Modellel kapcsolatos kérdések

Témák 1/18-as méretarányú modellek számára.
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Re: Modellel kapcsolatos kérdések

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

schumimodells írta:Labdacs, nálad most mi a helyzet, gyűjtesz még modelleket? Látom elég sok modelledet adtad el mostanában.
csak hárombetűseket már.
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

Labdacs, nálad most mi a helyzet, gyűjtesz még modelleket? Látom elég sok modelledet adtad el mostanában.
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Missa írta:Nos, a "Jézuskás" időszak kezd kifutni, most volt időm jobban megnézegetni az ajándékomat. És találtam némi érdekességet rajta. Ami furcsa, nem is a modellen, hanem a dobozán. Kérdem én, látott már valaha, valaki Kyosho - Ferrari Testarossa-t, de feketét? Hangsúlyozom, a sima 8422-es katalógus számút, nem az upgrade-elt, High End változatot, a 8425BK-t!
De egy másik jövevénynél, a Kyosho - Ferrari 328 GTS esetében is fenn áll ez a kérdésem. Látott valaha, valaki sárga 328 GTS-t?
_MG_2895.jpg
IMG_6444.JPG
006_Kyosho_Ferrari 328 GTS_led.jpg
IMG_6445.JPG
tervben voltak, de egyik sem valósult meg végül.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

Nos, a "Jézuskás" időszak kezd kifutni, most volt időm jobban megnézegetni az ajándékomat. És találtam némi érdekességet rajta. Ami furcsa, nem is a modellen, hanem a dobozán. Kérdem én, látott már valaha, valaki Kyosho - Ferrari Testarossa-t, de feketét? Hangsúlyozom, a sima 8422-es katalógus számút, nem az upgrade-elt, High End változatot, a 8425BK-t!
De egy másik jövevénynél, a Kyosho - Ferrari 328 GTS esetében is fenn áll ez a kérdésem. Látott valaha, valaki sárga 328 GTS-t?
_MG_2895.jpg
_MG_2895.jpg (715.3 KiB) Megtekintve 20512 alkalommal
IMG_6444.JPG
IMG_6444.JPG (2.01 MiB) Megtekintve 20512 alkalommal
006_Kyosho_Ferrari 328 GTS_led.jpg
006_Kyosho_Ferrari 328 GTS_led.jpg (759.33 KiB) Megtekintve 20512 alkalommal
IMG_6445.JPG
IMG_6445.JPG (2.65 MiB) Megtekintve 20512 alkalommal
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
truckster
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: truckster »

1. Hány éves vagy?
30
2. Mióta gyűjtesz modelleket?
Igazi gyűjtőnek az idei évtől mondanám magam. 1/18-as modelleket 1994 óta kaptam, évente-kétévente egyet, majd sok évig semmit. Az idén pedig elkezdtem magam vásárolni...segítség, valaki állítson le! :)
3. Miért kezdtél el modelleket gyűjteni?
Autóbolond vagyok
4. Hogyan viszonyúlnak ehez családtagjaid, barátaid?
Egyedül élek, barátaim nagy része nem tud róla, néhányan rácsodálkoznak :)
5. Mi szerint gyűjtöd őket?
A koncepció még kiforratlan, több vonal kezd kialakulni, mint filmes autók, amerikai autók...és bármi szokatlan, akár forma, akár szín, akár háttértörténet, ami igazán megfog.
6. Milyen időközönként veszel új modellt?
Kb havonta. De ez tűrhetetlen, nem vagyok én még erre felkészülve! :)
7. Hogyan tartod őket / bánsz velük?
Hímestojásként bánok velük, előveszem és nézegetem a részleteket, néha csak kinyitok-becsukok egy-egy ajtót vagy motortetőt, fordítok a keréken hogy máshogy álljon...
8. Mitől félted őket?
Postától. Rettegek hogy sérülten/hibásan érkeznek, ez már többször előfordult.
9. Bele gondosz abba, hogy eddig mennyi pénzt költöttél el modellre?
Nem. Nem lát nem hall nem beszél :D
10. Meddig gyűjtöd őket?
A jelenlegi lakásom teljesen alkalmatlan a normális eljelyezésükre, de "félek" ez nem fog megállítani. Amíg anyagi helyzetem engedi
11. Meddig mész el egy modell megszerzésért?
Ha valami nem tiszta, gátlástalanul kérdezek az eladótól, bármilyen "hülyeség" legyen is az. Utánanézek a neten az adott modellnek még mielőtt megvenném, mindent elolvasok róla amit lehet. Ha sikerült megszereznem, vagy akár megvétel előtt, utánanézek az eredetinek is amiről készült. AutoArt modellemhez a gyártótól szereztem Hong Kong-ból apró csavarokat.

----------------2. rész----------------

1. Mit érzel, amikor hozzád kerül egy új modell?
Ugyanazt mint 7 évesen, van hogy remegek :D
2. Mit csinálsz az új modellel (p.: kibontom, megnézem)
Kibontom megnézem, mindent kinyitok-becsukok-forgatok, leteszem, megnézem sok irányból, nagyon közelről meg távolról is. Fotózni még nem kezdtem el, pedig kéne.
3. Mit csinálsz ha az új modellene felfedezel egy hibát?
"Sírok". Egyenlőre nem ismerek olyan ügyeskezű mesterembert aki tudna nekem segíteni, így ha a modell "döglött", morgok az eladóval és várok a cserére végtelenségig.
4. Szedted már szét modelledet? Ha igen, mennyire és miért?
Nem nevezném szétszedésnek, de 2 Bburago-m is kit, azaz én raktam össze, és minden pillanatát élveztem. Volt hogy vissza kellet kicsit bontani a modellt valami korábbi rossz lépés miatt. Nagyon szeretem a fém autókat, és komolyabb festéssel nem szeretnék bíbelődni, így igazán szeretném ha lennének komoly gyártóktól komoly fém kitek...
5. Te okoztál már sérülést valamelyik modelledben?
Hát ja... főleg ha hozzáértem egy postázástól eleve megdöglött alkatrészhez ami attól a leheletnyi mozdulattól végleg letörött
6. Hogyan tisztítod meg a modelljeidet?
Napszemüvegtörlő kendő, kis ecset
7. Mi az az ok amiért megválnál a teljes, vagy a gyűjteményed részétől?
Teljes anyagi csőd, kenyér és víz, hirtelen halál:)
8. Szoktál-e modelles rendezvényekre járni? (pl.: börze, kiállítás)
Nem voltam még börzén, a következőn ott leszek. Nürnberg bekerült az álmaim közé, majd meglátjuk.
9. Milyen modelles körökben veszel részt? (pl.: fórum)
Ez a fórum, néhány magánemberrel levelezés,
________________________Extra kérdések________________________

10. Van-e kedvenc darabod a gyűjteményedből? Ha igen melyik az?
Hot Wheels Elite Ecto-1, GMP Ford Fairlane #0101, Paragon Rolls-Royce Silver Shadow MPW RHD
11. Melyik a kedvenc modell gyártód?
Egyenlőre nem kristályosodott ki, mert Kyosho-m pl még nincs... Jelenleg az 1 db Paragon modellem és az 1 db AutoArt-om nyűgöz le. Bár ez az AutoArt széria épp gyönyörű kivitelű, de buta kis konstrukcióhibás...
12. Szoktál-e modelleket átalakítani? Ha igen miért, és milyen szinten?
Tizenéves Bburagoimon kicsit fogok festékkel alakítani, csak ami könnyen kivitelezhető és nagy látványbeli ugrást hoz (pl Ferrari F40 gumicsíkja feketére, indexe narancsra, kipufogóvégekbe "fekete lyuk", "zárt bukólámpa rései" kihúzva feketével...apróságok) Nagy álmom hogy megépítsem édesapám első komoly autóját, egy 1986-os hófehér Zsiguli 2102-es kombit, ehhez egyenlőre a tapasztalatom, de még az alapmodell is hiányzik (IST figyelsz? :D)
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Stroker írta:Szerintetek ez renderelt kép vagy igazi fotó? Nem tudom eldönteni:

Kép

Ha a kép bal oldalán lévő "pixelhibát" nézem, akkor igazinak tűnik. De ha a modelleket, akkor lehet profin renderelt kép is, de lehet akár szépen bevilágított és effektezett fotó is (viszont ha így van, akkor miért nem lett eltüntetve a pixelhiba az utómunka során?). Az R11-től balra lévő éles szürke átmenet sem könnyíti meg a döntést, mind renderelt kép esetén, mind valós fotó esetén elég csúnya hibának tűnik.
1:1-es autók lesznek ezek:
Csatolmányok
11.jpg
11.jpg (24.67 KiB) Megtekintve 21085 alkalommal
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Stroker írta:
french-car-fan írta: Szerintem render, mert ha motorháztető nyílását nézed, meg a matrica nem fedi az ajtóknak a rését, ez nem az OttO-ra val, mert az OttOkon a matrica fedi az ajtóknak a rését. Meg az R5 Sp-t is más felnivel dobják piacra és a lökhárító alsó ívén látni, némi szögletességet, meg az árnyékok is furcsák. De veled együtt bízok benne, hogy majd megjelenik. Meg az ötösön itt más felnik vannak, mint a hamarosan megjelenő darabon.
Köszi! Abban biztos voltam, hogy nem a decemberben megjelenő OttO R5 SP van a képen. De még lehet, hogy lesz egy ilyen kiadású is a későbbiekben, ki tudja :mrgreen:
Nincs mit, de félre ne értsd, nem vagyok ebben szakértő, csak számomra ezek gyanúsak :-D
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Stroker
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Stroker »

french-car-fan írta: Szerintem render, mert ha motorháztető nyílását nézed, meg a matrica nem fedi az ajtóknak a rését, ez nem az OttO-ra val, mert az OttOkon a matrica fedi az ajtóknak a rését. Meg az R5 Sp-t is más felnivel dobják piacra és a lökhárító alsó ívén látni, némi szögletességet, meg az árnyékok is furcsák. De veled együtt bízok benne, hogy majd megjelenik. Meg az ötösön itt más felnik vannak, mint a hamarosan megjelenő darabon.
Köszi! Abban biztos voltam, hogy nem a decemberben megjelenő OttO R5 SP van a képen. De még lehet, hogy lesz egy ilyen kiadású is a későbbiekben, ki tudja :mrgreen:
Being automotivated is not a crime.
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Stroker írta:Szerintetek ez renderelt kép vagy igazi fotó? Nem tudom eldönteni:

Kép

Ha a kép bal oldalán lévő "pixelhibát" nézem, akkor igazinak tűnik. De ha a modelleket, akkor lehet profin renderelt kép is, de lehet akár szépen bevilágított és effektezett fotó is (viszont ha így van, akkor miért nem lett eltüntetve a pixelhiba az utómunka során?). Az R11-től balra lévő éles szürke átmenet sem könnyíti meg a döntést, mind renderelt kép esetén, mind valós fotó esetén elég csúnya hibának tűnik.
Szerintem render, mert ha motorháztető nyílását nézed, meg a matrica nem fedi az ajtóknak a rését, ez nem az OttO-ra val, mert az OttOkon a matrica fedi az ajtóknak a rését. Meg az R5 Sp-t is más felnivel dobják piacra és a lökhárító alsó ívén látni, némi szögletességet, meg az árnyékok is furcsák. De veled együtt bízok benne, hogy majd megjelenik. Meg az ötösön itt más felnik vannak, mint a hamarosan megjelenő darabon.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
Stroker
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Stroker »

Szerintetek ez renderelt kép vagy igazi fotó? Nem tudom eldönteni:

Kép

Being automotivated is not a crime.
DODGE
Új felhasználó
Új felhasználó

Olvasatlan hozzászólás Szerző: DODGE »

Köszi!

Ma megérkezett a trailer, de egyik autóm se fér rá! :mrgreen:
Mindegy, most várok egy kis amerikait (Corvette) és vontatót is hozzá. Aztán vontathatom a napfényes tengerpartra a Vettet! [s40]
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

DODGE írta:És hogyan lehet rögzíteni a vontatóhoz?
Nem fontos a pick up, a lényeg, hogy jó nagydarab legen! :grin:
A lószállítón ilyen ruhacsipesz szerűség csak a végén nem zokni, hanem vonóhorog van. Csak az autón nehéz olyan pontot találni, ahova fel lehet tenni. A GMP autószállítóhoz nem emlékszem, hogy milyen megoldások vannak. A G55 AMG-n meg alapból van horog és pont jó helyen. Majd csinálok holnap fényképet, ha lesz időm.

Szerk.:
Kép
Kép
Kép
Kép
DODGE
Új felhasználó
Új felhasználó

És hogyan lehet rögzíteni a vontatóhoz?
Nem fontos a pick up, a lényeg, hogy jó nagydarab legen! :grin:
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

DODGE írta:Sziasztok!

Egy kicsit zavarban vagyok, mert a topik cím alapján egyből feltenném a kérdésemet, de látva a tartalmat (ezt a kérdőív féleséget), nem tudom ez-e a jó hely?
Ezért elnézést, ha belekoszolok a topikba!
A kérdésem a következő:
Van ugye az 1:18 méretarányú utánfutó ami nagyon klassz! Viszont lehet-e venni olyan pick up-ot aminek van vonóhorga (én nem nagyon láttam)?
Az utánfutóhoz nekünk adtak mindenféle vonóhorgot is. Azt hiszem találkoztam talán valami ERTL pick up-al, aminek volt vonóhorga. Én az Autoart G55 AMG után tudom akasztani az enyémet, annak pont jó helyen van, de az nem is pick up.
DODGE
Új felhasználó
Új felhasználó

Sziasztok!

Egy kicsit zavarban vagyok, mert a topik cím alapján egyből feltenném a kérdésemet, de látva a tartalmat (ezt a kérdőív féleséget), nem tudom ez-e a jó hely?
Ezért elnézést, ha belekoszolok a topikba!
A kérdésem a következő:
Van ugye az 1:18 méretarányú utánfutó ami nagyon klassz! Viszont lehet-e venni olyan pick up-ot aminek van vonóhorga (én nem nagyon láttam)?
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Nnna, akkor én is, megint (ha nem gond, kijavítottam a kérdésekben az elgépeléseket):

1. Hány éves vagy?
34
fémautókat általános iskolás korom óta, 1:18-asokat komolyabban azóta, amióta van saját fizetésem.
3. Miért kezdtél el modelleket gyűjteni?
Nem emlékszem, így nőttem fel, mindig volt AutóMotor a nappalinkban.
4. Hogyan viszonyulnak ehhez családtagjaid, barátaid?
A barátok egy része még nálam is őrültebben gyűjt valamit, akár autót, akár szalvétát, szóval ők megértik. A szűkebb család békén hagy vele.
Ferrari, 1:18, sárvédős, fém. régebben kacérkodtam egy 911-es sor felállításával, most meg egy 1:43-as klasszik Ferrari F1 gyűjteményen töröm a fejem.
általában havonta érkezik csomagom, 2-3 modellel.
Dobozban, lepedővel letakarva, vagy kartondobozba zárva.
8. Mitől félted őket?
Por, fizikai sérülés.
9. Belegondolsz abba, hogy eddig mennyi pénzt költöttél el modellre?
Van róla táblázatom, de nem izgat annyira.
10. Meddig gyűjtöd őket?
Amíg örömöt okoz.
fizikailag? általában a kisszobáig, ott van az asztali gép, de ha a laptopon netezek, akkor az ágyból sem kelek ki. :-)
anyagilag: nagyjából képben vagyok, hogy minek mi az ára, meg mi mennyire beszerezhetetlen (a saját témámban persze). nem szívesen fizetek ki irreális árat semmiért, de amit nagyon szeretnék, az előbb-utóbb horogra akad így is.

attól függ milyen. van, hogy olyan vagyok, mint egy gyerek, de néha a nagy várakozásnak csalódás a vége, de olyan is van, hogy csak egy újabb sor egy excel (bocsának google docs) táblázatban.
ha pipás gép, akkor előfordul, hogy ki sem bontom, majd ha lesz vitrinem. ha régóta várt kincs, akkor kibontom, megvizsgálom, hogy tökéletes-e, körbefotózom. ha olyanom van, akkor írok róla egy posztot a blogomba.
3. Mit csinálsz ha az új modellen felfedezel egy hibát?
nem örülök. ha javítható, akkor konzultálok ügyeskezű mesterember Dofeknével. ha menthetetlen, akkor reklamálok.
igen. Kép
általában javítás céljából.
igen.
sehogy, dobozban vannak. de volt már, hogy vettem gyűjteményt, amit zuhany alá raktam, majd alkoholos ablaktisztító, majd zuhany, aztán hajszárító, majd papírtörlő kendő, végül turtle wax. persze ezek Bburago, Maisto szintű gépek voltak.
ha kenyérre kellene.
börzékre rendszeresen, illetve ha tehetem, akkor februárban irány Nürnberg.
sg fórum, index fórum néha, blogot szerkesztek, most meg ez a fórum.

több is:
Kép
Kép
a hárombetűseket nagyon szeretem, de amelyik számomra a legtöbbet adta, az a CMC
saját kezűleg nem, de van pár átfestett gép a gyűjteményemben:
Kép
Kép
Kép
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

1. Hány éves vagy?
45, srácok én vagyok itt a senior? :shock:
1991-től. Persze gyerekként törekedtem az összes Matchbox megszerzésére. Csak nem maradt egy sem... :(
3. Miért kezdtél el modellekt gyűjteni?
Ahogy Hillary mondta, a Himalája megmászása után, mert ott volt... Áhh, dehogy! Imádom a szép autókat és csak így tudok hozzájuk jutni és csak így férnek el nálam. De ha nagy leszek, Jay Leno leszek és meg lesz mind, IGAZIBAN! :)
4. Hogyan viszonyúlnak ehhez családtagjaid, barátaid?
Idézem őket: "Örök gyerek!" legyintős emotikon nincs... De szerintem ők nem értik ezt a szenvedélyt. Én sem értem pl. a dohányosokat, alkoholistákat, drogosokat.
Márka szeretet (Ferrari, Citroen, Lamborghini), pillanatnyi szerelem (FIAT 500, Dodge Challenger 2008, Bugatti EB 110)
Alapvetően pénz kérdése. De átlag havonta, két havonta.
Vitrin.
8. Mitől félted őket?
Portól, családtagjaimtól.
9. Bele gondolsz abba, hogy eddig mennyi pénzt költöttél el modellre?
Nem. Isten őrizzen! És remélem a feleségemnek sem jut ez eszébe! :)
10. Meddig gyűjtöd őket?
Amíg élek és anyagilag megtehetem. Gondolom az általam elképzelt kollekció sosem lesz teljes...
Az erkölcs diktálta határokon belül bár meddig! :)

Nem tudom, férfiaknak van "G" pontjuk? De ilyesmi lehet amikor azt simogatják. :)
A fent leírt sorrenben. Aztán fotó, utána nézés az irodalomban, neten, az eredeti kivitelről. Megfelelő hely keresés a polcon.
Bosszankodom és felmérem, hogy javítható-e? Ha nem, akkor megpróbálok vele megbékülni.
Igen! Van amelyiket a legapróbb darabokra. Miért? Mert vagy lehet javítani rajta, vagy egy esetleges átalakítás terveihez felmérni.
Sajnos igen.
Víz, enyhe mosószeres oldat. Bútorfény, de volt amikor autóviaszt használtam. Portalanításhoz a feleségemtől elorganizált smink ecsetet használok.
Püff, ez még sosem jutott eszembe. Gondolom pénzért. De csak nagyon sokért! :)
Igen, főleg börzére.
Fórumok.

Ferrari 250 GT Spider California (Elite), Ferrari 250 GTO (Kyosho), Ferrari 375 Plus (BBR), Ferrari 410 Superamerica (Elite)
CMC, BBR, Kyosho
Igen! Azért mert nem minden verziót gyártanak a modellgyártók. Ha megoldhatónak látom neki állok. Milyen szinten? Lásd a blogomban. De az eredetiből is szokott maradni egy példány.
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Scoobyskull
Felhasználó
Felhasználó
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Scoobyskull »

1. Hány éves vagy?
- 22.
- kisgyerekkorom óta, komolyabban 2008-tól.
- Mert autóbolond vagyok és később igazi kincset fog érni.
- Eleinte nehezen fogadták el, de belenyugodtak.
- Márka/típus alapján.
- Nincs időhöz kötve, pénztárca függő.
- Egyelőre, vitzrin híján a polcon pormentesen a dobozukban/mintha mindből az utolsó darabot tudhatnám magaménak.
8. Mitől félted őket?
- Ha egy értéket felbecsülni nem képes gyerek/felnőtt kezébe jutna.
- Bele. Ijesztő, de megérte.
10. Meddig gyűjtöd őket?
- Nincs határideje, ameddig élek és bírom anyagilag.
11. Meddig mész el egy modell megszezésért?
- Azért van egy határ amin már nem lépek túl, de megmozgatok minden követ.

- Kiteljesedést, büszkeséget.
- Csodállom, majd kibontom és csinálok pár gyors kattintást róla.
- Ha van rá lehetőség kicserélem egy másikra, másként belenyugodok.
- Igen, régebbi és kevésbé kidolgozott modelleket, kíváncsiságból.
- Még nem.
- Szemüvegtörlő kendővel ami nem karcol.
- Olyan nem létezik, velük temetnek el.
- Voltam már, de nem köt le, hogy rendszeresen járjak.
- A jelenlegi oldal, illetve egy nemzetközi fórum.

- Igen, a 2006-os STi-m. Kék ami ma már elég ritka darab.
- AUTOart. Precíz, gyönyörű kidolgozottság.
- Nem próbálkoztam vele, és nem is szerepel a jövőbeni terveim között.
Kép
chilisos
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: chilisos »

1. Hány éves vagy?
18
első 1:18-asomat 3 éves kromban kaptam, azóta folyamatosan gyűjtök, de komolyabban kb 5-6 éve, amikor rátaláltam a minőségi modellautókra.
Mert szeretem az autókat :D
Családtagjaimnak tetszik, barátaimnak semleges a hozzáállásuk, vagy nem is tudnak róla :D
Ami megtetszik és amit élőben is elfogadnék.
kb. 2-3 havonta 1 modell.
Saját dobozában van az összes a szekrényben vagy a tetején. Vitrin majd egyszer...
8. Mitől félted őket?
Mindenkitől :D
Nem nagyon számolgatom.
10. Meddig gyűjtöd őket?
Ameddig csak tudom.
Megkeresem hol a legolcsóbb(ebay). Ha van egy ritka modell, akkor nem mondok le róla, megvárom, míg felbukkan valahol egy eladó példány.

Izgatott vagyok és hihetetlenül örülök.
Kibontom, nézegetem majd jó esetben lefotózom. Aztán visszarakom a dobozába. De van olyan amit még sose bontottam ki, mert túl macera:D
Kicsit ideges leszek, ha apróbb a probléma, akkor megpróbálom megcsinálni.
Nem.
Sajnos igen.
Szemüveglencsetörlő kendő, finom ecset.
Valami nagyon erős indok kéne, amit most nem nagyon tudok elképzelni. Megpróbálnám másképp megoldani az adott problémát.
Igen, börzére.
Nemzetközi fórumok(project118, DiecastXchange, Diecastinternationalfreeforums), sg(egyre ritkábban), facebook diecast csoport.

Sok kedvencem van, nehéz lenne választani. De van egy, amit nagyon akartam, és sose hittem, hogy meglesz egyszer, a Mercedes L6600 teherautóm.
AUTOart.
Nem, de egyszer ki fogom próbálni.
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Na én el is feljtettem itt kitölteni :D
1. rész

1. Hány éves vagy?

17

4-5 éve.

Mert imádom az autókat. Így a lakásban tudom őket tartani :)

Sokan nem igazán értik, de meg békéltek vele.

Lényeg, hogy francia legyen, majd kategória és gyártási év szerint rendezem őket.

Két havonta 1-2

Vitrinben, ritkán veszem ki őket.

8. Mitől félted őket?

Por, erős fény, hozzá nem értőktől

Igen, de egy forintot nem bántam meg.

10. Meddig gyűjtöd őket?

Még nagyon sokáig :)

Keresem a legolcsóbb helyeket, és lehetőleg az országon belül, maximum a kétszeresét vagyok hajlandó kifizetni egy modellért.

2. rész

Ezt nehéz leírni, boldogságot, örömöt.

Óvatosan kibontom, megnézem minden egyes részletét és megy a vitrinbe, de ugyan ezt kb. 3-4 napig.

Bosszankodok, végül beletörődök, de legjobban a karcokat utálom, főleg az üvegeken, de sajnos az összesen vannak apró karcok.

Sajnos kellet néhányat, hogy gyári hibát kijavítsam. De ha nem jön simán szét, vagy pattintaní kell, akkor nem. Legutóbb, a Renault 16-os "B" oszlopon lévő kárpítját kellett helyre tenni.

Nem még soha.

Speciális, mikroszálas törlőkendő, LCD tisztító folyadék (pár csepp)

Nagyon súlyos betegsé esetén, ha valami beavatkozáshoz kéne a pénz.

Még nem voltam olyan sok börzén, de most már egyet sem fogok kihagyni.

Néhány fórumon.

Mindig az új darab a kedvenc nálam, de csak kicsivel.

Solido, Norev, Universal Hobbies

Nem.
Válasz küldése