Köszi a választ. Láttam 1-2 eladó darabot és csodálkoztam, hogy milyen magas áron mennek el.Labdacs írta:apróságok, de elég sokat dobnak az összképen.chilisos írta:És kidolgozásban a sima és HE F40 közt mi a különbség? Úgy emlékszem azt mondtad, hogy nem sok minden.Labdacs írta:sikerült.chilisos írta:A HE F40-en is olyan minőségileg, mint a HE Testarossa, vagy őt sikerült normálisan megcsinálni?
hozzá kell tenni, hogy a kiindulási alap egészen zseniális.
Kyosho klub
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Kyosho klub
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
apróságok, de elég sokat dobnak az összképen.chilisos írta:És kidolgozásban a sima és HE F40 közt mi a különbség? Úgy emlékszem azt mondtad, hogy nem sok minden.Labdacs írta:sikerült.chilisos írta:A HE F40-en is olyan minőségileg, mint a HE Testarossa, vagy őt sikerült normálisan megcsinálni?
hozzá kell tenni, hogy a kiindulási alap egészen zseniális.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
És kidolgozásban a sima és HE F40 közt mi a különbség? Úgy emlékszem azt mondtad, hogy nem sok minden.Labdacs írta:sikerült.chilisos írta:A HE F40-en is olyan minőségileg, mint a HE Testarossa, vagy őt sikerült normálisan megcsinálni?
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
sikerült.chilisos írta:A HE F40-en is olyan minőségileg, mint a HE Testarossa, vagy őt sikerült normálisan megcsinálni?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
A HE F40-en is olyan minőségileg, mint a HE Testarossa, vagy őt sikerült normálisan megcsinálni?
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Missa írta:Kyosho - Ferrari 355 Berlinetta - 1995 (KYO-08881RBK)
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Kyosho - Ferrari 355 Berlinetta - 1995 (KYO-08881RBK)
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
ezt nem szabad megvenni. a többivel nincs gond.chilisos írta:kritikán aluli...Labdacs írta:a HE Testarossa az gyakorlatilag mind ilyen.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
kritikán aluli...Labdacs írta:a HE Testarossa az gyakorlatilag mind ilyen.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
a HE Testarossa az gyakorlatilag mind ilyen.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Azért megérem. A te dolgod.Labdacs írta:számomra ez így kerek. megvolt az aranykor, amikor volt időm, energiám rá. félgőzzel meg semmit sem csinálok szívesen.schumimodells írta:Kár, hogy rejtve van.Labdacs írta:mind megvan a régi helyén, csak rejtve.schumimodells írta: Jó, hogy megtartottad ezeket a régi cikkeket.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
számomra ez így kerek. megvolt az aranykor, amikor volt időm, energiám rá. félgőzzel meg semmit sem csinálok szívesen.schumimodells írta:Kár, hogy rejtve van.Labdacs írta:mind megvan a régi helyén, csak rejtve.schumimodells írta: Jó, hogy megtartottad ezeket a régi cikkeket.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Kár, hogy rejtve van.Labdacs írta:mind megvan a régi helyén, csak rejtve.schumimodells írta: Jó, hogy megtartottad ezeket a régi cikkeket.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Köszi a segítséget. Mindenképpen az általam, saját magamnak "kiírt tenderben" maradt. Tudtommal már több mint fél éve nincs rá érdeklődés. Várok még némi anyagi forrást az elkövetkezendő napokban. Van egy 430 Scuderia is ami nagyon mozgatja a fantáziám. Ettől a pénzt beérkezéstől teszem függővé, hogy melyik lesz a nyerő.Labdacs írta:szerintem ne habozz, ha jó áron van, vidd el.Missa írta: Jó, viszont én a Te véleményedre is kíváncsi lennék 512 BBi-vel kapcsolatban. Két féle véleményt, Labdacsét és Tomigarázs blog véleményét már ismerem. Érdekel a Te megítélésed is!
De még egyszer köszönöm a segítséget Neked és Schuminak is.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
mind megvan a régi helyén, csak rejtve.schumimodells írta: Jó, hogy megtartottad ezeket a régi cikkeket.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Köszi! Ez most nagyon jól jött!Labdacs írta:Labdacs írta:szerintem ne habozz, ha jó áron van, vidd el.Missa írta: Jó, viszont én a Te véleményedre is kíváncsi lennék 512 BBi-vel kapcsolatban. Két féle véleményt, Labdacsét és Tomigarázs blog véleményét már ismerem. Érdekel a Te megítélésed is!igaz ugyan, hogy ez nem az 512i BB (vagy BBi), de nagyjából erre lehet számítani, azzal a különbséggel, hogy az apróbb hibák többsége javításra került.Labdacs írta: kérem szépen, a kényeztetés folytatódik, megint egy jó kis Kyosho gépsárkány bemutatójával jelentkezem. nem a legkedvencebb Ferrarim ez a gép. nem azért, mert mindig eltévesztem a nevének a leírását. még csak nem is azért, mert szegényke a hetvenes évek elején született, és Pininfarina ide, vagy oda, de a formaterve hozza az akkori khmmm... normákat. hanem, mert egy jó húszonöt évig megölte a klasszikus orrmotoros nagy GT Ferrarikat. a csodás Daytona után kijönni egy ilyennel? nem elég, hogy a forma is csak az árnyéka volt az elődjének, de a motorét is rossz helyre tették. a reputációt csak 1996-ban hozták rendbe a Maranello-val, de az igazi vissztatérés számomra az 599 GTB. jó, a Testarossa (van aki szerint) csodás, de egy nagy Ferrariban igenis legyen elöl a motor.
[ Kép ]
persze ronda autóból is lehet nagyon finom kis modellt készíteni. az élő példa erre ugye az Elite Mondial. tehát ettől még nagyon szerethetem az adott modellt, ha a típust magát annyira nem is. jelen alannyal is ez a helyzet. nyilván könnyű a dolga, mert Kyosho-nak született, de a dolog nem teljesen egyértelmű, mert a GT4 BB a korai Kyosho Ferrarik egyike.
[ Kép ]
ez pár helyen látszik is. de maga az összekép - távolról nézve a modellt - teljesen kyosho-s. ahogyan az lenni szokott: sugárzik róla a "nagyon jól össze van rakva" érzés, ahogy a legtöbb mai márkatársáról is. a fényezés is renben van, ahogy az autó arányai is.
[ Kép ]
az illesztések is kellően pontosak, persze látszanak messziről, de ezt ebben a méretarányban ennyi pénzért sokkal szebben nem nagyon szokták.
[ Kép ]
a modell doboza még a régi fajta Kyosho doboz. nem a legrégebbi, hanem a hungarocelles csomagolás előtti, nylon-ablakos. hét, azaz hét darab csavar kicsavarása után lehet megszabadítni a talapzatról. ekkor jön az első döbbenet. a motor alja és a kipufogórendszer nem várt szépségben pompázik. a pici csövek, a dobok, a csatlakozóknál a csavarok kidolgozása ugyan nem hihetetlenül szép, csak hihetően, de meglepő, hogy ennyi figyelmet fordítottak ilyen részletekre.
[ Kép ]
nagyon szépen sikerült a hátsó is. a műanyag rács kellően finom, a lámpák és a rájuk rímelő kipufogóvégek is korektek.
[ Kép ]
természetesen a bukólámpák nyílnak, csukódnak. mára ez hagyomány egy Kyosho Ferrarin, ennek egyik első képviselője látható a képen. amivel gondban vagyok az az, hogy sehol nem találtam semmi kis kallantyút, kart, pöcköt, amivel működtetni tudtam volna. jobb híján a csomagtérfedelet felnyitva, a lámpatesteket kifordítva, majd a csomagtartót lezárva tudtam a lámpákat nyitott helyzetbe hozni. ha valaki tudja a megoldást, szóljon.
[ Kép ]
múltkor az F40 bemutatója kapcsán jegyeztem meg, hogy ott szinte nem is látszik csukott állapotban, hogy nyitható a lámpa. nos, ez itt sajnos nem így van; elég széles a rés a lámpa és a karosszéria között. még éppen a látható/zavaró határon innen van szerencsére. a bukólámpa alatti fix lámpatest elég fura, mintha az idők során elfáradt volna a fényvisszaverő réteg.
[ Kép ]
nem, az a kis kinövés az ablaktörlő szárán nem fröccsöntési hiba, a 365 GT4 BB ablaktörlője ilyen trükkösen van megoldva. egy száron két lapát.
[ Kép ]
itt, az ajtónál, ablakkereteknél látszik igazán jól, hogy nem egy friss fejlesztésű modellt vizsgálunk. az ablakkeretek túlságosan vastagok, ezt ráadásul nagyon hangsúlyossá teszi a fekete festésük. aztán az ajtó maga is picit kidolgozatlan. a kilincs, a kulcslyuk egy mai Kyosho-n már nem állná meg a helyét.
[ Kép ]
tipikus Kyosho hiba a kerekek túlballonosítása. itt is ez történt. igaz, hogy akkoriban nem voltak még annyira peresek a gumik, mint mostanában, de ez a traktorkerék is túlzás.
[ Kép ]
ezen a képen látszik, hogy milyen szépen illeszkednek a műanyag alkatrészek a fém elemekhez. nagyon pontos, szép munka.
[ Kép ]
természetesen az összes lámpatest igazi, nem festett imitáció. még az apró pici oldalsó irányjelzők is.
[ Kép ]
csomagtér ebben az autóban nem nagyon akadt, csak ez a pici üreg itt elöl. annak a jó részét is a letakart pótkerék teszi ki. a kidolgozás itt előremutató; plüss, szépen kidolgozott apró részletek.
[ Kép ]
mint például a teleszkópos nyitómechanizmus. ez még ma sem nagyon általános. a kis bőrtáska meg egyszerűen aranyos.
[ Kép ]
a beltér is hozza a hetvenes évek szögletes formavilágát. a Kyosho ezt hűen adja vissza. ráadásul igényesen is. a műszerfal óráinak számlapjai matricái kivételével minden elem külön ki van dolgozva. szép a kormány, a bajuszkapcsolók, a kardánalagút. természetesen a padló kárpitozott. sajnos az ajtópántok közelében van egy pár eldolgozatlan részlet; például látszik ahogy a modell alsó és felső része csatlakozik.
[ Kép ]
de ettől eltekintve nagyon szuper kis vezetőfülke ez. az én példányomról valami miatt hiányzik az egyik számlap a műszerfalról. egyedi hiba, így jártam. tudok vele együtt élni.
[ Kép ]
az ajtók normális pántok segítségével nyílnak. a belső részük jól modellezi az abban az időben használt anyagokat. érdekes, hogy a Kyosho még nem tett üveget a keretbe. igaz, akkor még senki más sem. pedig sokat dobott volna a modell megjelenésén.
[ Kép ]
nna igen, a motore. sajnos itt a sokat akar a szarka hiba esete forog fent. azok a kis fehér kis hajszálak. nna, azok nagyon nem kellenének oda. értem én, hogy gyertyakábelek. de még ha olasz autóról is van szó, azon sem álltak ilyen kesze-kuszán soha. tessék megnézni egy felvételt az eredetiről. szépen a blokk mellett vezetődnek el. ettől eltekintve pedig szép munka a motortér. különösen tetszenek a sárgaréz színű elemek.
[ Kép ]
még a tanksapka megformálására is volt gondjuk a japánoknak. nem általános a mai napig.
[ Kép ]
vannak hibái. aprók. a legtöbb abból adódik, hogy nem mai fiú már. de remélem mindenki érzi, hogy amikor ez megjelent, akkor nagyon nagy durranásnak számított. a képeket nézegetve remélem, hogy ez a trend, és egy tíz év múlva a Kyosho 250 GTO lesz ennyire "elvault", mint ez a példány.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Jó, hogy megtartottad ezeket a régi cikkeket.Labdacs írta:Labdacs írta:szerintem ne habozz, ha jó áron van, vidd el.Missa írta: Jó, viszont én a Te véleményedre is kíváncsi lennék 512 BBi-vel kapcsolatban. Két féle véleményt, Labdacsét és Tomigarázs blog véleményét már ismerem. Érdekel a Te megítélésed is!igaz ugyan, hogy ez nem az 512i BB (vagy BBi), de nagyjából erre lehet számítani, azzal a különbséggel, hogy az apróbb hibák többsége javításra került.Labdacs írta: kérem szépen, a kényeztetés folytatódik, megint egy jó kis Kyosho gépsárkány bemutatójával jelentkezem. nem a legkedvencebb Ferrarim ez a gép. nem azért, mert mindig eltévesztem a nevének a leírását. még csak nem is azért, mert szegényke a hetvenes évek elején született, és Pininfarina ide, vagy oda, de a formaterve hozza az akkori khmmm... normákat. hanem, mert egy jó húszonöt évig megölte a klasszikus orrmotoros nagy GT Ferrarikat. a csodás Daytona után kijönni egy ilyennel? nem elég, hogy a forma is csak az árnyéka volt az elődjének, de a motorét is rossz helyre tették. a reputációt csak 1996-ban hozták rendbe a Maranello-val, de az igazi vissztatérés számomra az 599 GTB. jó, a Testarossa (van aki szerint) csodás, de egy nagy Ferrariban igenis legyen elöl a motor.
[ Kép ]
persze ronda autóból is lehet nagyon finom kis modellt készíteni. az élő példa erre ugye az Elite Mondial. tehát ettől még nagyon szerethetem az adott modellt, ha a típust magát annyira nem is. jelen alannyal is ez a helyzet. nyilván könnyű a dolga, mert Kyosho-nak született, de a dolog nem teljesen egyértelmű, mert a GT4 BB a korai Kyosho Ferrarik egyike.
[ Kép ]
ez pár helyen látszik is. de maga az összekép - távolról nézve a modellt - teljesen kyosho-s. ahogyan az lenni szokott: sugárzik róla a "nagyon jól össze van rakva" érzés, ahogy a legtöbb mai márkatársáról is. a fényezés is renben van, ahogy az autó arányai is.
[ Kép ]
az illesztések is kellően pontosak, persze látszanak messziről, de ezt ebben a méretarányban ennyi pénzért sokkal szebben nem nagyon szokták.
[ Kép ]
a modell doboza még a régi fajta Kyosho doboz. nem a legrégebbi, hanem a hungarocelles csomagolás előtti, nylon-ablakos. hét, azaz hét darab csavar kicsavarása után lehet megszabadítni a talapzatról. ekkor jön az első döbbenet. a motor alja és a kipufogórendszer nem várt szépségben pompázik. a pici csövek, a dobok, a csatlakozóknál a csavarok kidolgozása ugyan nem hihetetlenül szép, csak hihetően, de meglepő, hogy ennyi figyelmet fordítottak ilyen részletekre.
[ Kép ]
nagyon szépen sikerült a hátsó is. a műanyag rács kellően finom, a lámpák és a rájuk rímelő kipufogóvégek is korektek.
[ Kép ]
természetesen a bukólámpák nyílnak, csukódnak. mára ez hagyomány egy Kyosho Ferrarin, ennek egyik első képviselője látható a képen. amivel gondban vagyok az az, hogy sehol nem találtam semmi kis kallantyút, kart, pöcköt, amivel működtetni tudtam volna. jobb híján a csomagtérfedelet felnyitva, a lámpatesteket kifordítva, majd a csomagtartót lezárva tudtam a lámpákat nyitott helyzetbe hozni. ha valaki tudja a megoldást, szóljon.
[ Kép ]
múltkor az F40 bemutatója kapcsán jegyeztem meg, hogy ott szinte nem is látszik csukott állapotban, hogy nyitható a lámpa. nos, ez itt sajnos nem így van; elég széles a rés a lámpa és a karosszéria között. még éppen a látható/zavaró határon innen van szerencsére. a bukólámpa alatti fix lámpatest elég fura, mintha az idők során elfáradt volna a fényvisszaverő réteg.
[ Kép ]
nem, az a kis kinövés az ablaktörlő szárán nem fröccsöntési hiba, a 365 GT4 BB ablaktörlője ilyen trükkösen van megoldva. egy száron két lapát.
[ Kép ]
itt, az ajtónál, ablakkereteknél látszik igazán jól, hogy nem egy friss fejlesztésű modellt vizsgálunk. az ablakkeretek túlságosan vastagok, ezt ráadásul nagyon hangsúlyossá teszi a fekete festésük. aztán az ajtó maga is picit kidolgozatlan. a kilincs, a kulcslyuk egy mai Kyosho-n már nem állná meg a helyét.
[ Kép ]
tipikus Kyosho hiba a kerekek túlballonosítása. itt is ez történt. igaz, hogy akkoriban nem voltak még annyira peresek a gumik, mint mostanában, de ez a traktorkerék is túlzás.
[ Kép ]
ezen a képen látszik, hogy milyen szépen illeszkednek a műanyag alkatrészek a fém elemekhez. nagyon pontos, szép munka.
[ Kép ]
természetesen az összes lámpatest igazi, nem festett imitáció. még az apró pici oldalsó irányjelzők is.
[ Kép ]
csomagtér ebben az autóban nem nagyon akadt, csak ez a pici üreg itt elöl. annak a jó részét is a letakart pótkerék teszi ki. a kidolgozás itt előremutató; plüss, szépen kidolgozott apró részletek.
[ Kép ]
mint például a teleszkópos nyitómechanizmus. ez még ma sem nagyon általános. a kis bőrtáska meg egyszerűen aranyos.
[ Kép ]
a beltér is hozza a hetvenes évek szögletes formavilágát. a Kyosho ezt hűen adja vissza. ráadásul igényesen is. a műszerfal óráinak számlapjai matricái kivételével minden elem külön ki van dolgozva. szép a kormány, a bajuszkapcsolók, a kardánalagút. természetesen a padló kárpitozott. sajnos az ajtópántok közelében van egy pár eldolgozatlan részlet; például látszik ahogy a modell alsó és felső része csatlakozik.
[ Kép ]
de ettől eltekintve nagyon szuper kis vezetőfülke ez. az én példányomról valami miatt hiányzik az egyik számlap a műszerfalról. egyedi hiba, így jártam. tudok vele együtt élni.
[ Kép ]
az ajtók normális pántok segítségével nyílnak. a belső részük jól modellezi az abban az időben használt anyagokat. érdekes, hogy a Kyosho még nem tett üveget a keretbe. igaz, akkor még senki más sem. pedig sokat dobott volna a modell megjelenésén.
[ Kép ]
nna igen, a motore. sajnos itt a sokat akar a szarka hiba esete forog fent. azok a kis fehér kis hajszálak. nna, azok nagyon nem kellenének oda. értem én, hogy gyertyakábelek. de még ha olasz autóról is van szó, azon sem álltak ilyen kesze-kuszán soha. tessék megnézni egy felvételt az eredetiről. szépen a blokk mellett vezetődnek el. ettől eltekintve pedig szép munka a motortér. különösen tetszenek a sárgaréz színű elemek.
[ Kép ]
még a tanksapka megformálására is volt gondjuk a japánoknak. nem általános a mai napig.
[ Kép ]
vannak hibái. aprók. a legtöbb abból adódik, hogy nem mai fiú már. de remélem mindenki érzi, hogy amikor ez megjelent, akkor nagyon nagy durranásnak számított. a képeket nézegetve remélem, hogy ez a trend, és egy tíz év múlva a Kyosho 250 GTO lesz ennyire "elvault", mint ez a példány.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Szép modell, vedd meg, főleg ha jó áron van.Missa írta:Jó, viszont én a Te véleményedre is kíváncsi lennék 512 BBi-vel kapcsolatban. Két féle véleményt, Labdacsét és Tomigarázs blog véleményét már ismerem. Érdekel a Te megítélésed is!schumimodells írta:Nekem zárt dobozos van.Labdacs írta:nekem van. de még a régi dobozos verzió.Missa írta:Hmmm, izé...
Nincs valakinek Kyosho Ferrari 512 BBi-je?
Lehet, hogy tudnék egyet szerezni. Egy ilyet: De fogalmam sincs mennyire jó, szép modell? Ritkaság, vagy azért még beszerezhető? Úgy tudom ez már az új dobozos, aza piros, hungarocelles, nem celofános "Hófehérke üvegkoporsós".
Az már világos, hogy az 512 BB-k és a 365 GT/4 BB között mi a különbség. De mi a különbség, külsőleg az 512 BB és az 512 BBi között? Motorikusan tudom, de 1:18-ban ennek nincs nagy jelentősége...
Szóval az alapkérdés továbbra is érdemes-e foglalkozni valamelyik beszerzésével?
A 512 BBi-n kívűl lenne egy vörös-fekete 512 BB és talán egy 365 GT/4 BB, egy fekete: Ez utóbbinál megdobbant a szívem, amikor az eladó mondta a típusát. Azt hittem van egy eladó fekete Daytona-ja...Csak annyit akart a fülem hallani, hogy 365 GTB/4. De aztán pontosított GT/4 BB-re.
[ Kép ]
ha a vörös-fekete nem kell, akkor arra jó áron vevő lennék.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
Labdacs írta:szerintem ne habozz, ha jó áron van, vidd el.Missa írta: Jó, viszont én a Te véleményedre is kíváncsi lennék 512 BBi-vel kapcsolatban. Két féle véleményt, Labdacsét és Tomigarázs blog véleményét már ismerem. Érdekel a Te megítélésed is!
igaz ugyan, hogy ez nem az 512i BB (vagy BBi), de nagyjából erre lehet számítani, azzal a különbséggel, hogy az apróbb hibák többsége javításra került.Labdacs írta: kérem szépen, a kényeztetés folytatódik, megint egy jó kis Kyosho gépsárkány bemutatójával jelentkezem. nem a legkedvencebb Ferrarim ez a gép. nem azért, mert mindig eltévesztem a nevének a leírását. még csak nem is azért, mert szegényke a hetvenes évek elején született, és Pininfarina ide, vagy oda, de a formaterve hozza az akkori khmmm... normákat. hanem, mert egy jó húszonöt évig megölte a klasszikus orrmotoros nagy GT Ferrarikat. a csodás Daytona után kijönni egy ilyennel? nem elég, hogy a forma is csak az árnyéka volt az elődjének, de a motorét is rossz helyre tették. a reputációt csak 1996-ban hozták rendbe a Maranello-val, de az igazi vissztatérés számomra az 599 GTB. jó, a Testarossa (van aki szerint) csodás, de egy nagy Ferrariban igenis legyen elöl a motor.
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]
[ Kép ]