Ez nagyon király cucc!schumimodells írta:Ma ezt vettem.
Ki mit csinált, merre járt?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Ki mit csinált, merre járt?
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Ma ezt vettem.
- Csatolmányok
-
- NoteTab1.jpg (620.37 KiB) Megtekintve 5611 alkalommal
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
"No meg jó üzemanyag hajtja őket" Hmmm, izéééé, nos igen!frenchcarfan írta:Szerencse, hogy nem lett bajod. Jók lehetek ezek a nagy monstrumok. No meg jó üzemanyag hajtja őketMissa írta:Aha, ismerős probléma... Mondjuk nekem nem autóban csinált ilyet, hanem hajóban... Ott 1,5 tonnás daruval is huzattuk, akkor sem jött ki. Egyik dilis kollégám mondta, hogy indítsunk rá a motorra, majd a kompresszió kilöki. Még a számat sem tudtam kinyitni, hogy nem, amikor ráindított és hatalmas dörrenéssel belevágódott a cucc a gépház tetőbe. Aztán még kb. két hónapig ott volt, amikor az újpesti hajójavítóban a hegesztőkkel ki tudtuk vágatni és a tetőt befoltoztattuk... Hát nem lett az ürge megdícsérve.frenchcarfan írta:gabec írta:Porlasztó csöcs(csúcs) Öngyulladósok egyik lelke a sok közül,hogy jól működjön. :Dfrenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?Az az. Amikor megvettem az egyik alatt kifújt. Tűzkarikát kellett cserélni (200 ft + 1000 szerelés) Mivel mér régebb óta szökhetett mellette a kipufogógáz, nehezen jött ki a lerakódott, kristályos anyag miatt. A kiszedőt a mágnesszelep tetejére tekerték. De ezeket, ha egyszer szétszedik, utána kattognak és ezért kellett egy másik...Missa írta:HDI piezos befecskendező egység.frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
Amúgy kábé így néz ki, amikor menetközben kiröppen egy vízhűtéses kipufogószelep: Egy ekkora motorból (1700 LE, 350 ford/min): És így néz ki, amikor előbb bele csapódik a gép fölött levő darugerendába és utána landol a gépház padlón: Mind ezt úgy, hogy az események idején kb. fél méterre álltam tőle. Nos azon kívűl, hogy beterített kb. 50°C-os hűtővízzel és némi kenőolajjal (szerencsére ekkor még nem volt üzem meleg), utána záporoztak körülöttem az apró darabjai. Hála istennek a kb. 30 kg-os szelep az messzebb esett le tőlem. Nos szolgálatban sosem ittam. Ezután azért bedobtam egy doboz sört, nem vártam meg a pihenőmet. Úgy éreztem jót tesz a térd remegésemnek...
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Szerencse, hogy nem lett bajod. Jók lehetek ezek a nagy monstrumok. No meg jó üzemanyag hajtja őketMissa írta:Aha, ismerős probléma... Mondjuk nekem nem autóban csinált ilyet, hanem hajóban... Ott 1,5 tonnás daruval is huzattuk, akkor sem jött ki. Egyik dilis kollégám mondta, hogy indítsunk rá a motorra, majd a kompresszió kilöki. Még a számat sem tudtam kinyitni, hogy nem, amikor ráindított és hatalmas dörrenéssel belevágódott a cucc a gépház tetőbe. Aztán még kb. két hónapig ott volt, amikor az újpesti hajójavítóban a hegesztőkkel ki tudtuk vágatni és a tetőt befoltoztattuk... Hát nem lett az ürge megdícsérve.frenchcarfan írta:gabec írta:Porlasztó csöcs(csúcs) Öngyulladósok egyik lelke a sok közül,hogy jól működjön. :Dfrenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?Az az. Amikor megvettem az egyik alatt kifújt. Tűzkarikát kellett cserélni (200 ft + 1000 szerelés) Mivel mér régebb óta szökhetett mellette a kipufogógáz, nehezen jött ki a lerakódott, kristályos anyag miatt. A kiszedőt a mágnesszelep tetejére tekerték. De ezeket, ha egyszer szétszedik, utána kattognak és ezért kellett egy másik...Missa írta:HDI piezos befecskendező egység.frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
Amúgy kábé így néz ki, amikor menetközben kiröppen egy vízhűtéses kipufogószelep: Egy ekkora motorból (1700 LE, 350 ford/min): És így néz ki, amikor előbb bele csapódik a gép fölött levő darugerendába és utána landol a gépház padlón: Mind ezt úgy, hogy az események idején kb. fél méterre álltam tőle. Nos azon kívűl, hogy beterített kb. 50°C-os hűtővízzel és némi kenőolajjal (szerencsére ekkor még nem volt üzem meleg), utána záporoztak körülöttem az apró darabjai. Hála istennek a kb. 30 kg-os szelep az messzebb esett le tőlem. Nos szolgálatban sosem ittam. Ezután azért bedobtam egy doboz sört, nem vártam meg a pihenőmet. Úgy éreztem jót tesz a térd remegésemnek...
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Aha, ismerős probléma... Mondjuk nekem nem autóban csinált ilyet, hanem hajóban... Ott 1,5 tonnás daruval is huzattuk, akkor sem jött ki. Egyik dilis kollégám mondta, hogy indítsunk rá a motorra, majd a kompresszió kilöki. Még a számat sem tudtam kinyitni, hogy nem, amikor ráindított és hatalmas dörrenéssel belevágódott a cucc a gépház tetőbe. Aztán még kb. két hónapig ott volt, amikor az újpesti hajójavítóban a hegesztőkkel ki tudtuk vágatni és a tetőt befoltoztattuk... Hát nem lett az ürge megdícsérve.frenchcarfan írta:gabec írta:Porlasztó csöcs(csúcs) Öngyulladósok egyik lelke a sok közül,hogy jól működjön. :Dfrenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?Az az. Amikor megvettem az egyik alatt kifújt. Tűzkarikát kellett cserélni (200 ft + 1000 szerelés) Mivel mér régebb óta szökhetett mellette a kipufogógáz, nehezen jött ki a lerakódott, kristályos anyag miatt. A kiszedőt a mágnesszelep tetejére tekerték. De ezeket, ha egyszer szétszedik, utána kattognak és ezért kellett egy másik...Missa írta:HDI piezos befecskendező egység.frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
gabec írta:Porlasztó csöcs(csúcs) Öngyulladósok egyik lelke a sok közül,hogy jól működjön. :Dfrenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
Az az. Amikor megvettem az egyik alatt kifújt. Tűzkarikát kellett cserélni (200 ft + 1000 szerelés) Mivel mér régebb óta szökhetett mellette a kipufogógáz, nehezen jött ki a lerakódott, kristályos anyag miatt. A kiszedőt a mágnesszelep tetejére tekerték. De ezeket, ha egyszer szétszedik, utána kattognak és ezért kellett egy másik...Missa írta:HDI piezos befecskendező egység.frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
HDI piezos befecskendező egység.frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Porlasztó csöcs(csúcs) Öngyulladósok egyik lelke a sok közül,hogy jól működjön. :Dfrenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?

- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Kalasnyikov géppisztoly?frenchcarfan írta:Ki tudja, hogy mi ez?
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Ki tudja, hogy mi ez?
- Csatolmányok
-
- DSC_0005[1].jpg (1.67 MiB) Megtekintve 5629 alkalommal
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Na jó,csak tudod,a mezei paraszt megveszi újonnan a dízelt és használja. Nagyon kevesen figyelnek arra,hogy egy tartós autópályás menet után vissza hűtsék a turbót,annak meg az a vége,ha majdnem izzás közeli állapotban leállítják.frenchcarfan írta:Nekem meg köll a nyomaték. Az ilyen kis utcai benzinesek engem altatnakgabec írta:Fúú,dejó,hogy eladtam a francba a dízel Passatot. De amire ráakartam világítani az az,hogy ezek a modern motorok nem fognak annyit elmenni km-ben mint a régiek hiba nélkül. Mert "eldobhatóra" lettek tervezve. Főleg ezek a turbóval felhúzott dízel/benzin motorok.frenchcarfan írta:Most cseréltem ki azt két szűrős csavart, amitől elszokott menni a turbó... Befecskendező élettartamát erősen befolyásolja a gázolaj minősége... Ami itthon nem a legjobb. Nyáron már lesz benne előszűrőgabec írta:De addig is 2x kell turbót cserélni meg 3x befecskendező rendszert.frenchcarfan írta:59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
Csak 160 ezernél kellene cserélni, de inkább legyen rendbe ez is. No meg féláron voltAz 500 ezerre van hitelesítve
Egy kis odafigyeléssel ezek is lehetnek örök életűek, de tény, hogy nem annyira szívósak, mint a régi mechanikus adagolós dízelek...

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nekem meg köll a nyomaték. Az ilyen kis utcai benzinesek engem altatnakgabec írta:Fúú,dejó,hogy eladtam a francba a dízel Passatot. De amire ráakartam világítani az az,hogy ezek a modern motorok nem fognak annyit elmenni km-ben mint a régiek hiba nélkül. Mert "eldobhatóra" lettek tervezve. Főleg ezek a turbóval felhúzott dízel/benzin motorok.frenchcarfan írta:Most cseréltem ki azt két szűrős csavart, amitől elszokott menni a turbó... Befecskendező élettartamát erősen befolyásolja a gázolaj minősége... Ami itthon nem a legjobb. Nyáron már lesz benne előszűrőgabec írta:De addig is 2x kell turbót cserélni meg 3x befecskendező rendszert.frenchcarfan írta:59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
Csak 160 ezernél kellene cserélni, de inkább legyen rendbe ez is. No meg féláron voltAz 500 ezerre van hitelesítve
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Fúú,dejó,hogy eladtam a francba a dízel Passatot. De amire ráakartam világítani az az,hogy ezek a modern motorok nem fognak annyit elmenni km-ben mint a régiek hiba nélkül. Mert "eldobhatóra" lettek tervezve. Főleg ezek a turbóval felhúzott dízel/benzin motorok.frenchcarfan írta:Most cseréltem ki azt két szűrős csavart, amitől elszokott menni a turbó... Befecskendező élettartamát erősen befolyásolja a gázolaj minősége... Ami itthon nem a legjobb. Nyáron már lesz benne előszűrőgabec írta:De addig is 2x kell turbót cserélni meg 3x befecskendező rendszert.frenchcarfan írta:59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Most cseréltem ki azt két szűrős csavart, amitől elszokott menni a turbó... Befecskendező élettartamát erősen befolyásolja a gázolaj minősége... Ami itthon nem a legjobb. Nyáron már lesz benne előszűrőgabec írta:De addig is 2x kell turbót cserélni meg 3x befecskendező rendszert.frenchcarfan írta:59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
De addig is 2x kell turbót cserélni meg 3x befecskendező rendszert.frenchcarfan írta:59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
59, kedvezménnyel 31. Nekem amúgy lánc is van bennegabec írta:Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
Csak 160 ezernél kellene cserélni, de inkább legyen rendbe ez is. No meg féláron volt
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Mennyibe került,ha nem titok? Lassan nekem is esedékes lenne...frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
Csak 160 ezernél kellene cserélni, de inkább legyen rendbe ez is. No meg féláron volt

- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
frenchcarfan írta:Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Megleptem a drágámat egy kis ajándékkal 
- Csatolmányok
-
- DSC_0001[1].jpg (1.69 MiB) Megtekintve 5595 alkalommal
-
- DSC_0002[1].jpg (1.73 MiB) Megtekintve 5595 alkalommal
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat: