Nah erről van szó,ezért indítottam a kérdést.truckster írta:44-nél tartok, amiből 3-at még nem is hoztam el, Labdacsnál vannak, egy pedig átalakításban Dofeknél. A hármat ha kiteszem kész, nem fér el több. Sehogy sem. Dobozban sem. A 41 doboz így is ott van a szobában összevissza. Van 7 Bburago-m ezek között, esetleg eladhatnám, meg egy F1-es gép eleve dobozban, nem előszedve. Van egy félkész gyárilag hiányos Revell kit-em, azt se teszem ki, meg 2 db modell ami nem a szívem csücske, azokat eladhatnám (Maisto Bel Air meg egy Revell BMW 503)
Ha veszek egy sokhelyes vitrint, akkor férek még egy darabig. De bérlakás persze, és kb 1 db 120 centi széles vitrinnek van hely. Illetve egy ruhásszekrénynek, ugyanott. Nem ártana, mivel a ruháim összehajtva kupacokban vannak 3 éve. Szóval a vitrin is inkább álom csak. Vagy, eladok könyveket és akkor még van kb 2 random polcom, az kb 10 autó, de a dobozoktól akkor sem férek. Arra is gondoltam hogy leálltam, ennyi. Meg arra is, hogy fél-egy évente veszek valami ritka és drága dolgot.
Meglátjuk, egyenlőre nem tudom. Azonkívül, amennyire imádom őket, a szobába belépve egyszerűen túlzsúfolt, az embernek az az érzése hogy plafonig van tömve modellel. Pedig kb 300 matchboxom van elcsomagolva egyesével, lassan 10 éve.
Legalább egy saját lakásom lenne amit úgy alakítok ahogy akarok. Így totál szívás. Például a nyáron a tulajdonos falakat meg plafont akar festeni...fogalmam sincs hova teszem addig az 1 hétig a modelleket.
A "szobám" ahova pakolhatok akkora ha középre állok akkor majdnem elérem a 4 falat.kb 30-30 centi híja.Itt van 1 bazi nagy számgép asztal meg 1 vitrin.
Ha az megtellik akkor van gond.Jelenleg még tudom bővíteni ha vágatok bele üveget,akkor elvagyok 1 darabig.
De aztán van az, hogy beesik az eső.Nincs tovább...
Mindenkinél vannak tervek,hogy milyen modelleket akar megvenni és ha azt megteszi akkor el is rakná.A szerencsésebbeknek ez nem gond,de vannak akik nem szerencsések ennyire.Akkor mi lesz?
Én spec annak nem látom értelmét,hogy dobozban tartogatom és csak veszem őket,mert egyrészt nem mutat,nem tudod megnézni rendesen,macera kihalászni a doboz halom alól,kinyitogatni stb.. meg másrészt kupleráj (raktár) hatása van.Írtó ronda a sok doboz.Meg az se hátrány,hogy mozdulni se lehet tőlük és még hanyatt is eshetsz.
De mivel különbözőek vagyunk így mindenki máshogy gondolkozik.A szavazásból is látszik.
De nyílván más lehet egy helyzet annak aki berakja egy 25nm-es szobába,mint én (vagy albérletesek) akinek 5nm a rendelkezésre álló hely.