Modellekről általában
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Modellekről általában
Maisto és Bburago gyártja majd a gyengébb minőséget, a drágább ársávban még nem tudni ki fog játszani.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Nos igen, hiányozni fog az az említett 60-80 €-s kategória. Ha az AA kaparintaná meg, biztos nagyon szép modelleket gyártana, de nekem is olyan érzésem van, hogy a régi, "lerágott csont" modelleket dobná piacra. Náluk nekem nagyon visszatetsző, például amit az Aventador-ral csináltak. A jó ég tudja hány színváltozatban dobták ki ugyan azt a modellt. Kötve hiszem, hogy bárki, aki megszerezné a licence-t, agyon verné magát, hogy pl. az eddig elhanyagolt '70-es, '80-as évekből keresne kiindulási alapot. Sejtem, hogy az olyan eddig névtelen modell gyártók kerülnek előtérbe ez ügyben, mint a napokban itt bemutatott Bentley nevű torzót elkövető cég.Labdacs írta:Anno, amikor a Mattel kapta meg a jogokat, tizen-dollármilliós jogdíjakról volt szó. A Ferrari akkor sem, most sem volt szívbajos, ha erről kellett tárgyalni. Azért is esett ki pl a Bburago, mert ők ezt nem tudták kifizetni. Nem hiszem, hogy most lenne olyan helyzetben levő gyártó, aki ekkora összeget csak úgy kitenne az asztalra. Az, hogy több ilyen jönne, az meg már tényleg csodaszámba menne. Persze ne legyen igazam.schumimodells írta: Szerintem, úgy lesz, mint régen, mindenki gyárthat Ferrarit, a BBuragótól a Kyoshóig.
Inkább Missa jóslata lehet majd talán a leginkább reális. Jön majd valami pénzes kínai befektető a semmiből. De ahogy elnéztem Nürnbergen a szenvedést, annyira döglődik ez a hobbi, hogy még az sem biztos, hogy egy olyan név, mint a Ferrari megérné nekik is.
Kérdés, hogy melyik ársávba lönék be magukat? Mert köszönöm, a Bburago-Maisto vanalat kihagynám. Érdekesebb lenne egy 60-70-80 eurós sorozat, ahol már talán lehetne szépet is alkotni. (lásd Welly-GTA, bár gondolom a Land Rover messze nem olyan vastag ceruzával írta a számokat a szerződésre). A sokszáz euróstól félek a leginkább.
A másik kérdés, amit senki nem feszeget: ha lesz új gyártó, mik leszenk a modellek? Kezdik megint előről az unalomig ismert F40, 250 GTO, Testarossa sort, vagy lesz bátorságuk teljesen új dolgokkal kijönni?
Szerintem az a realitás, hogy 2015-16-ban nem lesz megfizethető árú Ferrari modellújdonság a piacon.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
Anno, amikor a Mattel kapta meg a jogokat, tizen-dollármilliós jogdíjakról volt szó. A Ferrari akkor sem, most sem volt szívbajos, ha erről kellett tárgyalni. Azért is esett ki pl a Bburago, mert ők ezt nem tudták kifizetni. Nem hiszem, hogy most lenne olyan helyzetben levő gyártó, aki ekkora összeget csak úgy kitenne az asztalra. Az, hogy több ilyen jönne, az meg már tényleg csodaszámba menne. Persze ne legyen igazam.schumimodells írta: Szerintem, úgy lesz, mint régen, mindenki gyárthat Ferrarit, a BBuragótól a Kyoshóig.
Inkább Missa jóslata lehet majd talán a leginkább reális. Jön majd valami pénzes kínai befektető a semmiből. De ahogy elnéztem Nürnbergen a szenvedést, annyira döglődik ez a hobbi, hogy még az sem biztos, hogy egy olyan név, mint a Ferrari megérné nekik is.
Kérdés, hogy melyik ársávba lönék be magukat? Mert köszönöm, a Bburago-Maisto vanalat kihagynám. Érdekesebb lenne egy 60-70-80 eurós sorozat, ahol már talán lehetne szépet is alkotni. (lásd Welly-GTA, bár gondolom a Land Rover messze nem olyan vastag ceruzával írta a számokat a szerződésre). A sokszáz euróstól félek a leginkább.
A másik kérdés, amit senki nem feszeget: ha lesz új gyártó, mik leszenk a modellek? Kezdik megint előről az unalomig ismert F40, 250 GTO, Testarossa sort, vagy lesz bátorságuk teljesen új dolgokkal kijönni?
Szerintem az a realitás, hogy 2015-16-ban nem lesz megfizethető árú Ferrari modellújdonság a piacon.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Vagy egy névtelenségből, ismeretlenségből "fölbukkanó", kínai gyártó...schumimodells írta:Szerintem, úgy lesz, mint régen, mindenki gyárthat Ferrarit, a BBuragótól a Kyoshóig.chilisos írta:Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, de most már a lehetőség megvan rá. Arra vagyok még kíváncsi, hogy átveszi-e valaki a Mattel helyét, lesz-e olyan, aki megint kizárólagos jogot kap, vagy felosztva, több gyártó csinálhatja majd a Ferrari-kat.Labdacs írta:én nem vagyok ilyen optimista. a liszenszdíjakat a Ferrari sosem érte olcsón, nem vagyok benne biztos, hogy akár az AA-nak is megérni belemenni egy ilyen bizniszbe.chilisos írta:Azt írják, hogy nem fogják megújítani. Jöhetnek az AA Ferrarik!!!schumimodells írta:Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
ha bele is mennek, akkor is majd jönnek a 300+ eurós F40-esek, amik már mindenkinek a könyökén jönnek ki.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Szerintem, úgy lesz, mint régen, mindenki gyárthat Ferrarit, a BBuragótól a Kyoshóig.chilisos írta:Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, de most már a lehetőség megvan rá. Arra vagyok még kíváncsi, hogy átveszi-e valaki a Mattel helyét, lesz-e olyan, aki megint kizárólagos jogot kap, vagy felosztva, több gyártó csinálhatja majd a Ferrari-kat.Labdacs írta:én nem vagyok ilyen optimista. a liszenszdíjakat a Ferrari sosem érte olcsón, nem vagyok benne biztos, hogy akár az AA-nak is megérni belemenni egy ilyen bizniszbe.chilisos írta:Azt írják, hogy nem fogják megújítani. Jöhetnek az AA Ferrarik!!!schumimodells írta:Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
ha bele is mennek, akkor is majd jönnek a 300+ eurós F40-esek, amik már mindenkinek a könyökén jönnek ki.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Tudom, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, de most már a lehetőség megvan rá. Arra vagyok még kíváncsi, hogy átveszi-e valaki a Mattel helyét, lesz-e olyan, aki megint kizárólagos jogot kap, vagy felosztva, több gyártó csinálhatja majd a Ferrari-kat.Labdacs írta:én nem vagyok ilyen optimista. a liszenszdíjakat a Ferrari sosem érte olcsón, nem vagyok benne biztos, hogy akár az AA-nak is megérni belemenni egy ilyen bizniszbe.chilisos írta:Azt írják, hogy nem fogják megújítani. Jöhetnek az AA Ferrarik!!!schumimodells írta:Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
én nem vagyok ilyen optimista. a liszenszdíjakat a Ferrari sosem érte olcsón, nem vagyok benne biztos, hogy akár az AA-nak is megérni belemenni egy ilyen bizniszbe.chilisos írta:Azt írják, hogy nem fogják megújítani. Jöhetnek az AA Ferrarik!!!schumimodells írta:Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Azt írják, hogy nem fogják megújítani. Jöhetnek az AA Ferrarik!!!schumimodells írta:Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Lehet, hogy mostmár nem csak egy gyártó.Missa írta:Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Hmmm, vajon ki lesz az utód?schumimodells írta:"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
"Mattel would like to let you know that after a very successful 15-year partnership, the Hot Wheels licensing relationship with Ferrari will end on December 31, 2014"
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Fura az a teli hűtőrács.FrozenSilverM5 írta:[ Kép ]
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Na, azért aludjál még egy párat rá! Annál is inkább, mert túl sok nyalánkság van a gyűjteményedben. Nem tudnám, most mind megvenni.Labdacs írta:engem mostanában egyre gyakrabban. jelenleg csak útban van a rengeteg doboz.frenchcarfan írta:Ez egyébként mindenkit elér szerintem. Akár mit gyűjtsön... Én is így vagyok vele. Régen mikor jött egy új modell, akkor napokig, sőt hetekig ki-ki vettem a vitrinből, nézegettem minden szögből. Most megjön, megnézem, aztán megy a vitrinbe. De van, hogy jön valamiféle nagy érdeklődés és egy-egy darabot megnézegetek...Labdacs írta:unni nem, mert sosem unalmas egy úgy cucc beszerzése. csak amikor már megvan, nna az nem okoz már akkora örömöt, mint régen.schumimodells írta:Kezded unni a gyűjtést?Labdacs írta:írás lett...FrozenSilverM5 írta:... és most kössünk fogadásokat?Labdacs írta:reggel feldobtam egy érmét. arra gondoltam,ha fej lesz, befejezem a gyűjtést és felszámolom a gyűjteményemet...
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
engem mostanában egyre gyakrabban. jelenleg csak útban van a rengeteg doboz.frenchcarfan írta:Ez egyébként mindenkit elér szerintem. Akár mit gyűjtsön... Én is így vagyok vele. Régen mikor jött egy új modell, akkor napokig, sőt hetekig ki-ki vettem a vitrinből, nézegettem minden szögből. Most megjön, megnézem, aztán megy a vitrinbe. De van, hogy jön valamiféle nagy érdeklődés és egy-egy darabot megnézegetek...Labdacs írta:unni nem, mert sosem unalmas egy úgy cucc beszerzése. csak amikor már megvan, nna az nem okoz már akkora örömöt, mint régen.schumimodells írta:Kezded unni a gyűjtést?Labdacs írta:írás lett...FrozenSilverM5 írta:... és most kössünk fogadásokat?Labdacs írta:reggel feldobtam egy érmét. arra gondoltam,ha fej lesz, befejezem a gyűjtést és felszámolom a gyűjteményemet...
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Ezzel én is igy vagyok, és már nekem is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom.Labdacs írta:unni nem, mert sosem unalmas egy úgy cucc beszerzése. csak amikor már megvan, nna az nem okoz már akkora örömöt, mint régen.schumimodells írta:Kezded unni a gyűjtést?Labdacs írta:írás lett...FrozenSilverM5 írta:... és most kössünk fogadásokat?Labdacs írta:reggel feldobtam egy érmét. arra gondoltam,ha fej lesz, befejezem a gyűjtést és felszámolom a gyűjteményemet...
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Ez egyébként mindenkit elér szerintem. Akár mit gyűjtsön... Én is így vagyok vele. Régen mikor jött egy új modell, akkor napokig, sőt hetekig ki-ki vettem a vitrinből, nézegettem minden szögből. Most megjön, megnézem, aztán megy a vitrinbe. De van, hogy jön valamiféle nagy érdeklődés és egy-egy darabot megnézegetek...Labdacs írta:unni nem, mert sosem unalmas egy úgy cucc beszerzése. csak amikor már megvan, nna az nem okoz már akkora örömöt, mint régen.schumimodells írta:Kezded unni a gyűjtést?Labdacs írta:írás lett...FrozenSilverM5 írta:... és most kössünk fogadásokat?Labdacs írta:reggel feldobtam egy érmét. arra gondoltam,ha fej lesz, befejezem a gyűjtést és felszámolom a gyűjteményemet...
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
http://www.frenchcarfan.hu
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
teljesen szabályos százas volt.Missa írta:Három kérdés:Labdacs írta:írás lett...FrozenSilverM5 írta:... és most kössünk fogadásokat?Labdacs írta:reggel feldobtam egy érmét. arra gondoltam,ha fej lesz, befejezem a gyűjtést és felszámolom a gyűjteményemet...
1. Az érmének mind a két felén írás volt esetleg?![]()
2. Mi van, ha élére esik az érme?
3. Mi ez a depresszív, "felszámolom" a gyűjteményem szindróma? Látom ragályos is ráadásul.
..és egy picit sajnáltam az eredményt.