy végre egytizennyolcban is meglegyen. Itt az első, és a legszembetűnőbb hiba. Az első fényszórók, csak egy szűrkére lefestett műanyag, nem átlátszó üveg, ahogy a fényszórók lenni szoktak. Érdekesség, hogy a Hongwell-Cararama is elkövette ezt a merényletet az 1/43-as Freelanderen. Oldalról igen szép a modell, az ajtóknak ablakkeretük is van, ez nem minden gyártónál egyértelmű, ugyebár. Ez a rész tetszik legjobban ezen a modellen, szépen ki van dolgozva a hátsó műanyag rész, a kis háromszög ablak fekete csikja meg van húzva, szép. A motortér valami szörnyű, sok gagyi motorteret láttam már, de ez mindegyiket alulmúlja.
Egyetlen egy nagy darab fekete műanyag. Az ajtók persze karosan nyilnak, ilyen régi modellen még elmegy. Az utastérben a szürke és a kék szin dominál, alapjában véve nem rossz... ...az ülésekre nyomtatott minta külön dicséretet érdemel. A hátsó rész elég szép, a harmadik ajtóban nincs ablak, de az 1/1-es autóban letekerhető volt az üveg. A pótkerék mögül kikandikáló féklámpát sem felejtették el az ERTL tervezői. A hátsó ajtó zsanérral nyilik, nem karral. Az elsőkkel ellentétben, a hátsó lámpák szépre sikerültek. Ez az első ERTL modellem, régebben majdnem vettem egy 5 ajtós Freelandert, de aztán meggondoltam magam. Most bánom, mert jól mutatott volna egymás mellett a két "zseblandrover."
Ez volt az első bemutató, amit irtam, várom a véleményeiteket. Tudom, meg sem közeliti a Labdacsi szinvonalat, csak a tények száraz leirására törekedtem.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
http://www.frenchcarfan.hu
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
ERTL Land Rover Freelander
Nemrég szereztem be azt a régi ERTL modellt, nem könnyű ma már beszerezni, de pont úgy hozta a sors, hogy az egyik kovásznai sráctól, akitől modelleket szoktam venni, sikerült beszereznem egy dobozos példányt, egész jó áron. Kicsit poros, gondolkodtam rajta, hogy beteszem a zuhany alá, csak félek, nehogy tönkretegyem, leváljanak a matricák, vagy ilyesmi. Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, az ossza meg velem.
Alapjában véve, nem egy rossz modell, de azért vannak rajta igen szembetűnő hibák, néhány igen megdöbbentő, és érthetetlen.
Volt már ilyen modellem, 1/24-es Bburago személyében, kettő is. Márcsak ezért is nagyon szerettem volna ezt a modellt beszerezni, hogy végre egytizennyolcban is meglegyen. Itt az első, és a legszembetűnőbb hiba. Az első fényszórók, csak egy szűrkére lefestett műanyag, nem átlátszó üveg, ahogy a fényszórók lenni szoktak. Érdekesség, hogy a Hongwell-Cararama is elkövette ezt a merényletet az 1/43-as Freelanderen. Oldalról igen szép a modell, az ajtóknak ablakkeretük is van, ez nem minden gyártónál egyértelmű, ugyebár. Ez a rész tetszik legjobban ezen a modellen, szépen ki van dolgozva a hátsó műanyag rész, a kis háromszög ablak fekete csikja meg van húzva, szép. A motortér valami szörnyű, sok gagyi motorteret láttam már, de ez mindegyiket alulmúlja.
Egyetlen egy nagy darab fekete műanyag. Az ajtók persze karosan nyilnak, ilyen régi modellen még elmegy. Az utastérben a szürke és a kék szin dominál, alapjában véve nem rossz... ...az ülésekre nyomtatott minta külön dicséretet érdemel. A hátsó rész elég szép, a harmadik ajtóban nincs ablak, de az 1/1-es autóban letekerhető volt az üveg. A pótkerék mögül kikandikáló féklámpát sem felejtették el az ERTL tervezői. A hátsó ajtó zsanérral nyilik, nem karral. Az elsőkkel ellentétben, a hátsó lámpák szépre sikerültek. Ez az első ERTL modellem, régebben majdnem vettem egy 5 ajtós Freelandert, de aztán meggondoltam magam. Most bánom, mert jól mutatott volna egymás mellett a két "zseblandrover."
Ez volt az első bemutató, amit irtam, várom a véleményeiteket. Tudom, meg sem közeliti a Labdacsi szinvonalat, csak a tények száraz leirására törekedtem.