Dacia

Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Re: Dacia

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

french-car-fan írta:
schumimodells írta:Dacia Lodgy Glace - a 2012-es genfi autószalonon debütáló egyterű előfutára.

érdekes a neve.
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

french-car-fan írta:
french-car-fan írta:
schumimodells írta:Dacia Lodgy Glace - a 2012-es genfi autószalonon debütáló egyterű előfutára.

Ez az Andros Trophy változat,Alain Prosttal és fiával, Nicolas Prosttal a volánnál.
Rejtés:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Jól néz ki, gondolom ez is a renault-nissan fejlesztése, a motor ugyan az a 3,5 V6, amit a formula renault 3.5-ösben is van és a nissan 350-zben, illetve renault avantime-ba fejlesztettek közösen.
Ja.
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

french-car-fan írta:

Ez az Andros Trophy változat,Alain Prosttal és fiával, Nicolas Prosttal a volánnál.
Rejtés:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Jól néz ki, gondolom ez is a renault-nissan fejlesztése, a motor ugyan az a 3,5 V6, amit a formula renault 3.5-ösben is van és a nissan 350-zben, illetve renault avantime-ba fejlesztettek közösen.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Dacia Lodgy Glace - a 2012-es genfi autószalonon debütáló egyterű előfutára.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Dacia 2000, 1980-ból ami a Renault 20-as román változata,amit a Dacia szerelt össze. Csak igen kis darabszámban készült, néhány elvtárs részére, kizárólag fekete, vagy sötétkék szinekben.
Csatolmányok
dacia_2000-1.jpg
dacia_2000-1.jpg (171.23 KiB) Megtekintve 7987 alkalommal
dacia_2000-2.jpg
dacia_2000-2.jpg (306.61 KiB) Megtekintve 7987 alkalommal
dacia_2000-3.jpg
dacia_2000-3.jpg (294.52 KiB) Megtekintve 7987 alkalommal
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

schumimodells írta:Szeretnék ezeken az oldalakon néhány igen érdekes román autót megmutatni nektek,amelyekről nem biztos,hogy hallottatok.
Lesznek prototipusok is,szép számmal.

Nem tudom,hogy ezt a törpe autót ismeritek e? Dacia 500 Lastun (fecske) a neve,a Dacia temesvári gyárában készült,alig 5000 darabot sikerült csak legyártani belőle. Rendkivül rossz minőségű autó volt,még a nagy Dacia-hoz képest is. A karosszériája műanyagból készült és matt volt a fényezése. Mára már teljesen kikoptak az utakról. Egyébbként,ez a törpe Dacia a Ceausescu zseniális ötlete volt,hogy ez által motorizálja az országot,de sohasem volt sikeres a gyártása,viszont csak a forradalom után lehetett leállni a termeléssel,mert nem lehetett beismerni,hogy a "Kárpátok Géniusza" tévedett.
Egyébbként, egy 500 köbcentis motor hajtotta a gyufásdobozt,amit az Oltcit motorjából fejlesztettek ki,vagyis inkább félbevágták,megfelezték az Oltcit motorját,amelyik fantasztikus 22,5 lóerőt préselt ki magából,viszont a fogyasztása mindőssze 3,3 L volt. Nesze neked Volkswagen,3 literes autó.
Ilyenben volt szerencsém egyszer ülni. Elhamarkodottan hátra akartam ülni, a 180 cm-emmel. Valahol deréktájt beszorultam. Pedig akkor még nem voltam 100 kg. Jó, ittas az igen. :razz: Nem mértem fel a helyzetemet. Tulajdonképpen abba sem vagyok biztos, hogy volt-e benne hátsó ülés? Adott helyzetben ilyen apróságokkal nem foglalkoztam. Agigea-n, (Constanta mellett) a kocsmáros gyereknek (aki egyébként erdélyi, Korondi volt) ilyen járgánya volt. Pár kanna gázolaj fejében akart betaxizni a hajómra. Engem, a frissen választott csajomat, egy tíz kilós görögdinnyét, 2 kg kenyeret és néhány üveg sört (vagy Ursus, vagy Stella, már nem emlékszem), ja volt velem Murfatlar is. Mivel a srác is mindenképpen jönni akart, naná, ő volt a sofőr, én a piás, viszont a csajról én sem akartam lemondani, fordulnia kellett a kajáért és a piáért még egyet. :razz: Óhhh, régi szép idők! :lol:
Volt egy Smart feelingje az autónak. Bár ez valamikor a '90-es évek közepén volt. Talán még Smart nem is létezett, bezzeg a nagy Vezér már előre kitalálta. :razz:
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

schumimodells írta:
Missa írta:
schumimodells írta:Dacia MD87
Középmotoros prototipus,bukólámpákkal,kifejezetten verseny célokra kifejlesztve, 1987-ből.
Bocs a komolytalankodásért, és mit akartak vele megfingatni? A B csoportos Audikat? Csau-tól kitelt volna! :razz:
Rámániában abban az időkben nem sok Audi Quattro volt. :wink:
Nem az utcákon gondoltam! A nemzetközi rally "porondra" gondoltam. :razz:
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

schumimodells írta:Dacia 1310 Sport / Dacia 1410 Sport
1981-ben mutatták be,ma már ezek is eltűntek az utakról,pár éve még lehetett látni belőlük egyet-egyet.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Fateromék 1986-ban vettek egy 1310 TLX-et. Amikor '87-ben láttam ilyet Romániaban, csak néztem mint a lőtt medve. De azért őszintén, egy kicsit tetszett...
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Missa írta:
Középmotoros prototipus,bukólámpákkal,kifejezetten verseny célokra kifejlesztve, 1987-ből.
Bocs a komolytalankodásért, és mit akartak vele megfingatni? A B csoportos Audikat? Csau-tól kitelt volna! :razz:
Rámániában abban az időkben nem sok Audi Quattro volt. :wink:
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

chilisos írta:
Vajon ez még megvan valahol, vagy már újrahasznosított fémként éli az életét, hogy nincs egy normális kép se róla?
Nem tudok mást semmit se róla lehet,hogy már nem is létezik. Csak ennyi kép van.
chilisos
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: chilisos »

Vajon ez még megvan valahol, vagy már újrahasznosított fémként éli az életét, hogy nincs egy normális kép se róla?
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Dacia MD87
Csatolmányok
dacia_MD87-1.jpg
dacia_MD87-1.jpg (251.03 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-2.jpg
dacia_MD87-2.jpg (239.87 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-3.jpg
dacia_MD87-3.jpg (140.7 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-4.jpg
dacia_MD87-4.jpg (195.57 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-5.jpg
dacia_MD87-5.jpg (260.76 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-6.jpg
dacia_MD87-6.jpg (221.55 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-7.jpg
dacia_MD87-7.jpg (231.7 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
dacia_MD87-8.jpg
dacia_MD87-8.jpg (290.1 KiB) Megtekintve 7740 alkalommal
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Dacia 1310 Sport / Dacia 1410 Sport
1981-ben mutatták be,ma már ezek is eltűntek az utakról,pár éve még lehetett látni belőlük egyet-egyet.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Dacia

Szeretnék ezeken az oldalakon néhány igen érdekes román autót megmutatni nektek,amelyekről nem biztos,hogy hallottatok.
Lesznek prototipusok is,szép számmal.

Nem tudom,hogy ezt a törpe autót ismeritek e? Dacia 500 Lastun (fecske) a neve,a Dacia temesvári gyárában készült,alig 5000 darabot sikerült csak legyártani belőle. Rendkivül rossz minőségű autó volt,még a nagy Dacia-hoz képest is. A karosszériája műanyagból készült és matt volt a fényezése. Mára már teljesen kikoptak az utakról. Egyébbként,ez a törpe Dacia a Ceausescu zseniális ötlete volt,hogy ez által motorizálja az országot,de sohasem volt sikeres a gyártása,viszont csak a forradalom után lehetett leállni a termeléssel,mert nem lehetett beismerni,hogy a "Kárpátok Géniusza" tévedett.
Egyébbként, egy 500 köbcentis motor hajtotta a gyufásdobozt,amit az Oltcit motorjából fejlesztettek ki,vagyis inkább félbevágták,megfelezték az Oltcit motorját,amelyik fantasztikus 22,5 lóerőt préselt ki magából,viszont a fogyasztása mindőssze 3,3 L volt. Nesze neked Volkswagen,3 literes autó.
Csatolmányok
dacia_500-1.jpg
dacia_500-1.jpg (223.9 KiB) Megtekintve 7742 alkalommal
dacia_500-2.jpg
dacia_500-2.jpg (79.06 KiB) Megtekintve 7742 alkalommal
dacia_500-3.jpg
dacia_500-3.jpg (12.32 KiB) Megtekintve 7742 alkalommal
dacia_500-4.jpg
dacia_500-4.jpg (275.91 KiB) Megtekintve 7742 alkalommal
dacia_500-5.jpg
dacia_500-5.jpg (52.85 KiB) Megtekintve 7742 alkalommal
dacia_500-6.jpg