Érdekes aukciók (íbéj, vatera)

Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Re: Érdekes aukciók (íbéj, vatera)

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

Voáhhhh! Gyerekek! Az évszázad üzlete! Valakit érdekel? Én igyekeznék, hátha elkapkodják! De kár, hogy már nem gyűjtök Lambót.... :razz:
FB.jpg
FB.jpg (64.59 KiB) Megtekintve 7873 alkalommal
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

ko1122 írta:Annyira ritka, hogy még tán ronda is, umbaunak sem szép... (szerintem). Az árcédula picit túlzásnak tűnik.
http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_mode ... 31038.html
Ejha, hát nem kicsit túlzás szerintem. Láttam már 8-as kabriót 1:1-ben és szépre umbauzott 1:18-asat is, ami ott kezdődik, hogy nem a Maisto adja az alapot.
ko1122
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: ko1122 »

Annyira ritka, hogy még tán ronda is, umbaunak sem szép... (szerintem). Az árcédula picit túlzásnak tűnik.
http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_mode ... 31038.html
ko1122
Tag
Tag

Missa írta:
Missa írta:Látom, tudod kiről van szó. Igen, ő az! Egy jelenség a faszi, az biztos. Velem nem mert még ilyen hangnemet megütni. Volt vele esetem nekem is. Régi sztori. Árultam valamit, nem drágán (mert nem is ért sokat). Ő alkudozni próbált, aztán a haverja alku nélkül vette meg. Átvételnél megjelentek ketten a lakásomon, vevő alku nélküli árat kifizette és az előszobámba adta el a kölyöknek a modellt. Mivel korban bőven az apja lehetnék mind kettőnek, jogot formáltam rá, hogy a két kis dögevőt kizavarjam a lakásból, mondván nem tőzsde, nem piac, nem börze a lakásom. Ha valaki kimeri nyitni a száját, seggbe rúgással távozik hajlékomból. A modell 2 órán belül a vaterán volt, drágábban. Vigasz, hogy nem kelt el neki. Pár héttel később a börzén láttam a figurát, a modellt beszerzési áron árulta. Odamentem az asztalához és belevigyorogtam a képébe.
Másik történet vele, bár nem ennyire "kontakt" volt, na az is jó érzéssel töltött el. Nem mondom, sem a modell eladója, sem én nem voltam fair ez esetben. Felmentettem magam, tudva, hogy "ki elől" vettem meg a modellt. Sőt, megmondom őszintén, pont miatta, még szándékosság is volt bennem.
Tavaly tavasszal egy elég drága modellt hirdettek a Vaterán. A megfigyelésem rajta volt. Gyűjtöttem rá a pénzt. Nem tagadom 45.000 volt a kikiáltási ár. Licitet nem tettem. A lejárta előtt ez az ominózus "gyűjtő" licitált rá. Gondoltam, Öreg, túl prémium modell ez neked, kár ez "beléd", hogy alakítgasd, és felverd az árát. Egy CMC modellről volt szó. Ismertem az eladót, minden anyagi lehetőségem összeszedtem és felhívtam az eladót. Te, azért az árért eladod nekem vaterán kívül? Tudod ugye, hogy ki licitált rá? Válasz, igen tudom, nem is örülök neki, mert tuti, hogy nem fogja kifizetni. Én nem tudom, hogy oldotta meg, de licit törölve és másnap nálam volt a modell. Azóta úgy nézek rá, hogy 1. de szeretlek, mert az egyik nagy kedvencem vagy, 2. örülj hogy hozzám kerültél. Itt babusgatva leszel. :razz:
Két hónap múlva a munkám során összefutottam az eladóval. Kielemeztük a gyereket. Kifejezte azon örömét, hogy nem az a srác vitte el.
Vicc az egészben az, hogy minden évben előjön ez a téma, és az említett illető. :)
Ami még kiemelendő, hogy nagyon komoly fotólaborral dolgozik az ipse. Egy újonnan üzembehelyezett mamusz, vagy a lakás egyéb trendi részlete mindig megtalálható a háttérben (egy-egy családtag részletének bevillanásával is).
Lehet túl szigorú vagyok, de én szimplán kitiltanám minden fórumról, börzéről...

Missa kifejezésével teljesen tudok azonosulni: "Itt babusgatva leszel." Pontosan így gondolkozok a saját modelljeimmel is, de ugyanezt gondolom másokról is mikor szép és klassz modellek postjait látom, a komment sugallja is, hogy büszke a tulaj a fotó témájára, és szeretné ha más is gyönyörködhetne benne. Én konkrétan nem lájkolok agyon minden postot, de szívesen megnézem az ilyesmit, és magamban nagy gratuláció is felcsendül.
És szerintem pont erről szól ez a hobby. Büszkének lenni a sajátra, örülni a másénak, tartozni egy közös csoporthoz, témázni róla, továbbéltetni egy olyan irányt, ami nem kevés anyagi áldozattal jár, de egyben relikvia is lesz az utó nemzedéknek.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Missa írta:Látom, tudod kiről van szó. Igen, ő az! Egy jelenség a faszi, az biztos. Velem nem mert még ilyen hangnemet megütni. Volt vele esetem nekem is. Régi sztori. Árultam valamit, nem drágán (mert nem is ért sokat). Ő alkudozni próbált, aztán a haverja alku nélkül vette meg. Átvételnél megjelentek ketten a lakásomon, vevő alku nélküli árat kifizette és az előszobámba adta el a kölyöknek a modellt. Mivel korban bőven az apja lehetnék mind kettőnek, jogot formáltam rá, hogy a két kis dögevőt kizavarjam a lakásból, mondván nem tőzsde, nem piac, nem börze a lakásom. Ha valaki kimeri nyitni a száját, seggbe rúgással távozik hajlékomból. A modell 2 órán belül a vaterán volt, drágábban. Vigasz, hogy nem kelt el neki. Pár héttel később a börzén láttam a figurát, a modellt beszerzési áron árulta. Odamentem az asztalához és belevigyorogtam a képébe.
Másik történet vele, bár nem ennyire "kontakt" volt, na az is jó érzéssel töltött el. Nem mondom, sem a modell eladója, sem én nem voltam fair ez esetben. Felmentettem magam, tudva, hogy "ki elől" vettem meg a modellt. Sőt, megmondom őszintén, pont miatta, még szándékosság is volt bennem.
Tavaly tavasszal egy elég drága modellt hirdettek a Vaterán. A megfigyelésem rajta volt. Gyűjtöttem rá a pénzt. Nem tagadom 45.000 volt a kikiáltási ár. Licitet nem tettem. A lejárta előtt ez az ominózus "gyűjtő" licitált rá. Gondoltam, Öreg, túl prémium modell ez neked, kár ez "beléd", hogy alakítgasd, és felverd az árát. Egy CMC modellről volt szó. Ismertem az eladót, minden anyagi lehetőségem összeszedtem és felhívtam az eladót. Te, azért az árért eladod nekem vaterán kívül? Tudod ugye, hogy ki licitált rá? Válasz, igen tudom, nem is örülök neki, mert tuti, hogy nem fogja kifizetni. Én nem tudom, hogy oldotta meg, de licit törölve és másnap nálam volt a modell. Azóta úgy nézek rá, hogy 1. de szeretlek, mert az egyik nagy kedvencem vagy, 2. örülj hogy hozzám kerültél. Itt babusgatva leszel. :razz:
Két hónap múlva a munkám során összefutottam az eladóval. Kielemeztük a gyereket. Kifejezte azon örömét, hogy nem az a srác vitte el.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Látom, tudod kiről van szó. Igen, ő az! Egy jelenség a faszi, az biztos. Velem nem mert még ilyen hangnemet megütni. Volt vele esetem nekem is. Régi sztori. Árultam valamit, nem drágán (mert nem is ért sokat). Ő alkudozni próbált, aztán a haverja alku nélkül vette meg. Átvételnél megjelentek ketten a lakásomon, vevő alku nélküli árat kifizette és az előszobámba adta el a kölyöknek a modellt. Mivel korban bőven az apja lehetnék mind kettőnek, jogot formáltam rá, hogy a két kis dögevőt kizavarjam a lakásból, mondván nem tőzsde, nem piac, nem börze a lakásom. Ha valaki kimeri nyitni a száját, seggbe rúgással távozik hajlékomból. A modell 2 órán belül a vaterán volt, drágábban. Vigasz, hogy nem kelt el neki. Pár héttel később a börzén láttam a figurát, a modellt beszerzési áron árulta. Odamentem az asztalához és belevigyorogtam a képébe.
ko1122
Tag
Tag

Missa írta:Hmmm, most csak úgy morfondírozgatok magamban, vagy ahogy egy régi humorista mondta, agyalgok.
Nézegetem a Facebook-ot. Van ugye jó pár diecast modelles, autómodelles oldal. Van olyan is, ahol adok-veszek van.
És ez rendjén is van, jó ez így. Adtam már és vettem is azokon az oldalakon keresztül.
Van viszont egy "jelenség" ami elveszi a kedvem mégis ezektől az oldalaktól. Szeretném előre jelezni, hogy most nem a "savanyú a szőlő" effektus beszél belőlem. Nem az történt, hogy kinéztem volna egy modellt magamnak és elvitték előlem. Komolyan, nem szándékoztam megvenni, csak úgy szemet szúrt a dolog. Nem írom meg sem a vevő, sem a modell nevét, legfőképp az eladóét nem, mivel ő a legkevésbé sem tehet a dologról.
Szóval xy meghirdet 2-3 modellt, gondolom fölösleges otthon, jön a karácsony, más nyalánkság kellene, stb. Gondolom vannak jó páran akik "rámoccannának" a modellre, csak épp most nincs pénz, vagy nem elég, el kellene adni egy-két cuccot és akkor talán. És van valaki, aki szintén rámoccan erre a modellre, bár tudjuk, hogy az ehhez hasonló modellből már 3-4 átment a kezén. Most is sikeresen elviszi és hogy, hogy nem órák múlva már ő hirdeti a gépet. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a beszerzési árnál biztos nem olcsóbban, vagy árában. Akinek viszont tényleg azért kellett volna, mert a polcáról hiányzik és régóta szerette volna beszerezni elesett ettől. Ha korábban nem volt rá suska, most mitől lenne több? Értem és és nem is törvénytelen ez. Ez a kereskedelem. 25 éven át hajós voltam, valamilyen szinten része a kereskedelemnek. De valahogy ez a jelenség számomra amolyan "sánta veréb elől elrúgom a lószart" jellegű. Isten igazából nem értem, ha kereskedni akar, miért nem csinálja hivatalosan? Nyisson boltot, szerződjön beszállítókkal, áruljon modelleket, állítson be valami árrést, éljen meg belőle ő is. Uram bocsá' adózzon is... De ez a "dögevősködése" nekem mindig a Jézus Krisztus Szupersztár című filmmusicalból azt a jelenetet jutattja eszembe, amikor Krisztus kizavarja a kufárokat a templomból. Na mindegy. Nem akarok én ebből vitát, vagy bármi provokációt generálni. Mondom, csak agyalogtam. Közben Gounoud Faustjából , Mefisto bordalát hallgattam, Vikidál Gyula feldolgozásában. A szöveg miatt is. Mondom, nevet nem említek, egyébként nincs is egyedül az illető...Ja, a félre értések elkerülése végett, tudtommal ennek a fórumnak nem tagja.

101%-ban sejtem kiről szól a dal, és az üzletvitele is ismerős...
Én sem értem, ezt az életvitelt amit képvisel. Pénze ugyan nincs, de szenvedélybetegségben bővelkedik. Saját bevallása szerint azért vesz meg mindent, amit csak tud, mert egyszerűen nem tudja otthagyni, nem érzi jól magát attól a ténytől, ha valaki másé lesz a szóban forgó modell. Ez egy számomra teljesen érthetetlen kifogás. Igazi "hiéna" aki képes k--r-vá-kodni 500 és 1000Ft ért. Mert persze mire el tud adni valamit a meghirdetett árhoz képest, addigra már szinte negatívba megy az árrése, de ez számára mindig is bomba üzlet. Sajnos a gyűjtői modelles társadalmat emiatt le is taszítja a gagyi részlegbe. Az még durvább, hogy a hibás, agyonbarkácsolt járgányokat vagy hibátlannak tünteti fel, vagy elkussolja a hibáit, ami szerintem a leginkorrektebb hozzáállás.
Kb két aukciónál jártam úgy, hogy előle ütöttem le egy-egy modellt ami számomra fontos volt, és a saját gyűjteményembe szántam, nem újrakereskedési szándékkal. Na már most, ne tudjátok meg mit kaptam üzenetben tőle, én voltam a legmocskosabb fráter az egész Earth kerekén, mert elvittem előle amikor ő már lebeszélte (hozzáteszem ez kamu volt persze), és hogy milyen szemét vagyok. Visszaírtam neki, hogy válogassa meg kivel üt meg ilyen hangot, és legközelebb férfiként viselje a vereséget. Agyilag kb egy 5 éves szintjén van az ember. Számára a beszer ár alakulása: a felének a feléért és benyelt postával az eladó részéről, ha ő ad el valamit akkor a beszer ár (elábé) + 100-150% alsó hangon, és egy ócska csóró senki aki alkudni mer nála...
Nekem bántja az önérzetem, amikor viszonylag csinosabbnak tűnő modell jelenik meg nála, mert ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy vagy át lesz barkácsolva (minőségromlással), vagy horror áron lesz árulgatva hónapokig, mire valaki meg meri venni, ahelyett, hogy egy normális gyűjtő vehette volna meg első körben, aki szépen berakja vitrinébe a csinosabbnál csinosabb modellek közé, és büszkeséggel tölti el, hogy sikerült beszereznie az említett modellt.
A modellek iránti tisztelet miatt sajnálom baromira ezt a kóklerkodós jelenséget...
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

Missa írta:Hmmm, most csak úgy morfondírozgatok magamban, vagy ahogy egy régi humorista mondta, agyalgok.
Nézegetem a Facebook-ot. Van ugye jó pár diecast modelles, autómodelles oldal. Van olyan is, ahol adok-veszek van.
És ez rendjén is van, jó ez így. Adtam már és vettem is azokon az oldalakon keresztül.
Van viszont egy "jelenség" ami elveszi a kedvem mégis ezektől az oldalaktól. Szeretném előre jelezni, hogy most nem a "savanyú a szőlő" effektus beszél belőlem. Nem az történt, hogy kinéztem volna egy modellt magamnak és elvitték előlem. Komolyan, nem szándékoztam megvenni, csak úgy szemet szúrt a dolog. Nem írom meg sem a vevő, sem a modell nevét, legfőképp az eladóét nem, mivel ő a legkevésbé sem tehet a dologról.
Szóval xy meghirdet 2-3 modellt, gondolom fölösleges otthon, jön a karácsony, más nyalánkság kellene, stb. Gondolom vannak jó páran akik "rámoccannának" a modellre, csak épp most nincs pénz, vagy nem elég, el kellene adni egy-két cuccot és akkor talán. És van valaki, aki szintén rámoccan erre a modellre, bár tudjuk, hogy az ehhez hasonló modellből már 3-4 átment a kezén. Most is sikeresen elviszi és hogy, hogy nem órák múlva már ő hirdeti a gépet. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a beszerzési árnál biztos nem olcsóbban, vagy árában. Akinek viszont tényleg azért kellett volna, mert a polcáról hiányzik és régóta szerette volna beszerezni elesett ettől. Ha korábban nem volt rá suska, most mitől lenne több? Értem és és nem is törvénytelen ez. Ez a kereskedelem. 25 éven át hajós voltam, valamilyen szinten része a kereskedelemnek. De valahogy ez a jelenség számomra amolyan "sánta veréb elől elrúgom a lószart" jellegű. Isten igazából nem értem, ha kereskedni akar, miért nem csinálja hivatalosan? Nyisson boltot, szerződjön beszállítókkal, áruljon modelleket, állítson be valami árrést, éljen meg belőle ő is. Uram bocsá' adózzon is... De ez a "dögevősködése" nekem mindig a Jézus Krisztus Szupersztár című filmmusicalból azt a jelenetet jutattja eszembe, amikor Krisztus kizavarja a kufárokat a templomból. Na mindegy. Nem akarok én ebből vitát, vagy bármi provokációt generálni. Mondom, csak agyalogtam. Közben Gounoud Faustjából , Mefisto bordalát hallgattam, Vikidál Gyula feldolgozásában. A szöveg miatt is. Mondom, nevet nem említek, egyébként nincs is egyedül az illető...Ja, a félre értések elkerülése végett, tudtommal ennek a fórumnak nem tagja.
:thumbup:
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Hmmm, most csak úgy morfondírozgatok magamban, vagy ahogy egy régi humorista mondta, agyalgok.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

chilisos írta:ismét ismerős képek
http://www.ebay.de/itm/191373006287?_tr ... EBIDX%3AIT
De legalább levágta a "vízjelet".
:smile: Reklámoznom kellene magamat... Hátha ki tudnám egészíteni a fizetésem a fotózással.
Az egyik kollégám, másodállásban modelleket fotóz. http://www.lantal.hu/indexhu.html#/modeldivat
Úgy tudom elég jól hoz a konyhára. Bár ő más méretarányban "nyomul". :lol:
Amúgy ennek a Magellan Modellsnek már írtam, hogy ha már "plagizálja" a képeket legalább minden honnan törölje a "Missa" logót. A honlapján az egyik képen simán rajta hagyta. Pedig egy sima Paint programmal törölhető lenne... http://www.magellanmodels.com/Auto-Worl ... 11724.html
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

A genyó! Ennek írok egy levelet! Legalább a vízjelemet vegye le a képről. Még a végén azt hiszik, hogy én árulom a GTX-emet!
NEM!!!! Srácok ezt a modellt NEM ÉN ÁRULOM!!!! :razz:
Amúgy segítség kellene. Nincs valami email az Ebay-hez, ahova írhatnék egy levelet, hogy szóljanak már neki, hogy egy Paint-tel törölje már le a vízjelet a képről. Nem olyan nehéz az... Nem vagyok regisztrálva az ebayre, a nevelt fiam sem dolgozik már a call centerükben vagy másfél éve.
És milyen a véletlen... Pont most írok a blogomban a modellről. Remélem este már közzé tehetem. :razz:
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Missa írta:
frenchcarfan írta:
Missa írta:Hopszi-hopszááá!!! Miből van ez a Maisto? Aranyból?
http://www.ebay.com/itm/MAISTO-1-18-SPE ... 29fadf031e
Hmmm :-D És lenne olyan, akire rá tudnám beszélni XD
Nekem is nagy vágyam ez a Charlestone, de nem ezért az árért! Ez akárhogy is nézem egy MAISTO. Nem egy exkluzív példány. Szép, meg jó, de nem 200$
Persze nem. Csak eszembe jutott egy ismerős...
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

szerintem ez az ember a kattintásokra megy. feltehette volna 5000 dollárért is, kb akkor is ugyanekkora eséllyel adná el.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

frenchcarfan írta:
Nekem is nagy vágyam ez a Charlestone, de nem ezért az árért! Ez akárhogy is nézem egy MAISTO. Nem egy exkluzív példány. Szép, meg jó, de nem 200$
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Hopszi-hopszááá!!! Miből van ez a Maisto? Aranyból?
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Voáhh! Ez igeeen! Ez a Hot Wheels Foundation drágább, mint némelyik Elite! :thumbup:
http://gyujtemeny.vatera.hu/makett_mode ... 99910.html
Válasz küldése