De most úgy tűnik sikerült, ahogy a másikat elfogadták, már ezt is tovább tudtam vinni. Nem tudom, lehet valami összeakadt ott náluk.
Ebay, vatera kérdések
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Ebay, vatera kérdések
Köszi, azt akartam, hogy nekik írjak közvetlen, de valahogy nem tudtam odáig eljutni abban a kuszaságban. Legközelebb akkor tovább keresem.
De most úgy tűnik sikerült, ahogy a másikat elfogadták, már ezt is tovább tudtam vinni. Nem tudom, lehet valami összeakadt ott náluk.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
A "Help and contact"-ban menj el egészen addig, amíg szöveges üzenetet nem tudsz küldeni a techsup-nak. 1-2 napon belül válaszolnak.chilisos írta:Ilyenkor mit tudok csinálni? Elindítottam egy folyamatot, mert nem jött meg egy cucc. Első lépés megvolt, eladó nem válaszolt. Küldeném tovább ebaynek, de nem tudom. Rákattintok arra, hogy "Ask us to step in" és ez a hibaüzenet jön ki napok óta...
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Ilyenkor mit tudok csinálni? Elindítottam egy folyamatot, mert nem jött meg egy cucc. Első lépés megvolt, eladó nem válaszolt. Küldeném tovább ebaynek, de nem tudom. Rákattintok arra, hogy "Ask us to step in" és ez a hibaüzenet jön ki napok óta...

Köszi srácok a válaszokat.
Kérdés még az lehet, hogy számít-e valamit a pénzváltásnál, ha paypal-on belül a primary balance-t átállítod forintról euróra.
Mert ugye alapértelmezetten a forint van beállítva elsődlegesnek.
A másik, hogy váltásnál a devizával kell számolnom, ugye?
Példával:
OTP-s vagyok.
Ha érkezik a paypal-ra mondjuk 100 euró, akkor a paypal automatikusan leveszi a nagyjából 4%-ot.
Tehát marad 96 euróm.
Az OTP jelenlegi deviza vételi árfolyama 299,6 forint.
96 x 299,6 = 28761,6
Tehát nagyjából 28762 forintot fogok tudni átmenteni a bankszámlámra.
Vagy kevesebbet, ha a paypal a saját konverzióját használja, és nem a bankét.
Jó a gondolatmenet?
Kérdés még az lehet, hogy számít-e valamit a pénzváltásnál, ha paypal-on belül a primary balance-t átállítod forintról euróra.
Mert ugye alapértelmezetten a forint van beállítva elsődlegesnek.
A másik, hogy váltásnál a devizával kell számolnom, ugye?
Példával:
OTP-s vagyok.
Ha érkezik a paypal-ra mondjuk 100 euró, akkor a paypal automatikusan leveszi a nagyjából 4%-ot.
Tehát marad 96 euróm.
Az OTP jelenlegi deviza vételi árfolyama 299,6 forint.
96 x 299,6 = 28761,6
Tehát nagyjából 28762 forintot fogok tudni átmenteni a bankszámlámra.
Vagy kevesebbet, ha a paypal a saját konverzióját használja, és nem a bankét.
Jó a gondolatmenet?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Nekem 2 hete jött vissza euro-ban összeg paypalre (sérült cucc, GTSpirit, nem ebay), kérdezte, hogy hogy rakja rá, euroban vagy forintban. Mindkét esetben lejött volna a paypal jutalék. Forintban kértem, és a bank vételi áron számolta át, tehát kevesebbet kaptam valamennyivel.
Szia, nem tudok minden kérdésedre válaszolni de az automatikus forintra váltás az tuti, tehát te forintban kapod meg az összeget. Én legalábbis soha nem kellett hogy beállítsam hogy HUF-ban számoljon, szerintem abban jön a lé amiben a hozzá kötött bankszámla működik. Azt viszont hogy pontosan milyen fix árfolyamot használ, nem tudom, de biztos hogy nem a hazai bankodét, mert én számtalanszor fizettem eBay-re PayPal-el és soha nem stimmelt, forintban egy kicsivel mindig többet vont mint pl nálunk az OTP árfolyam.Ez persze lehet hogy eladásnál a te előnyöd mert pár száz forinttal többet kapsz, de a különbség ált. nem lényeges.Voice írta:Jól sejtem, hogy a beérkezett pénz addig nem lesz hozzáférhető, amíg a vevő nem ad visszajelzést róla a rendszernek, hogy megérkezett hozzá a cucc?
Vagy itt nincs ilyen?
Lenne még pár kérdésem, nem szeretném elrontani az invoice küldést.
Gondolom a Select currency-nél azt a pénznemet kell beállítani, amit ő küld. Esetemben eurót.
Mi az a tax? Kell nekem azzal foglalkozni?
A Terms and conditions részhez kell valamit írnom? Vagy ezek kitöltése csak opcionális?
És még egy kérdés.
Ha megérkezik euróban az összeg, akkor a paypal automatikusan váltja forintra? Az átváltást be kell valahol állítani, vagy a saját bankom aktuális árfolyamán fogja váltani?
Nem szeretnék még ezzel is veszíteni a pénzből, ha rosszul váltaná.
Hátha valaki olyan is olvassa, aki jártas ebben...
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Tudom, hogy független, de ha átver a vevő, akkor ebay tud segíteni, ha rajtuk keresztül fizetnek ki.Voice írta:A paypal ebay-től független.chilisos írta:Hát ha csak így ebayen kívül küldöd, szerintem így nem működik az ebayes védelem. A paypal meg kb 3,6%-ot vesz le. Ennyit tudok mondani.Voice írta:Sziasztok!
A leendő vevő arra kért, hogy paypal-on keresztül küldjek neki egy invoice-t, hogy fizetni tudjon.
Mivel ilyet még nem csináltam, így nem tudom, jár-e ez valamilyen plusz költséggel.
Nézegettem az opciókat, és ez a Create Invoice elég körülményesnek tűnik.
Sokkal egyszerűbbnek tűnt a Request Money opció.
Miért így kérte? Ezzel csak magát védi? A beérkező pénzből a paypal fog levonni jutalékot?
Egyáltalán mi a különbség a két opció között?
Át tud ezzel vágni valahogy?
Ha te mondjuk egy külföldi fórumon veszel vagy eladsz valamit, akkor is a paypal-t használod a pénz küldésére vagy fogadására.
Közben utánanéztem, és ha minden igaz 3,4% a paypal jutalék.
Jól sejtem, hogy a beérkezett pénz addig nem lesz hozzáférhető, amíg a vevő nem ad visszajelzést róla a rendszernek, hogy megérkezett hozzá a cucc?
Vagy itt nincs ilyen?
Gondolom a Select currency-nél azt a pénznemet kell beállítani, amit ő küld. Esetemben eurót.
A Terms and conditions részhez kell valamit írnom? Vagy ezek kitöltése csak opcionális?
És még egy kérdés.
Ha megérkezik euróban az összeg, akkor a paypal automatikusan váltja forintra? Az átváltást be kell valahol állítani, vagy a saját bankom aktuális árfolyamán fogja váltani?
Vagy itt nincs ilyen?
És még egy kérdés.
A paypal ebay-től független.chilisos írta:Hát ha csak így ebayen kívül küldöd, szerintem így nem működik az ebayes védelem. A paypal meg kb 3,6%-ot vesz le. Ennyit tudok mondani.Voice írta:Sziasztok!
A leendő vevő arra kért, hogy paypal-on keresztül küldjek neki egy invoice-t, hogy fizetni tudjon.
Mivel ilyet még nem csináltam, így nem tudom, jár-e ez valamilyen plusz költséggel.
Miért így kérte? Ezzel csak magát védi? A beérkező pénzből a paypal fog levonni jutalékot?
Ha te mondjuk egy külföldi fórumon veszel vagy eladsz valamit, akkor is a paypal-t használod a pénz küldésére vagy fogadására.
Közben utánanéztem, és ha minden igaz 3,4% a paypal jutalék.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Hát ha csak így ebayen kívül küldöd, szerintem így nem működik az ebayes védelem. A paypal meg kb 3,6%-ot vesz le. Ennyit tudok mondani.Voice írta:Sziasztok!
Sziasztok!
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
próbáld ki, max visszautasítja.chilisos írta:Lehet úgy fizetni paypal-lel, hogy pl 30.000-et kell fizetnem, és 15.000 van a paypalen és 15.000 a bankszámlán? Vagy így vegyesen nem működik és előbb át kell utalnom a bankszámlára?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Lehet úgy fizetni paypal-lel, hogy pl 30.000-et kell fizetnem, és 15.000 van a paypalen és 15.000 a bankszámlán? Vagy így vegyesen nem működik és előbb át kell utalnom a bankszámlára?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Megjött, GLS hozta, szóval működik ez a dolog, nem tudom egymást közt hogy intézi az állam és az ebay, de nekem nem kellett postára/vámra szaladgálnom.chilisos írta:Rég vettem már USA-ból cuccot ebayen és most látom először ezt a 3. tételt:
[ Kép ]
Automatikusan fizetteti velem a vámot? De miért az ebaynek kell fizetnem? Vagy mi ez? :O
Találkozott már ilyennel valaki?
ui.: nem titkos, amit vettem, de nem akarom elkiabálni, úgyis teszek majd képeket
17-én adták fel, most ért ide, szóval még gyors is.
Képeket majd rakok.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
majd számolj be róla!chilisos írta:hát nem tudom, csak van valami értelme, hogy előre kell fizetnem a vámot. Lehet, hogy az ebay meg a vámhatóság lerendezi egymást közt, nem tudom.Labdacs írta: a vámot nem a magyar hatóságok szedik? elvileg a mértékét is ők állapítják meg a csomag megvizsgálása után. nagyon meg lennék lepődve, ha működne egy automata rendszer, ami nyilvántartja az összes ország vámszabályait, amiből automatice számolná a sarcot, majd utalná az adott ország vámhivatalába.
De remélem nem kell még itt is fizetnem, elvileg az a lényege, hogy ezután már csak várnom kell a postást. 2 héten belül kiderül mi lesz.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
hát nem tudom, csak van valami értelme, hogy előre kell fizetnem a vámot. Lehet, hogy az ebay meg a vámhatóság lerendezi egymást közt, nem tudom.Labdacs írta: a vámot nem a magyar hatóságok szedik? elvileg a mértékét is ők állapítják meg a csomag megvizsgálása után. nagyon meg lennék lepődve, ha működne egy automata rendszer, ami nyilvántartja az összes ország vámszabályait, amiből automatice számolná a sarcot, majd utalná az adott ország vámhivatalába.
De remélem nem kell még itt is fizetnem, elvileg az a lényege, hogy ezután már csak várnom kell a postást. 2 héten belül kiderül mi lesz.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
a vámot nem a magyar hatóságok szedik? elvileg a mértékét is ők állapítják meg a csomag megvizsgálása után. nagyon meg lennék lepődve, ha működne egy automata rendszer, ami nyilvántartja az összes ország vámszabályait, amiből automatice számolná a sarcot, majd utalná az adott ország vámhivatalába.chilisos írta:Ezzel az Ebay Global Shipping programmal még esély sincs ré, hogy átcsusszanjon a vámon. De nem minden eladó csatlakozott hozzá.Stroker írta:Igen, valami olyasmi. Autóalkatrészt vettem ismerősnek múlt hónapban USA-ból, hasonló indokkal megterhelték a végösszeget. Igaz, nem kellett utána itthon vámot fizetni (valószínűleg egyébként sem kellett volnachilisos írta:Rég vettem már USA-ból cuccot ebayen és most látom először ezt a 3. tételt:
[ Kép ]
Automatikusan fizetteti velem a vámot? De miért az ebaynek kell fizetnem? Vagy mi ez? :O
ui.: nem titkos, amit vettem, de nem akarom elkiabálni, úgyis teszek majd képeket).
Kicsit utánanéztem, az eladó nem nekem, hanem az Ebay Global Shipping USA központjába küldi, aztán onnan küldik nekem és ezenkívül elvileg nem kell vámot fizetnem.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Ezzel az Ebay Global Shipping programmal még esély sincs ré, hogy átcsusszanjon a vámon. De nem minden eladó csatlakozott hozzá.Stroker írta:Igen, valami olyasmi. Autóalkatrészt vettem ismerősnek múlt hónapban USA-ból, hasonló indokkal megterhelték a végösszeget. Igaz, nem kellett utána itthon vámot fizetni (valószínűleg egyébként sem kellett volnachilisos írta:Rég vettem már USA-ból cuccot ebayen és most látom először ezt a 3. tételt:
[ Kép ]
ui.: nem titkos, amit vettem, de nem akarom elkiabálni, úgyis teszek majd képeket).
Kicsit utánanéztem, az eladó nem nekem, hanem az Ebay Global Shipping USA központjába küldi, aztán onnan küldik nekem és ezenkívül elvileg nem kell vámot fizetnem.
Igen, valami olyasmi. Autóalkatrészt vettem ismerősnek múlt hónapban USA-ból, hasonló indokkal megterhelték a végösszeget. Igaz, nem kellett utána itthon vámot fizetni (valószínűleg egyébként sem kellett volnachilisos írta:Rég vettem már USA-ból cuccot ebayen és most látom először ezt a 3. tételt:
[ Kép ]
ui.: nem titkos, amit vettem, de nem akarom elkiabálni, úgyis teszek majd képeket
Being automotivated is not a crime.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Rég vettem már USA-ból cuccot ebayen és most látom először ezt a 3. tételt: