La Mégane Sport 225
Képeket a későbbiekben fogok készíteni, egyenlőre csak az észrevételeimet szerettem volna megosztani Veletek.
Első ránézésre azt gondoltam, ez igen, ez jól néz ki. Kicsomagolás, kézbevétel, második ránézésre már, hát, Bburago! Kicsit fityegő, elálló tükrök, a túlkrómozott embléma, a hűtőrács lepattogott fekete részei alól kikandikáló króm, csálé antenna, na de nem lehetek ilyen szőrös szívű, ez mégiscsak egy Mégane Sport és annyira vágytam rá, hát annyi baj legyen, nézzük tovább.
Az ajtók nyitásával már meggyűlt a bajom. Nagy küzdelem árán végre kinyitottam, de bár ne tettem volna, első pillantás után enyhén keserű lett a szájam, a vezetőoldali ajtó lóg, nem is kicsit. Kicsit félve, hát kinyitottam az anyós oldali részt, szerencsére az legalább funkcionál szépen.
Tekintetem, már némileg fogyatkozott kedvvel, tovább vándorolt a beltérre. Relatíve szépen és részletesen kidolgozott. Matricázott műszeregység, egész korrekt műszerfal és középkonzol valamint ülések és az autó színére fényezett biztonsági övek! A műszerfal színvilága...hát nem tudok mit írni, nincs neki színvilága! Hacsak nem vesszük bele a piros vészvillogót.
A géptető alatt korrektül megmunkált motortér várt, 2.0T és Renault Sport feliratokkal, valamint sárgára színezett nívó-olajbetöltő és ablakmosó folyadék tartály kupak. Itt kicsit túlzásba vitték az ezüstöt, olyan is ezüst lett, ami valójában szimpla fekete műanyag.
Összességében azt mondanám, lehetőségekhez képest elég jól sikerült ez a Mégane, de az összeszerelés borzasztó és akkor még szépet mondtam rá. Rögtön átvizslatás után szétszereltem az egészet, hát nem kevés sorja, fekete por, apró részecskék és pókhálószerű műanyagot kapirgáltam ki belőle.
Az egész autó azt a hatást kelti, mintha szét akarna esni. Nagyrészt forrasztópákával elkent illesztéseket talál az ember, néhol csak odaillesztett darabokat (Semmi rögzítés, a környezete tartja csak a helyén, már amennyire tudja..) illetve a fontosabb alkatrészeket csavar fogja.
Ha lesz egy kis időm, atomjaira bontom ismét és veszek egy tubus pillanatragasztót, összerakom rendesen. Akkor pedig már a beltér és a csomagtartó csinosítását is megcsinálnám, úgyhogy
írjatok a "feljavításos" részbe ötleteket!