http://www.youtube.com/watch?v=xAExfrVchX8Missa írta:Most figyeltem fel egy korábbi hozzászólásodra.schumimodells írta:Na és a vámpirok?Labdacs írta:meg a kutyákat.Missa írta:Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:"szereted, vagy csak úgy elvagy vele?"Labdacs írta:mit csinálsz, mikor épp nem modellautókkal foglalkozol?
milyen területen dolgozol, merre? szereted, vagy csak úgy elvagy vele?
ha tanulsz, akkor mi leszel, ha nagy leszel?
ilyesmik...
Hmmm, ma volt egy olyan érzésem este felé, hogy utálom...![]()
Ez a mai elég szar nap volt...![]()
![]()
Reggel a Rómer Flóris úton oldalról nekem szaladt egy macska. A tükörből láttam, hogy a tőlem megszédült állatot az utánam jövő el is taposta. R.I.P.![]()
Ezek után az én napi "ámokfutásom" következett...
Az egyik liftünk behalt. reggel szóltam a szerelőnek, délután 4-re meg is jött. Az érintett bérlőnek egésznap a nyivákolását hallgattam, hogy gyalogolnia kell 3(!) emeletet. Délután kiderült, hogy a liftet túlterhelték és letiltotta magát. Pláne az egészben, hogy a kamerán visszanéztük és kiderült, hogy az az illető pakolta tele a liftet, aki nyervogott egész nap...
A mélygarázsban 10 cm híján majdnem eltaposott a Posta egyik autója. 5 km/h helyett, cirka 50-nel száguldott... Amikor szóvá tettem, finoman az eseményt, még ő kurva anyázott... Miután letiltottam a belépőjét és már a kimenetelnél problémája akadt, fenyegetődzött, hogy letarolja a sorompónkat. Ezt kifejezetten kértem is tőle. Ő meg a cége, meg a biztosító fizet, én meg új sorompót szerzek a háznak. 5 évig nincs gond. A fél délelőttöm a Posta jármű teleppel történő telefonálgatásokkal telt el...
Valamelyik ártány sokallotta az 1(!) mp-es nyitási idejét a beléptetőnek. Az én és a biztonsági szolgálat szeme láttára verte szét a falra szerelt ajtónyitót. Kevéssé vígasztal, hogy a cége állja a cehhet és őt figyelmeztetik. Nekem holnap több munkám lesz a helyre állítással...![]()
Napközben csak öt irodába hívtak fel, hogy náluk bizony nem működik a fűtés és én és a cégem hogyan képzeljük, hogy ezek után ők üzemeltetési díjat, sőt bérleti díjat fizessenek. Nem akarom szakmai kvalitásomat az egekbe magasztalni, de az 5 iroda fűtését, kb. 3 perc alatt oldottam meg. Jó, sokat segített a tény, hogy én tudom, hogyan kell a fali termosztáton bekapcsolni a fűtést. Miután "titkomat" megosztottam az irodában dolgozókkal, mosolyogva ígérték meg, hogy mégis csak fizetni fogják a díjakat. Természetesen nem ők a hülyék, hanem én, a cég, a kormány, meg mindenki, mert ezt a rohadt termosztátot miért a bejárati ajtó mellé kellett szerelni. Mikor neki otthon (jé nekem ugyan ilyen termosztátom van otthon, mondta mindegyik) az ablak alá van szerelve. Persze, hogy nem ő a hülye!
Már javában hazafelé tartottam, a lakásomtól kb. 3 percre voltam, amikor telefonáltak, hogy menjek vissza, mert a biztonsági őr, hirtelen felindulásból villanyszerelt, csinált egy zárlatot és a fél üzemeltetési területen sötét van. Fasza. A cxsúcsforgalomban fordultam vissza. Az irodaháztól szintén kb. 3-5 percre lehettem, amikor megint telefonáltak, hogy mégse menjek be, mert megoldódott a probléma, a zárlatos fénycsőarmatúrát majd holnap megcsinálhatom. Nem igazán akartam belekerülni a rádió híreibe, miszerint a Margit-híd közepén egy zokogó autós torlaszolja el a híd forgalmát. Ezért szám szélét harapva hazafelé vettem az irányt. Most mindjárt 10 óra. Még 2 óra van ebből a tetü napból. Mi jöhet még?!
Szóval nem vagyok túl vallásos ember, de a napi emberi hülyeségek után elgondolkoztam. Isten lehet, hogy rossz kedvében teremtette az embert? Hmmm, meg kellett volna állnia a majomnál... Az egész bolygó jobban járt volna!
Szóval, összegezve, a mai nap UTÁLTAM a foglalkozásom!
ma én is tiszta ideg voltam. telihold lehet.
Szóval a vámpírok... Na és Te erdélyi vagy.![]()
Ez tipikus!Vlad Tepes.
Mivel foglalkozol "civilben"?
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Re: Mivel foglalkozol "civilben"?
http://www.youtube.com/watch?v=xAExfrVchX8Missa írta:Most figyeltem fel egy korábbi hozzászólásodra.schumimodells írta:Na és a vámpirok?Labdacs írta:meg a kutyákat.Missa írta:Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
Szóval a vámpírok... Na és Te erdélyi vagy.![]()
Ez tipikus!Vlad Tepes.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Most figyeltem fel egy korábbi hozzászólásodra.schumimodells írta:Na és a vámpirok?Labdacs írta:meg a kutyákat.Missa írta:Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
Szóval a vámpírok... Na és Te erdélyi vagy.
Ez tipikus!
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Ha muszáj.Labdacs írta:schumimodells írta:Asztalos vagyok.
Egy olasz tulajdonú szatmári cégnél dolgozom. Legfőképp Olaszországba szállitunk,de belföldre is dolgozunk. Én a belföldre szánt árút válogatom ki és készitem elő.
akkor tudsz vitrint készíteni.
A jelenlegi hármat olcsón megvettem és kissé átalakitottam. Eredetileg csak négy polc volt benne és üveg sem volt az elején. Tulajdonképpen ezek könyvespolcok voltak.
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
Én is erre asszociáltam egybőlLabdacs írta:schumimodells írta:Asztalos vagyok.
Egy olasz tulajdonú szatmári cégnél dolgozom. Legfőképp Olaszországba szállitunk,de belföldre is dolgozunk. Én a belföldre szánt árút válogatom ki és készitem elő.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
schumimodells írta:Asztalos vagyok.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Asztalos vagyok.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
úgy illik, hogy a témaindító is válaszoljon a kérdésre, ha már feltette. 
gyerekkoromban mindig házakat rajzoltam, mint minden gyerek. rajzoltam perspektivikus nézetben, axonometriában, rajzoltam alaprajzot. meg kiterítve, amit kivágtam, aztán összeragasztottam.
két dolog már akkor is kiderült: érdekel az építészet, de nincsen bennem annyi kreativitás, művészi hajlam, hogy igazán jó legyek. gimiben még két dolog kiderült: hülye vagyok a statikához, és nem kezelem egészen biztosan a ceruzát, ha szabadkézi rajzról van szó. ezért letettem az építészetről. matekból viszont egész jó voltam, ezért érettségi után egy csomó időt eltöltöttem országunk akkor még működő felsőoktatásában, ahol még több matekot, meg némi informatikát tanultam.
ennek köszönhetően most, szoftverfejlesztőként dolgozom itt:

a szobám a Dunára néz, munka közben a tréningező kajakosokat, kenusokat nézhetjük, a "fiatalos, lendületes csapat, szuper munkakörülmények" nálunk kivételesen nem duma. cserében persze a feladatok gyakran nem egyszerűek, a munka nem könnyű, néha elég stresszes is, de nagyon szeretem.
és hogy mit fejlesztünk? építészeti tervezőprogramot, tehát egy szép nagy vargabetűvel visszakanyarodtam oda, ami gyerekkoromban is foglalkoztatott már. a programunkat használják Sydney-től Moszkván keresztül Londonig majdnem mindenhol, ahol épületet kell építeni, legyen szó akár egy kis családi házról, vagy buszpályaudvarról, vagy 100 emeletes felhőkarcolóról.

érdekes élmény viszontlátni a munkámat egy-egy megvalósult terven, vagy arról hallani, hogy egy országban díjat kapott egy épület, amit a mi programunkkal terveztek.
emellett persze érdekel egy csomó minden, például minden, ami gurul-repül, vagy a vízen közlekedik. egészen apró dolgoktól kezdve, mondjuk, hogy hogyan működik egy blokkolásgátló, egészen mindenféle közlekedésszervezési kérdésekig. ezért pár éve arra gondoltam, hogy erről szereznék egy papírt, be is iratkoztam kedvenc nemzetvédelmi egyetemünkre, mert ott van közlekedésmérnök képzés. csinálom-csinálgatom, ahogy az időmből telik.
van még valami? jaaa, igen, van egy családi vállalkozásunk, játék nagykereskedelemmel foglalkozunk, egy német játékgyárnak vagyunk a magyarországi márkakereskedői. ezt leginkább a feleségem csinálja, én főleg szupportot nyújtok, pl webshopot írok, ha kell.
hobbiilag meg más nem nagyon van, csak az egytizennyolc.
nagyjából ennyi.
gyerekkoromban mindig házakat rajzoltam, mint minden gyerek. rajzoltam perspektivikus nézetben, axonometriában, rajzoltam alaprajzot. meg kiterítve, amit kivágtam, aztán összeragasztottam.
két dolog már akkor is kiderült: érdekel az építészet, de nincsen bennem annyi kreativitás, művészi hajlam, hogy igazán jó legyek. gimiben még két dolog kiderült: hülye vagyok a statikához, és nem kezelem egészen biztosan a ceruzát, ha szabadkézi rajzról van szó. ezért letettem az építészetről. matekból viszont egész jó voltam, ezért érettségi után egy csomó időt eltöltöttem országunk akkor még működő felsőoktatásában, ahol még több matekot, meg némi informatikát tanultam.
ennek köszönhetően most, szoftverfejlesztőként dolgozom itt:

a szobám a Dunára néz, munka közben a tréningező kajakosokat, kenusokat nézhetjük, a "fiatalos, lendületes csapat, szuper munkakörülmények" nálunk kivételesen nem duma. cserében persze a feladatok gyakran nem egyszerűek, a munka nem könnyű, néha elég stresszes is, de nagyon szeretem.
és hogy mit fejlesztünk? építészeti tervezőprogramot, tehát egy szép nagy vargabetűvel visszakanyarodtam oda, ami gyerekkoromban is foglalkoztatott már. a programunkat használják Sydney-től Moszkván keresztül Londonig majdnem mindenhol, ahol épületet kell építeni, legyen szó akár egy kis családi házról, vagy buszpályaudvarról, vagy 100 emeletes felhőkarcolóról.

érdekes élmény viszontlátni a munkámat egy-egy megvalósult terven, vagy arról hallani, hogy egy országban díjat kapott egy épület, amit a mi programunkkal terveztek.
emellett persze érdekel egy csomó minden, például minden, ami gurul-repül, vagy a vízen közlekedik. egészen apró dolgoktól kezdve, mondjuk, hogy hogyan működik egy blokkolásgátló, egészen mindenféle közlekedésszervezési kérdésekig. ezért pár éve arra gondoltam, hogy erről szereznék egy papírt, be is iratkoztam kedvenc nemzetvédelmi egyetemünkre, mert ott van közlekedésmérnök képzés. csinálom-csinálgatom, ahogy az időmből telik.
van még valami? jaaa, igen, van egy családi vállalkozásunk, játék nagykereskedelemmel foglalkozunk, egy német játékgyárnak vagyunk a magyarországi márkakereskedői. ezt leginkább a feleségem csinálja, én főleg szupportot nyújtok, pl webshopot írok, ha kell.
hobbiilag meg más nem nagyon van, csak az egytizennyolc.
nagyjából ennyi.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Na és a vámpirok?Labdacs írta:meg a kutyákat.Missa írta:Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
meg a kutyákat.Missa írta:Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Telihold?! Azt hittem az csak a nőket zavarja!Labdacs írta:vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
vannak ilyen napok, de szerintem most mindenki idegesebb..Missa írta:Rejtés:
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
"szereted, vagy csak úgy elvagy vele?"Labdacs írta:mit csinálsz, mikor épp nem modellautókkal foglalkozol?
ilyesmik...
Hmmm, ma volt egy olyan érzésem este felé, hogy utálom...
Ez a mai elég szar nap volt...
Reggel a Rómer Flóris úton oldalról nekem szaladt egy macska. A tükörből láttam, hogy a tőlem megszédült állatot az utánam jövő el is taposta. R.I.P.
Ezek után az én napi "ámokfutásom" következett...
Az egyik liftünk behalt. reggel szóltam a szerelőnek, délután 4-re meg is jött. Az érintett bérlőnek egésznap a nyivákolását hallgattam, hogy gyalogolnia kell 3(!) emeletet. Délután kiderült, hogy a liftet túlterhelték és letiltotta magát. Pláne az egészben, hogy a kamerán visszanéztük és kiderült, hogy az az illető pakolta tele a liftet, aki nyervogott egész nap...
A mélygarázsban 10 cm híján majdnem eltaposott a Posta egyik autója. 5 km/h helyett, cirka 50-nel száguldott... Amikor szóvá tettem, finoman az eseményt, még ő kurva anyázott... Miután letiltottam a belépőjét és már a kimenetelnél problémája akadt, fenyegetődzött, hogy letarolja a sorompónkat. Ezt kifejezetten kértem is tőle. Ő meg a cége, meg a biztosító fizet, én meg új sorompót szerzek a háznak. 5 évig nincs gond. A fél délelőttöm a Posta jármű teleppel történő telefonálgatásokkal telt el...
Valamelyik ártány sokallotta az 1(!) mp-es nyitási idejét a beléptetőnek. Az én és a biztonsági szolgálat szeme láttára verte szét a falra szerelt ajtónyitót. Kevéssé vígasztal, hogy a cége állja a cehhet és őt figyelmeztetik. Nekem holnap több munkám lesz a helyre állítással...
Napközben csak öt irodába hívtak fel, hogy náluk bizony nem működik a fűtés és én és a cégem hogyan képzeljük, hogy ezek után ők üzemeltetési díjat, sőt bérleti díjat fizessenek. Nem akarom szakmai kvalitásomat az egekbe magasztalni, de az 5 iroda fűtését, kb. 3 perc alatt oldottam meg. Jó, sokat segített a tény, hogy én tudom, hogyan kell a fali termosztáton bekapcsolni a fűtést. Miután "titkomat" megosztottam az irodában dolgozókkal, mosolyogva ígérték meg, hogy mégis csak fizetni fogják a díjakat. Természetesen nem ők a hülyék, hanem én, a cég, a kormány, meg mindenki, mert ezt a rohadt termosztátot miért a bejárati ajtó mellé kellett szerelni. Mikor neki otthon (jé nekem ugyan ilyen termosztátom van otthon, mondta mindegyik) az ablak alá van szerelve. Persze, hogy nem ő a hülye!
Már javában hazafelé tartottam, a lakásomtól kb. 3 percre voltam, amikor telefonáltak, hogy menjek vissza, mert a biztonsági őr, hirtelen felindulásból villanyszerelt, csinált egy zárlatot és a fél üzemeltetési területen sötét van. Fasza. A cxsúcsforgalomban fordultam vissza. Az irodaháztól szintén kb. 3-5 percre lehettem, amikor megint telefonáltak, hogy mégse menjek be, mert megoldódott a probléma, a zárlatos fénycsőarmatúrát majd holnap megcsinálhatom. Nem igazán akartam belekerülni a rádió híreibe, miszerint a Margit-híd közepén egy zokogó autós torlaszolja el a híd forgalmát. Ezért szám szélét harapva hazafelé vettem az irányt. Most mindjárt 10 óra. Még 2 óra van ebből a tetü napból. Mi jöhet még?!
Szóval nem vagyok túl vallásos ember, de a napi emberi hülyeségek után elgondolkoztam. Isten lehet, hogy rossz kedvében teremtette az embert? Hmmm, meg kellett volna állnia a majomnál... Az egész bolygó jobban járt volna!
Szóval, összegezve, a mai nap UTÁLTAM a foglalkozásom!
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Most már 6. éve irodaházak üzemeltetésével foglalkozom. Létesítmény felelős vagyok. Jelenleg négy irodaház gépészeti-, elektromos-, tűz- és életvédelmi rendszereinek, liftek, stb. karbantartásának szervezése, irányítása, ellenőrzése a dolgom. Kisebb mértékben kell foglalkoznom a biztonsági őrökkel, kertészekkel, takarítókkal.Labdacs írta:mit csinálsz, mikor épp nem modellautókkal foglalkozol?
ilyesmik...
Ezelőtt 22 évig hajógépész voltam. Kezdve a ranglétra aljától, a tetejéig. 1994-től 2005-ig gépüzemvezető voltam (filmekben, regényekben ezt hívják főgépésznek), zömmel folyami, nagyteljesítményű tolóhajókon dolgoztam. De ritkán (mert nem szerettem), dolgoztam dunai szálloda hajón is, a Donauprinzessin-en (jelenleg Rossini-nak hívják, szerda-csütörtökönként látni Pesten).
Hogy hol dolgozom? Most Budapesten. Régebben kicsit messzebb. Egész az Északi-tengertől, a Fekete-tengerig. Rajna, Majna, Duna és mellékfolyóik, hajózó csatornáik. Hajóvonták találkozása tilos.
Szeretem-e? A hajózást IGEN!!! MIND A MAI NAPIG! Ha nem nősültem volna meg, ma is "szántanám a vizet".
Az épület üzemeltetést? Azt is, mert érdekes, gyakorlatilag ugyan azt csinálom, minta hajókon. Csak a hajó vízszintesen hosszúak, az épületek függőlegesen. Az egyik vasból van, a másik vasbetonból. Igaz a hajó az mindig mozog, az épület csak ha földrengés van...
De azért őszintén, a hajózás az SZERELEM! Az épület üzemeltetés nekem csak egy jó és érdekes munka. Ezért ezt csak simán szeretem csinálni.
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Jelenleg még tanulok... A 4-es szintet mindig hozom, de nem szeretem a tanárokat, nem értem miért kell felsőbbrendűként kezelni, mint bármilyen más munkát ellátó embert. Én a Verebély László Szakközépiskolába járok. Annyit tudok mondani, hogy a legtöbb tanár szavára, nem lehet adni. Nyelévielőkészítős osztályban vagyok, angol nyelven. Most 12-es vagyok, még egy év van hátra... Azután érettségi és az okj képzést is megcsinálom. Indformatika szakra járok, én hálózat mérnök leszek. Ám ez nincs felsőfokú oktatásban... Van egy úgynevezett CISCO vizsga amit szeretnék letenni, de közel annyiba kerül mint most a gyűjteményem.Labdacs írta:mit csinálsz, mikor épp nem modellautókkal foglalkozol?
ilyesmik...
Az én véleményem az, hogy sokkal inkább dolgoznék, mint ben rohadjak a semmiért. Ugyanúgy egy "senki" parancsolgat nekem mint egy munkhelyen, és olyat kapok a munkámért amiért nem kapok semmit a boltban. Be kell érnem korán és későn érek haza + még a sélutánomat is szúrjam el, hogy következő napra felkészüljek.
Kezd elegem lenni abból is ami bent zajlik, bár az főként az iskola hibáka.
Amúgy hobbiként még az autóápolás és vezetés van. Imádom mind a kettőt.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
http://www.frenchcarfan.hu
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
Mivel foglalkozol "civilben"?
mit csinálsz, mikor épp nem modellautókkal foglalkozol?
ilyesmik...
ilyesmik...