Lehet. Sosem voltam agrár beállítottságú. Anyáméknak gyanús is lettem amikor a főiskolai felvételi papíromon, a hajózási főiskola mellett szerepelt, a gödöllői agrár tudományi egyetem nyíregyházi gépészmérnöki kara is. Ferde szemmel nézett rám: "-Te, agrár tudományira!? Te, aki a hétvégi kert trágyázását is úgy értelmezed, hogy sz@rsz rá!?" Aztán megtudta, hogy a Nyíregyházi mezőgazdasági repülős suliba akarok felvételizni. Na, miszlikbe is tépte a papírom, adott 20 Ft-ot és mehettem a Postára, az új felvételi papíromért. 1984-ben még ennyibe került. Na így nem lettem én "kukac-bombázó", de pilóta sem! De a földművelést azóta sem kedveltem meg. Még cserép-fikusz szinten sem!chilisos írta:Szerintem egy CLAAS áll az apátság előtt.Missa írta:Én ma a feleségemmel Kisbéren voltam. Van ott egy úgy nevezett Mini Magyarország nevű makett-park. Hasonló, mint Klagenfurtban a Mini Mundus. Csak itt csupa magyar érdekeltségű épület 1:10, 1:50 méretarányú makettje van kiállítva. Jópofa, szép! Érdemes megnézni. Érdekes, hogy INGYENES! A kiírás szerint október 15.-ig van nyitva, de szerintem most a hosszú hétvége tiszteletére nyitva volt. Egy kevésbé ismert hely, a majki apátság. Ez valami kamalduli szerzetesek "rezervátuma" volt. 17 barát lak volt, ahol 17 szerzetes élt, egyedül/ház. Duma nuku, hús nuku, csak ima, és vega kaja. Az viszont kiderült, hogy a II. József által feloszlatott rend tagja, már akkor "Bogárral" jártak: És az apátság kapuja előtt mindig parkolt egy John Deere, csak, hogy legyen mivel művelni a kamilla virágot: Az 1827-1833 közt épült 9 lyukú híd Hortobágyon is megelőzte a korát! Lám, lám, már akkor záróvonal szabályozta a felelőtlen ökrös szekerek előzési szándékait a keskeny hídon! És egy kis hajózás, a Balaton első gőzhajója, a "Kisfaludy". Kicsit kiapadva, hiába, az idén is alig volt víz a Balcsiban! Ugye mennyire figyelnek a részletekre a makett-parkban?
Ki mit csinált, merre járt?
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Re: Ki mit csinált, merre járt?
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Szerintem egy CLAAS áll az apátság előtt.Missa írta:Én ma a feleségemmel Kisbéren voltam. Van ott egy úgy nevezett Mini Magyarország nevű makett-park. Hasonló, mint Klagenfurtban a Mini Mundus. Csak itt csupa magyar érdekeltségű épület 1:10, 1:50 méretarányú makettje van kiállítva. Jópofa, szép! Érdemes megnézni. Érdekes, hogy INGYENES! A kiírás szerint október 15.-ig van nyitva, de szerintem most a hosszú hétvége tiszteletére nyitva volt. Egy kevésbé ismert hely, a majki apátság. Ez valami kamalduli szerzetesek "rezervátuma" volt. 17 barát lak volt, ahol 17 szerzetes élt, egyedül/ház. Duma nuku, hús nuku, csak ima, és vega kaja. Az viszont kiderült, hogy a II. József által feloszlatott rend tagja, már akkor "Bogárral" jártak: És az apátság kapuja előtt mindig parkolt egy John Deere, csak, hogy legyen mivel művelni a kamilla virágot: Az 1827-1833 közt épült 9 lyukú híd Hortobágyon is megelőzte a korát! Lám, lám, már akkor záróvonal szabályozta a felelőtlen ökrös szekerek előzési szándékait a keskeny hídon! És egy kis hajózás, a Balaton első gőzhajója, a "Kisfaludy". Kicsit kiapadva, hiába, az idén is alig volt víz a Balcsiban! Ugye mennyire figyelnek a részletekre a makett-parkban?
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
Chili előadáson művelődött, Missa megismerte az országot kicsiben. Én mit csináltam? Bömbi II-vel dobogókői szerpentinezés, de előtte még mama sütijével tömtem a fejem, amennyi csak belém fér meg még egy kicsi. 
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Én ma a feleségemmel Kisbéren voltam. Van ott egy úgy nevezett Mini Magyarország nevű makett-park. Hasonló, mint Klagenfurtban a Mini Mundus. Csak itt csupa magyar érdekeltségű épület 1:10, 1:50 méretarányú makettje van kiállítva. Jópofa, szép! Érdemes megnézni. Érdekes, hogy INGYENES! A kiírás szerint október 15.-ig van nyitva, de szerintem most a hosszú hétvége tiszteletére nyitva volt.
Egy kevésbé ismert hely, a majki apátság. Ez valami kamalduli szerzetesek "rezervátuma" volt. 17 barát lak volt, ahol 17 szerzetes élt, egyedül/ház. Duma nuku, hús nuku, csak ima, és vega kaja.
Az viszont kiderült, hogy a II. József által feloszlatott rend tagja, már akkor "Bogárral" jártak:
És az apátság kapuja előtt mindig parkolt egy John Deere, csak, hogy legyen mivel művelni a kamilla virágot:
Az 1827-1833 közt épült 9 lyukú híd Hortobágyon is megelőzte a korát!
Lám, lám, már akkor záróvonal szabályozta a felelőtlen ökrös szekerek előzési szándékait a keskeny hídon!
És egy kis hajózás, a Balaton első gőzhajója, a "Kisfaludy". Kicsit kiapadva, hiába, az idén is alig volt víz a Balcsiban! Ugye mennyire figyelnek a részletekre a makett-parkban?
Biztos fordítva vagyok bekötve, de a birtoklási vágy legcsekélyebb jelét sem érzem sem az S3-as, sem a GVII GTI iránt, túl sterilek.chilisos írta:Martin Winterkorn előadásán voltam, elhoztak pár újdonságot is:
(sorry a rossz képekért, telefonnal készültek)
Audi S3, Golf VII GTI (egymás mellett álltak, és meg kell mondjam szerintem a Golf jobban néz ki) sebesség függvényében változó kormányáttétel szemléltetése (másik oldalon lehetett tekergetni a kormányt) Golf VII az MQB padlólemezen BlueMotion hengerkapcsolás szemléltetése ezek alatt meg olyan airride volt, szinte felért egy lowrider bemutatóval![]()
Being automotivated is not a crime.
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Martin Winterkorn előadásán voltam, elhoztak pár újdonságot is:
Audi S3, Golf VII GTI (egymás mellett álltak, és meg kell mondjam szerintem a Golf jobban néz ki) sebesség függvényében változó kormányáttétel szemléltetése (másik oldalon lehetett tekergetni a kormányt) Golf VII az MQB padlólemezen BlueMotion hengerkapcsolás szemléltetése ezek alatt meg olyan airride volt, szinte felért egy lowrider bemutatóval
Audi S3, Golf VII GTI (egymás mellett álltak, és meg kell mondjam szerintem a Golf jobban néz ki) sebesség függvényében változó kormányáttétel szemléltetése (másik oldalon lehetett tekergetni a kormányt) Golf VII az MQB padlólemezen BlueMotion hengerkapcsolás szemléltetése ezek alatt meg olyan airride volt, szinte felért egy lowrider bemutatóval
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nekem is ezt mondták. Második nap felhívtam az okmányirodát és kész is volt mára addigra...Labdacs írta:grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
azért vicces, hogy 3 hét, mire a kezébe kerül az embernek a papír. amikor én szereztem (még a múlt évezredben), a vizsga után kiküldték pár nappal postán, nem neked kellett papírokért szaladgálni egyik hivataltól a másikba.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
van viccesebb időpont-anomália is: amikor levizsgázol, kapsz egy vizsgaigazolást, ott kézbe.Missa írta:Jaaaj, Labdacs! Hát a kérdésedben a magyarázat! Kezedbe kerül a papír! Az anno előre volt nyomtatva, csak beírták az adatokat, aztán posta... Most van fogalmad róla, hogy egy óriás molekulás polimernek mennyi idő kell rá, hogy műanyag lapka legyen?!Labdacs írta:plusz még a hülye sorbanállás az okmányirodában a kinyomtatott fecnivel. amit simán át tudnának küldeni elektronikusan, és akkor egyik szervhez sem kéne ellátogatni.kittgt500 írta:Köszönöm, hát igen, a Közlekedési Felügyeletnek 3 nap amíg feldolgozza, ami most az összevonások miatt jövő Hétfő, s utána az Okmányiroda 2 héten belül kiküldiLabdacs írta:grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
azért vicces, hogy 3 hét, mire a kezébe kerül az embernek a papír. amikor én szereztem (még a múlt évezredben), a vizsga után kiküldték pár nappal postán, nem neked kellett papírokért szaladgálni egyik hivataltól a másikba.
de szerintem így próbálják azt a látszatot kelteni, hogy ezek az adatbázisok nincsenek összekötve.![]()
Amúgy viccen kívül, sok-sok minden lényegesen bürokratikusabb lett, mint volt valamikor. Arról a nem normális hülyeségről már nem is beszélve, hogy a jogosítványod érvényességi ideje, nem is az érvényesség ideje, csak az, hogy meddig használhatod személyiként is, de a túloldalt, az orvosi igazolás határozza meg a jogosítványod érvényességi idejét, amíg jogosítványként is használhatod, mert utána ugye csak személyiként, kicsi nüansz az egészben, ha hosszabbítatod a jogsidat, így is, úgy is elveszik és egy tök újat csinálnak (növesztik az óriás molekulás polimerüket), mindezt persze nem kevés pénzért... Azt hiszem ebben az utolsó pár szóban van a lényeg...
De említhetném a szokásos magyar közhelyet: "Valakinek a valakije qrva jól jár ezzel..."
Aztán a hosszú átfutási időben lehet, hogy az is ludas, hogy össze-vissza utaztatják az adatokat az országban. Mint a gyorshajtásos büntik is megjárják a Szombathely viszonylatot. Vagy honnan a francból küldözgetik őket... Hál' Istennek az utóbbi pár évbe nem kaptam semmit tőlük.
rajta van, hogy megfelelt, meg a dátum. 3 nap múlva bemehetsz a közlekedési hatósághoz egy ugyanolyan papírért, amin ugyanazok az infók vannak, csak nem a vizsgabiztos adja, hanem Gizike nyomtatja ki a gépbül.
de ezzel a papírral nem vezethetsz.
ahhoz ezt be kell menned az ocsmányirodába, ahol ezt a "nem vezethetek" papírt bemutatva kitöltenek egy újabbat, amin szintén ugyanazok az adatok + fénykép van.
nnna, ezzel sem vezethetsz.
hanem vársz két hetet, és ha nem veszik el a postán, megkapod a plasztikot, amivel végre vezethetsz.
de melyik dátumtól számítják a jogosítvány lejáratát? nem, nem a kártya elkészültének-, mg csak nem is az igazolás kiállításának-, hanem a vizsga idejének dátumához. tehát a jogsid nem 10 évig, hanem 10 év, mínusz 3 hétig érvényes alapból.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Jaaaj, Labdacs! Hát a kérdésedben a magyarázat! Kezedbe kerül a papír! Az anno előre volt nyomtatva, csak beírták az adatokat, aztán posta... Most van fogalmad róla, hogy egy óriás molekulás polimernek mennyi idő kell rá, hogy műanyag lapka legyen?!Labdacs írta:plusz még a hülye sorbanállás az okmányirodában a kinyomtatott fecnivel. amit simán át tudnának küldeni elektronikusan, és akkor egyik szervhez sem kéne ellátogatni.kittgt500 írta:Köszönöm, hát igen, a Közlekedési Felügyeletnek 3 nap amíg feldolgozza, ami most az összevonások miatt jövő Hétfő, s utána az Okmányiroda 2 héten belül kiküldiLabdacs írta:grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
de szerintem így próbálják azt a látszatot kelteni, hogy ezek az adatbázisok nincsenek összekötve.
Amúgy viccen kívül, sok-sok minden lényegesen bürokratikusabb lett, mint volt valamikor. Arról a nem normális hülyeségről már nem is beszélve, hogy a jogosítványod érvényességi ideje, nem is az érvényesség ideje, csak az, hogy meddig használhatod személyiként is, de a túloldalt, az orvosi igazolás határozza meg a jogosítványod érvényességi idejét, amíg jogosítványként is használhatod, mert utána ugye csak személyiként, kicsi nüansz az egészben, ha hosszabbítatod a jogsidat, így is, úgy is elveszik és egy tök újat csinálnak (növesztik az óriás molekulás polimerüket), mindezt persze nem kevés pénzért... Azt hiszem ebben az utolsó pár szóban van a lényeg...
De említhetném a szokásos magyar közhelyet: "Valakinek a valakije qrva jól jár ezzel..."
Aztán a hosszú átfutási időben lehet, hogy az is ludas, hogy össze-vissza utaztatják az adatokat az országban. Mint a gyorshajtásos büntik is megjárják a Szombathely viszonylatot. Vagy honnan a francból küldözgetik őket... Hál' Istennek az utóbbi pár évbe nem kaptam semmit tőlük.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
plusz még a hülye sorbanállás az okmányirodában a kinyomtatott fecnivel. amit simán át tudnának küldeni elektronikusan, és akkor egyik szervhez sem kéne ellátogatni.kittgt500 írta:Köszönöm, hát igen, a Közlekedési Felügyeletnek 3 nap amíg feldolgozza, ami most az összevonások miatt jövő Hétfő, s utána az Okmányiroda 2 héten belül kiküldiLabdacs írta:grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
de szerintem így próbálják azt a látszatot kelteni, hogy ezek az adatbázisok nincsenek összekötve.
Köszönöm, hát igen, a Közlekedési Felügyeletnek 3 nap amíg feldolgozza, ami most az összevonások miatt jövő Hétfő, s utána az Okmányiroda 2 héten belül kiküldiLabdacs írta:grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
grat!kittgt500 írta:Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
Ma volt forgalmi vizsgám, átmentem rajta, most már kb. 3 hét és kézhez is kapom a B kategóriást
Szépfrench-car-fan írta:Új poronty érkezett a családbaTéli szett:
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Gratula, nagyon szép verda.french-car-fan írta:Új poronty érkezett a családbaTéli szett:
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Köszönöm mindenkinek 
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Gondoltam,ma felrakatom előre is a télieket...hát elküldtek mindenhonnanFrozenSilverM5 írta:Ahogy kinéztem az ablakon, egyértelmű lett, hogy most valóban ideje eltenni a nyári gumit pihenni.

- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Na,emmá' jóóó! Aztán,csak óvatosan!french-car-fan írta:Új poronty érkezett a családbaTéli szett:

- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
french-car-fan írta:Új poronty érkezett a családbaTéli szett: