van Solido Peugeot is.truckster írta:kicsi melóval lecserélhetnéd a rendszámot, apróság de nagyon sokat dobna. Megkérdezhetem h a Columbo Peugeot milyen modell? Mármint ki a gyártó.ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.
Én ezt ismerem:
https://www.ck-modelcars.de/sites/produ ... =2&seite=1
de ezt még valahogy "le kéne harcolni". Festéssel megoldható.
A Bobby Ewing Mercedes-el az a bajom h a modell nem US-spec, és elég sok különbség van (dupla kerek lámpák, óriáslökös)
Elvinnéd a modelleket kiállításra?
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Elvinéd a modelleket kiállításra?
kicsi melóval lecserélhetnéd a rendszámot, apróság de nagyon sokat dobna. Megkérdezhetem h a Columbo Peugeot milyen modell? Mármint ki a gyártó.ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.
Én ezt ismerem:
https://www.ck-modelcars.de/sites/produ ... =2&seite=1
de ezt még valahogy "le kéne harcolni". Festéssel megoldható.
A Bobby Ewing Mercedes-el az a bajom h a modell nem US-spec, és elég sok különbség van (dupla kerek lámpák, óriáslökös)
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Kicsit elment a téma más fele, de ez cseppet sem baj. Olvastam az aggodalmakat és érveket a dolog ellen és mellett is. Én is sokat töprengtem rajta, de végül belementem, mert jók a feltételek. A kulcsok nálam, vitrinek aláírásos és pecsétes plombával lezárva és a 23 autó biztosítása két darab ötössel kezdődik és négy darab nullára végződik.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
abban szándékolt ripacskodás volt, ami pont emiatt még elment. szódával.ko1122 írta:Labdacs írta:az ilyen klasszikus magyar filmek remake-jei közül talán tényleg ez a legrosszabb.Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
a Hippolittal holtversenyben.
Nekem a Meseautó még csak-csak a kocsi miatt.
A Hippolit tényleg gáz, de ami kivágta a biztosítékot az az Egy szoknya, egy nadrág. na abban ha Aston Martin V8 lenne, akkor sem nézném meg
de szerintem nem lett volna baj, ha ezek a filmek soha nem készülnek el.
viszont: látta valaki az új Dallas-t? egész nézhető. és tele van érdekes autókkal.
Labdacs írta:az ilyen klasszikus magyar filmek remake-jei közül talán tényleg ez a legrosszabb.Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
Nekem a Meseautó még csak-csak a kocsi miatt.
A Hippolit tényleg gáz, de ami kivágta a biztosítékot az az Egy szoknya, egy nadrág. na abban ha Aston Martin V8 lenne, akkor sem nézném meg
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
az ilyen klasszikus magyar filmek remake-jei közül talán tényleg ez a legrosszabb.Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
Missa írta:Horch 853 nem jó? Igaz 1:12 és potom 1850 €...ko1122 írta:Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
Sajna a régi Meseautóban szereplő Horch 850 nincs modellben, pedig azt is szerettem volna egyet, nagyon-nagyon.CMC-nek van ilyen!
Bocs, nem is 850, hanem 780. Rosszul emlékeztem....
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Horch 853 nem jó? Igaz 1:12 és potom 1850 €...ko1122 írta:Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
Sajna a régi Meseautóban szereplő Horch 850 nincs modellben, pedig azt is szerettem volna egyet, nagyon-nagyon.
Missa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
Sajna a régi Meseautóban szereplő Horch 850 nincs modellben, pedig azt is szerettem volna egyet, nagyon-nagyon.
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
A film sajnos egy jó hosszú reklám lett, de sajnos pici családunkon látni, hogy mennyire hatásos voltMissa írta:ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.Autó OK, modell nagyon OK!
![]()
![]()
De az a film...![]()
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
ko1122 írta:Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.
De az a film...
Van-ban. Nagyon kedvelem ezt a modellem.
- Csatolmányok
-
- DSC_0061.jpg (1.05 MiB) Megtekintve 5711 alkalommal
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Ilyened is van: http://www.ebay.de/itm/130753971737?ssP ... 1423.l2649ko1122 írta:Érdekes témakör, érdekes kérdésfelvetések.
Én is szeretném megosztani a tapasztalataim. Én Zalaegerszegen a Wolfpack 2010 és 2011 évi makett találkozó és versenyen voltam kiállító a filmes kocsikkal. Én csak kiállítóként és kuriózumként mentem a diecast vasakkal a műanyag modellek közé. A rendező nagyon rendes és korrekt volt. Én kerestem meg az ötlettel, hogy kiállítanék. Természetesen azonnal igent mondott rá, és örült a lehetőségnek. Kitaláltuk, hogy lesz egy játék. Mivel minden autó mellé kiraktam fotón a film moziplakátját, vagy a szereplőről és az autóról egy közös fotót és a modellek elé egy azonosító névtáblát is (autó pontos típusa, kor, filmcím). 5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
Én ezért is szerettem volna kiállítani, hogy az emberek fantáziáját felmérjem, mennyire varázsolja el őket ez a téma, mennyire látnak benne fantáziát. Mondanom sem kell, kicsik és nagyok egyaránt találgatták a filmeket, és sorra emlegették fel a filmes élményeket.
Volt több olyan érdeklődő akinek az asztalról kivettem az általuk érdeklődött modellt, és részletesen megmutattam nekik. A legsikeresebb modellek az alábbiak voltak: Knight Rider Pontiac, Batmobile, Bumble Bee Camaro, Genral Lee, Eleanor Shelby GT500, Batmobiles.
Érdekes mód nagyon sok hölgynek is tetszettek a modellek.
A be-ki-be-ki dobozolás tényleg fárasztó. Én is attól féltem, nehogy megsérüljenek a modellek, de 'hál istennek nem volt gond, csak sok macera a dobozolással. Amelyiknek műanyag talpas doboza volt, azoknak nem csavaroztam le a talpát csak kihúztam a dobozból, így sokkal gyorsabb volt. Az autó amivel szállítottam őket csurig volt. Mint egy bazáros kocsi, pedig a hátsó ülések is le voltak döntve. Kb 70-80 modellt állítottam ki amiből csupán 10-nek nem volt doboza. Idén is mentem volna, csak közben volt egy költözésem és elég messze kerültem Zalaegerszegtől, így már nem tudtam menni, pedig a szervező meg is keresett idén. Mindketten sajnáltuk a dolgot, pedig már hagyomány szaga lett volna a dolognak. Egy napot voltam, és végig a modellek mellett voltam, vagy a párom őrizte őket mikor kajálni mentem. Volt olyan paraszt aki nyúlt feléjük, na nekik elmagyaráztam mi a helyzet. Volt aki egyből megértette, volt aki bedurcizott. Olyan is volt aki megkérdezte h fotózni szabad-e őket. A gyerekek viszont nagyon neveletlenek manapság. Persze gyerekek, meg minden, de engem arra neveltek a szüleim, h ami nem az enyém ahhoz ne nyúlkáljak. Ezeknek meg lehetett beszélni. Még a szülei sem foglalkoztak velük, ebben az esetben átvettem a gyereknevelés eszközét. Volt olyan szülő akinek meg is mondtam h ha lehet ne vigye a gyerekét kiállításokra. Persze volt aki sértődött, volt aki szánta bánta. Bár nekem nem volt vitrin, de a kiállító asztalt székekkel és kifeszített kötéllel próbáltuk izolálni, de volt akinek ez sem jelentett volna akadályt ha nem vagyok ott őrizni őket.
A makettesek pedig nagyon korrekt és komoly társaság. Sok ismerőst szereztem onnan, és nagyon jól éreztem magam. Részemről egy élmény volt a két kiállítás. Nyüggel járt ugyan, de tényleg élveztem az embereknek megmutatni a féltett kis gyűjteményem. Sokan mondták, h nem is hallottak olyanról h valaki csak filmes kocsikat gyűjt, és h mekkora jó dolog.
Nade akkor beszéljenek a továbbiakban a képek.(Jah, és az egyik fotón pont a Batmobile Thumblert taglalom a Batman fanatikus látogatóknak, őket tényleg elvarázsolta a három Batmobile
Mint egy magyar "műremek", a Meseautó főszereplője:
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
az A8-at nem tudtam volna.ko1122 írta:Labdacs írta:maga a feladvány érdekelt volna.ko1122 írta:Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
A két rejtvény megoldása, vagy a játék szabályai és nyereménye érdekel?
Amúgy a Columbo Peugeot, és a Cobra 11 Semir Gerkhan BMW volt a legkeményebb dió a látogatóknak. Meg talán még a Smokey & The Bandit Pontiac. Főleg a fiatalabbaknak, akik nem ezeken nőttek fel.
A Knight Rider Kitt-n végig ment a lézerfény villogó, na az mindenkit lázba hozott. Közben volt mikor a Stephen King féle Christine lámpája is világított. Volt akit a Francia kocsik, volt akit a Mustangok hoztak erős izgalmi állapotba. Ja és a Back To The Future Delorean is sláger volt. Sajna akkor még nem volt meg a Ghostbusters Ecto1, a Herbie és a Dallasos Bobby Ewing Merci ami biztos nagydurranás lett volna. Úgy volt, hogy idén augusztusban Veszprémben is lesz makett találkozó ahol én is kiállítok, de sajna lefújták. Jövőre ha lesz, szerintem újból kiállítok.
Az alábbiak voltak a válaszok:
2010:
1. Chevrolet Camaro Concept Bumble Bee – Transformers
2. Dodge Charger General Lee – The Dukes Of Hazzard
1. Peugeot 403 Cabriolet – Columbo
2. Audi A8 W12 – The Transporter 2
3. Ford Gran Torino „Red Tomato” - Starsky & Hutch
2011:
1. BMW 330 – Cobra 11
2. Dodge Charger – Fast & The Furious
3. Delorean DMC – Back To The Future
4. Pontiac Firebird Trans Am – Smokey & The Bandit
5. Aston Martin Vanquish – James Bond Die Another Day
Természetesen a sima filmcím elég volt....
Labdacs írta:maga a feladvány érdekelt volna.ko1122 írta:Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
Amúgy a Columbo Peugeot, és a Cobra 11 Semir Gerkhan BMW volt a legkeményebb dió a látogatóknak. Meg talán még a Smokey & The Bandit Pontiac. Főleg a fiatalabbaknak, akik nem ezeken nőttek fel.
A Knight Rider Kitt-n végig ment a lézerfény villogó, na az mindenkit lázba hozott. Közben volt mikor a Stephen King féle Christine lámpája is világított. Volt akit a Francia kocsik, volt akit a Mustangok hoztak erős izgalmi állapotba. Ja és a Back To The Future Delorean is sláger volt. Sajna akkor még nem volt meg a Ghostbusters Ecto1, a Herbie és a Dallasos Bobby Ewing Merci ami biztos nagydurranás lett volna. Úgy volt, hogy idén augusztusban Veszprémben is lesz makett találkozó ahol én is kiállítok, de sajna lefújták. Jövőre ha lesz, szerintem újból kiállítok.
Az alábbiak voltak a válaszok:
2010:
1. Chevrolet Camaro Concept Bumble Bee – Transformers
2. Dodge Charger General Lee – The Dukes Of Hazzard
1. Peugeot 403 Cabriolet – Columbo
2. Audi A8 W12 – The Transporter 2
3. Ford Gran Torino „Red Tomato” - Starsky & Hutch
2011:
1. BMW 330 – Cobra 11
2. Dodge Charger – Fast & The Furious
3. Delorean DMC – Back To The Future
4. Pontiac Firebird Trans Am – Smokey & The Bandit
5. Aston Martin Vanquish – James Bond Die Another Day
Természetesen a sima filmcím elég volt....
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
maga a feladvány érdekelt volna.ko1122 írta:Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
french-car-fan írta:"Volt akit a Francia kocsik, ... hoztak erős izgalmi állapotba" Pedig én ott sem voltamko1122 írta:Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
"Volt akit a Francia kocsik, ... erős izgalmi állapotba" Pedig én ott sem voltamko1122 írta:Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
Labdacs írta:a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
a rejtvény érdekelne.ko1122 írta:5 autó el volt különítve amihez nem volt se fotó, se névtábla. Egy tippelési lapon megtippelhették a látogatók, hogy az öt modellautó eredetije melyik filmekben szerepelt. Nagyágyúként hatott az emberekre és nagyon sokan játszottak. Persze kis segítséget adtam azoknak akiket tényleg érdekelt a dolog és próbáltak tőlem segítséget kérni ha egy film nem ugrott be nekik.