truckster írta:truckster írta:EDIT: ez pl egy 1921-es Austro-Fiat 1C (osztrákoknál gyártott Fiat). A kerékagyak amiket átböngésztem valahogy mások (kerekebbek, kúposabbak, mélyebbek, van amin keresztülmegy egy fémcsap, v két szárnya van), de ez a részlet nekem gyanús.
Ez sem nyert. A hűtősapkának nincs alul kerek válla. Állandóan le kell tekerni. Tényleg csak a kerékagy maradt.
http://www.flickriver.com/photos/schmat ... 888641216/
Itthon Fiat Balillák voltak, meg teherautók a 10-es 20-as években, de a Balillákat kilőttem, nem hasonlít a kerékagy
GYŐZELEM
Lásd a mellékelt képeket. A képen szereplő alkatrész Fiat 505, 507 vagy 512 Torpedo, vagy 505 Camioncillo kerékagy porvédő sapkája, 1912 és 28 közöttről.[/quote]
Apááám!
Nem semmi fickó vagy!
Köszi, valahogy ezen a vonalon indultam volna én is, csak nem volt eddig se türlemem, sem időm. Köszi
Abban biztos voltam, hogy nem hűtő-, nem tanksapka. Annak idején egy veterán autósnak mutattam. Abban megegyeztünk, hogy kerékagy porvédő lehet. A menetes rész átmérője 55 mm és kb. 1-1,5 mm menet emelkedése van. Ekkora átmérőnél ez finom menetnek számít. Valószínűleg az önzárás miatt ilyen sűrű, nehogy letekeredjen. A lapolt résznél, a menet fölött egy perem van. Szerintem itt valami korabeli, valószínűleg bőr tömítés lehetett.
Hát, szóval le a kalap előtted! Ez nem semmi! Ha bele gondolok, hogy tegyük fel 1912-ben öntötték, akkor egy 100 éves bizgere van a kezemben!
Köszi még egyszer a nyomozást.