Anglia - Egyesült Királyság

Voltál már Angliában? Ha igen, hogy tetszett?

Igen, már voltam.
2
15%
Voltam, többször is!
1
8%
Nagyon tetszett, szeretnék visszamenni.
2
15%
Tetszett, de majd bővebben leírom az élményeimet.
1
8%
Nem tetszett, inkább mennék máshova.
0
0 szavazat
Még nem voltam...
4
31%
...de szeretnék eljutni egyszer...
3
23%

Szavazatok száma: 13

oritomi
Tag
Tag

Re: Anglia - Egyesült Királyság

Olvasatlan hozzászólás Szerző: oritomi »

Camaro96 írta:Jelenleg a "kedvenc" országom, még talán Olaszországnál is jobban szeretem, és lehet jövő májusban sikerül megint kijutnom, majd elválik...
Azért ha Liverpoolban jársz,elviszlek majd a helyi nyóckerbe,hátha visszahúz a szived olaszországhoz :twisted:

Kár,hogy nem volt a szavazós részben,hogy itt élek,Így én nem szavaztam :D

Londonban voltam pár éve 2 napra,tényleg jó kis hely persze mélyre nem merészkedtünk.
Látványosságok,pipa,megvolt a nagyja,de még azért vissza fogunk menni.A M.T.panoptikum nagyon fasza,ki ne hagyja senki se.
Londontól nem messze van a fűrész film témáját feldolgozó kalandpark,azt meg akarjuk nézni mindenféleképpen tavasszal.

Londonban sikerült egy olyan mélygarázsba leparkolni,hogy csak pislogtam milyen verdák vannak.
A legalja autó (ha az enyémet nem számoljuk :mrgreen: )ferrari,porsche stb....
Ha valaki kíváncsi rá,előtúrom a képeket.Ez a garázs megért volna egy napot minimum :)
Fényképeztem bőszen,nyomtam az exponáló gombot mint süket a csengőt.
Aki teheti menjen északra,wales-be,le az autópályáról.Az 1 más világ.Na az a része tényleg szép.
De mondhatnám Yorkot is,vagy Lake district-et,vagy a még északabbra levő kis falvakat.
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

Kép
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kép
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

SepangbronzeM5 írta:
Labdacs írta:Kép
Uborka, nagy kedvenc! :thumbup:
Amikor az építészetes könyvemet elsőre csak úgy random kinyitottam, akkor ez az épület volt azon az oldalon.
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Labdacs írta:Kép
Uborka, nagy kedvenc! :thumbup:
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Kép
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Camaro96 írta:
Labdacs írta:hehe, jó téma. majd küldök én is képeket, meg talán élménybeszámolót is, hogy mit láttam, hallottam az ott eltöltött három hónap alatt.
okok, várjuk! :wink: :mrgreen:
anno blogot is vezettem, napi ottani dolgokról, de bezártam. volt benne szó mindenről, a national insurance number kiváltásától a Westminster bridge korlátja által vetett árnyékokig.
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Camaro96 »

Labdacs írta:hehe, jó téma. majd küldök én is képeket, meg talán élménybeszámolót is, hogy mit láttam, hallottam az ott eltöltött három hónap alatt.
okok, várjuk! :wink: :mrgreen:
"Money can't buy happiness, but I would rather cry in a Ferrari"

http://ferrarihistory.vsg4.hu
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

hehe, jó téma. majd küldök én is képeket, meg talán élménybeszámolót is, hogy mit láttam, hallottam az ott eltöltött három hónap alatt.
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Csak pár random kiválasztott kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

nah, csakhogy bizonyítsam a kettős felnyílást, álljon itt két nem éppen jó kép...(nem akartam berakni, de meggondoltam magam...)

Kép

Kép

aki volt, attól szívesen várok képeket! :wink: :grin:

Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

nah, bővítettem a szöveget, képeket...

Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Anglia - Egyesült Királyság

Jelenleg a "kedvenc" országom, még talán Olaszországnál is jobban szeretem, és lehet jövő májusban sikerül megint kijutnom, majd elválik...

Addig is szeretnék megosztani néhány képet a 2010-es kiruccanásról:

Május 16-án vasárnap reggel indultunk ezzel a busszal:

Kép

útközben megálltunk Passauban is, majd utána egész éjszaka mentünk, míg másnap reggel megérkeztünk a francia határhoz és a Csalagúthoz...mire átértünk Doverbe, volt vagy délelőtt 11...

Kép

Kép

majd következett Canterbury:

Kép

echte angol kisváros, nagyon tetszett, az ott eltöltött idő alatt (amiben benne volt egy jó nagy adag szabadidő is), a jó barátommal/osztáyltársammal otthagytuk a többieket, és legalább háromszor akkora területet jártunk be mint a többiek, majd szépen visszacsalingáztunk a buszhoz, ahol még így is csak a buszvezető volt, úgyhogy nagyon megérte...

Kép

Kép

Kép

Kép

A Canterbury Apátság:

Kép

Kép

Majd irány Rochester késő délután:

Kép

Kép

Kép

nem rossz hely, de annyira nem fogott meg, lehet azért is, mert nem sokat láttunk belőle...

na mindegy, irány London! este fél hét fele érkeztünk meg, majd elmentünk bevásárolni, kaját, piát, ilyesmit, majd egy óra múlva irány a szállás, Londontól 10 km-re...

...ami egy komfortos kis mobilehome park, olyat se láttam még addig, érdekes volt, sőt élvezetes volt ott "lakni", esténként meg elmászkálni a környéken, illetve az ott lévő kisvárosban...
maga a hely a Temze partján helyezkedett el, sajnos képet nem igazán csináltam, ami van, az meg homályos, köszönhetően a régi gépemnek, meg akkor nem is igazán foglalkoztatott annyira fotózás mint most... :roll:

ez még egész normális, de ebbe meg belelóg az a rohadt szlovák, vagy cseh busz... :twisted: :mrgreen:

Kép

Majd másnap kedden koránkelés, és indulás Londonba!

Sajnos a nyomorult fényképező és annak töltője sikeresen átvert, jelezte hogy teljesen fel van töltve, erre mikor megérkezünk és bekapcsolom, pirosan villog, 20 mp múlva kikapcsol... :evil:

...ezért kénytelen voltam beérni a telefonom 3 megás, egyébként szar kamerájával, ami minden apró kis mozdulatra elferdíti, elhomályosítja a képet...na sebaj, legközelebb már új fényképező, két tonna pótakksival! :mrgreen:

Kép

Kép

Kép

Ott virít a London Eye, két nappal később mi is megtapasztaltuk az élményt amit eme szerkezet nyújt... :mrgreen:

Kép

Kép

Kép

Kép

A Buckingham palota: Ha a zászló felhúzva, a királynő itt van, ha le van eresztve, akkor távol van...:D

Kép

épp akkor jártunk ott, amikor őrségváltás volt...

Kép

Kép

...elég jókor, hogy lássunk egy szép kis Gran Turismot... :razz:

Kép

majd a következő utcában egy ilyen virított ott:

Kép

majd Picadilly Circus:

Kép

Kép

Kép

...át a kínai negyeden...

Kép

...aztán kijukadunk az egyik téren ahol filmbemutatókat szoktak tartani, már nem emlékszem a nevére, itt jót kajáltunk az egyik emeletes Mekiben... :razz:

Kép

tovább...

Kép

majd másnap British Múzeummal kezdünk, sok képet ne várjon senki, a nagyja homályos...

Kép

Kép

Kép

aztán gyütt a London Eye, ahol a várakozási idő alatt bevezettek a mellette lévő épületbe, ahol megnéztünk róla egy kis 3D-s rövidfilmet...

Kép

jó volt, a beszálláskor (sajnos nem a csupaüveg kapszula jutott nekünk...) egy távol-keleti csávó (biztonsági őr) felismerte, hogy magyarok vagyunk, makogott ott valamit, értetlenül néztünk rá, mire valahogy kisilabizáltuk, hogy azt kérdezi, hogy van-e nálunk kés-bicska, vagy valami szúróeszköz, csak épp így: "Nincs kis? Nincs kís?" :lol: aztán amikor látta rajtunk hogy felfogtuk mit akar és válaszoltunk, fejét fogva motyogta:"Oh my God..." :lol: :mrgreen:

no, akkor a kilátás:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

folyt köv mindjárt, csak nem árt bebiztosítani magam... :wink:

SZERK.:

nah, miután kiszálltunk és megnéztük a fotónkat amit a leereszkedéskor készítettek, tovább mentünk a Tower-ig, ami éppen zárva volt, de sebaj, éppen akkor voltunk ott amikor felnyitották a Tower Bridget, egy régi vitorlás miatt, ami különösen ritka esemény manapság...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

...de olyan hogy él óra kihagyással, mindez kétszer történjen meg, olyan meg aztán tényleg nincs minden évben! :mrgreen: a következő épp akkor volt, amikor mentünk volna át a hídon...

harmadnap pedig irány az Oxord Street és a Hyde park és környéke...ahol is láttam egy 612-est, meg egy 599-est egymás mögött, csak épp méltóságteljesen csorgott mindkettő, így fotó nincs...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

majd a Természettudományi Múzeum...

Kép

Kép

a képekkel ugyanúgy vagyok mint a British Múzeumnál...

Kép

Kép

Kép

aztán jött volna a Masame Tussaud Múzeum, ellenben oda nekem meg a barátomnak nem volt kedvünk elmenni, mi inkább a Baker Streeten, meg a környéken csalingáztunk, beültünk egy Starbucks-ba a Mekizés után, majd autóvadászatra indultunk...így utólag mennyire örülök, hogy a Londoni sportkocsi mennyiségről még nem volt annyi fogalmam mint most...erőteljesen vertem volna a fejemet a falba... :lol: :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Camaro96 2011.10.22. 18:52-kor.

Válasz küldése