Most olvastam XD
Autós újságok
- Camaro96
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Re: Autós újságok
"nem lenne elég a 660 lóerő, ők rögtön megtoldották huszonhárommal, a 763 lóerős"
napi matek...
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Hát nem semmi.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Nincs mit.french-car-fan írta:Köszönöm!schumimodells írta:Most hirtelen csak ezt találtam.
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Köszönöm!schumimodells írta:Most hirtelen csak ezt találtam.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Most hirtelen csak ezt találtam.
- Csatolmányok
-
- 20121111_193531.jpg (1.45 MiB) Megtekintve 2342 alkalommal
-
- 20121111_193601.jpg (1.45 MiB) Megtekintve 2342 alkalommal
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
No!
Olyan kéne nekem, amiben C4-es van. Esetleg olyan, amiben az 1.6 HDI-vel van 100.000-es teszt
Olyan kéne nekem, amiben C4-es van. Esetleg olyan, amiben az 1.6 HDI-vel van 100.000-es teszt
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- Camaro96
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Az az előző szám volt, most csak Méhari van benne ami téged érdekelhet.french-car-fan írta:Ez az, amiben most benne volt az R5 Alpine Rallye, meg egy CX is?Camaro96 írta:Én mostanában csak a Retro Mobilt, érdekes cikkek vannak benne, kicsit drága ugyan, de kéthavonta jelenik meg szóval nem vészes...![]()
http://www.retromobil.hu/
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Ez az, amiben most benne volt az R5 Alpine Rallye, meg egy CX is?Camaro96 írta:Én mostanában csak a Retro Mobilt, érdekes cikkek vannak benne, kicsit drága ugyan, de kéthavonta jelenik meg szóval nem vészes...![]()
- Camaro96
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Én mostanában csak a Retro Mobilt, érdekes cikkek vannak benne, kicsit drága ugyan, de kéthavonta jelenik meg szóval nem vészes...
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
én a Lakáskultúrával vagyok így.Missa írta:Manapság semmilyet. Azaz, most, hogy szabadságon voltam, és elfogyott minden olvasni valóm a strandon, vettem valami Veterán nevűt és valami Retró Autó magazint.schumimodells írta:Milyen autós újságokat olvastok, és melyek a kedvencek?
Én már két éve nem vettem autós lapot, mert mindent megtalálok a netten, de régen sok félét vásároltam.
A kedvenceim: Autó Magazin, Auto Bild HU, és a már megszűnt Autópiac.
Ezek elég jók voltak. Előfizető nem leszek, de ha látom a közelemben megvetetem a feleségemmel.
A többi autós újságról a véleményem megegyezik Labdacséval. Reklám-reklám-sovinizmus-reklám-reklám-reklám... Tényleg, a '80-as évekbeli Autó Motor sokkal tájékoztatóbb jellegű volt, mint most bármelyik lap. Kiírják a kezelésikönyvből a főbb adatokat, egy-két, talán (!) hozzáértő beleül, megy pár kört és ír egy marketing jellegű cikket. Hogy is mernék "fikázni" az adott tesztalanyt? Esetleg az autógyártója, forgalmazója sajtó pert indítana ellenük. Ezek után ki hisz benne, hogy hiteles bár melyik cikk is?![]()
Az említetteken kívül csak repülős (Aranysas, Aeromagazin), National Geographic és Akvárium Magazin újságokat olvasok. Ja, meg fejjel lefelé néhány cikket a Kiskegyedből, Story Magazinból. Értsd, ezeket a feleségem veszi és olvassa reggeli közben. Mivel az én újságom már nem fér az asztalra, unalmamban fejjel lefelé olvasom az ő Kétiholmszos-tomkrúzos-Seggfelvarrós-bedrogózos-barátokköztös-jóbanrosszbanos cikkeit. Sok értelmük n incs, de gyakorlom a fejjel lefelé tartott írások olvasását. Persze ezzel is én leszek hülyének nézve, ha a buszon fejjel lefelé tartom majd az olvasni valóm. Csak Ti fogjátok tudni, hogy én így is tökéletesen tudok olvasni!
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
egyetemista koromban volt egy idő, amikor iszonyatosan meg voltam szorulva. akkor darabonként adtam el a régi Top GuN-okat. akkor még valamiért volt ára, egész sokáig kihúztam belőlük, viszont sajnáltam őket nagyon. ezért is nagy köszönet, hogy legalább egy részét vissza tudtam vásárolni.Missa írta:Húúúú, srácok!
Most olvasgatom ezeket a sorokat. Idén áprilisban (kb.) hirdettem meg egy csomó régi autós újságot. Autó-Motorokat kb 1980-2006 közötti összes évfolyamot. A2, Autó Magazin, Sport Autó, Autó Piac és még egy csomó mást. Senkinek nem kellett. Még Antikváriumoknak sem. Fogtam az egészet és elvittem egy papírhulladék felvásárlóhoz. 10-15.000 ft jött be belőlük. Be is forgattam a CMC 250 TR-ba. Volt még jó pár évfolyam Top Gun, Aranysas, meg néhány Modell Fahrzeug. Na ezek egy fórumtársnál kötöttek ki.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Manapság semmilyet. Azaz, most, hogy szabadságon voltam, és elfogyott minden olvasni valóm a strandon, vettem valami Veterán nevűt és valami Retró Autó magazint.schumimodells írta:Milyen autós újságokat olvastok, és melyek a kedvencek?
Én már két éve nem vettem autós lapot, mert mindent megtalálok a netten, de régen sok félét vásároltam.
A kedvenceim: Autó Magazin, Auto Bild HU, és a már megszűnt Autópiac.
Ezek elég jók voltak. Előfizető nem leszek, de ha látom a közelemben megvetetem a feleségemmel.
A többi autós újságról a véleményem megegyezik Labdacséval. Reklám-reklám-sovinizmus-reklám-reklám-reklám... Tényleg, a '80-as évekbeli Autó Motor sokkal tájékoztatóbb jellegű volt, mint most bármelyik lap. Kiírják a kezelésikönyvből a főbb adatokat, egy-két, talán (!) hozzáértő beleül, megy pár kört és ír egy marketing jellegű cikket. Hogy is mernék "fikázni" az adott tesztalanyt? Esetleg az autógyártója, forgalmazója sajtó pert indítana ellenük. Ezek után ki hisz benne, hogy hiteles bár melyik cikk is?
Az említetteken kívül csak repülős (Aranysas, Aeromagazin), National Geographic és Akvárium Magazin újságokat olvasok. Ja, meg fejjel lefelé néhány cikket a Kiskegyedből, Story Magazinból. Értsd, ezeket a feleségem veszi és olvassa reggeli közben. Mivel az én újságom már nem fér az asztalra, unalmamban fejjel lefelé olvasom az ő Kétiholmszos-tomkrúzos-Seggfelvarrós-bedrogózos-barátokköztös-jóbanrosszbanos cikkeit. Sok értelmük n incs, de gyakorlom a fejjel lefelé tartott írások olvasását. Persze ezzel is én leszek hülyének nézve, ha a buszon fejjel lefelé tartom majd az olvasni valóm. Csak Ti fogjátok tudni, hogy én így is tökéletesen tudok olvasni!
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Húúúú, srácok!
Most olvasgatom ezeket a sorokat. Idén áprilisban (kb.) hirdettem meg egy csomó régi autós újságot. Autó-Motorokat kb 1980-2006 közötti összes évfolyamot. A2, Autó Magazin, Sport Autó, Autó Piac és még egy csomó mást. Senkinek nem kellett. Még Antikváriumoknak sem. Fogtam az egészet és elvittem egy papírhulladék felvásárlóhoz. 10-15.000 ft jött be belőlük. Be is forgattam a CMC 250 TR-ba. Volt még jó pár évfolyam Top Gun, Aranysas, meg néhány Modell Fahrzeug. Na ezek egy fórumtársnál kötöttek ki.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
A Martin Holmes féle cikkeket én is szerettem.Labdacs írta:AutóMotor.
már csak hagyománytiszteletből is, már a nagyapám is járatta, sok-sok évtizeddel ezelőtt. tartalmilag sajnos már nem az az újság, mint ami volt pl a nyolcvanas években, amikor igazi tesztek szerepeltek benne (értds: hetekig nyúztak egy autót, aztán oldalakon keresztül, gyakorlatilag szépítés nélkül leírták a véleményt), meg igazi cikkek autós témában (közlekedésszervezési kérdésekről is, nem csak arról, hogy melyik suv a legmenőbb), de azért talán ez a legsokrétűbb ma. nem nagyon szoktam a neten vadászni a különböző szériák eredményeit (dtm, wtcc, irc, indycar, motogp, superbike, stb), itt megtalálok egy-egy rövid összefoglaót mindről (persze az F1-es beszámoló az néha egy az egyben a Farkas Péter féle origós cikk, meg jobban szerettem a kétoldalas Martin Holmes ralivb írásokat), vannak benne motoros hírek is.
AutoBild
valamiért rászoktam. azért veszem meg, hogy legyen mit olvasni vacsora közben, meg megtudni, hogy melyik német autó a legjobb. japánok, olaszok, franciák ebben az újságban természetesen a sor végén kullognak. de ez valahogy így is van jól.
A2
ez a dömsödi-féle valami borzalom, egy számot vettem belőle
AzAutó
amíg A2-nek hívták, akkor általában megvettem. ha valami szárazra vágytam, boldogan nyitottam ki.
AutoMagazin:
drága, tele szép színes képekkel, meg egy nagy adag sovinizmussal. nagyon régen vettem. pedig amikor indult, 1989-ben, pár évig előfizetők voltunk. emlékszik még valaki a Mercedes SL-es címlapra?
AutóPiac:
szerettem, amíg volt, minden számot megvettem, kb úgy 1996-tól. egy picit bátrabban mertek nyúlni az autókhoz, nem tűnt az összes írásuk reklámcikknek, mint pl most az AM-ben. lehet, hogy ezért is zárt be a bazár.
AutóPlusz:
emlékszik erre még valaki? én szerettem. egyébként érdekes, hogy az AutóPlusz és az AutóPiac is rovatcím volt eredetileg az A2-ben.
F1Racing: ha olyan újságosnál járok, ahol van külföldi lap, mindig veszem angol verziót. zseniális lap. a másik kedvencem a TopGear. de az Evo sem rossz.
SportAutó, Tuning&Stereo, meg egyéb vicclapok: megtanultam már olvasni, nem csak képnézegetésért veszek újságot.
Az Autó Plusz elég jó lap volt, amig kétheti lap volt, Most havi lap, és valami más neve van.
A Sport Auto inkább képeskönyv volt, nagyon kevés szöveggel. De viszont nagyon szép képek voltak benne.
Az A2 pont úgy nézett ki, mint az AutóPiac a 90-es évek elején, de ez nem véletlen, hiszen volt autópiacos újságirók alapitották.
Egyébbként, az A2 tesztjei voltak a leg hitelesebbek, részletesek voltak, és mertek rosszat is mondani egy autóra.
Az Autó Motor a '90-es években volt a legjobb, ráadásul minden lapszámban volt modellautó cikk, Fekete András tollából.
Ki emlékszik az 1992/26 számra? 8 oldalas modellautó melléklet volt benne. Már csak azért is emlékezetes számomra ez a lapszám, mert ez volt az első magyar nyelvü autós újságom.
Szerintem, a legjobb magyar autós lap az Autó Magazin.
A Motor Revüt is szerettem.
Az Autó Piac nagyon szuper lap volt, igaz amikor már heti lap lett, az már nem jött be nekem. Túl zsúfolt volt, túl sok mindent akartak elmondani, kevés oldalon.
Amikor kéthati lap volt, talán akkor volt a legszuperebb, olyan cikkekkel, hogy: Kihalt autómárkák, Hires autók, stb.
Az Autó Katalógust minden évben nagyon vártam. Nagyon hasznos kiadvány.
Nagyon szerettem, amikor egy autógyár helyzetét elemezték, leirták, hogy jelenleg, hogy fut a szekér, melyek a cég erősségei, gyengéi, stb.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
én nagyjából ezt várnám egy autósújságtól.
-ne akarjon nagyon friss lenni, mire megjelenik, az újdonságokról már mindenki olvasott a neten.
-viszont legyenek benne tesztek. ne PR-cikkek, hanem igazi tesztek. 10-20-50-100ezer km utáni tapasztalatok. nem a beleülök, lefikázom, hogy kopog belül és nem megy.
-aztán hiányoznak az elemzések, picit mélyebb hangvételű írások: mi van a dugódíjjal, hogyan hatott a zéró tolerancia a balesetek számára, milyen úthálózat-fejlesztések várhatók, mik a tervek?
-jó lenne több technológiai jellegű írás is. pl: hogyan működik a sávtartó automatika, my az a SkyActive, stbstb..
-autóipari hírek, együttműködések, közös technológiák, közös fejlesztések...
meg még egy csomó minden.
ehhez képest gyakorlatilag azt kapjuk, hogy pár hetes késéssel elénk van tolva pár fotó, aztán jön pár reklámcikk.
-ne akarjon nagyon friss lenni, mire megjelenik, az újdonságokról már mindenki olvasott a neten.
-viszont legyenek benne tesztek. ne PR-cikkek, hanem igazi tesztek. 10-20-50-100ezer km utáni tapasztalatok. nem a beleülök, lefikázom, hogy kopog belül és nem megy.
-aztán hiányoznak az elemzések, picit mélyebb hangvételű írások: mi van a dugódíjjal, hogyan hatott a zéró tolerancia a balesetek számára, milyen úthálózat-fejlesztések várhatók, mik a tervek?
-jó lenne több technológiai jellegű írás is. pl: hogyan működik a sávtartó automatika, my az a SkyActive, stbstb..
-autóipari hírek, együttműködések, közös technológiák, közös fejlesztések...
meg még egy csomó minden.
ehhez képest gyakorlatilag azt kapjuk, hogy pár hetes késéssel elénk van tolva pár fotó, aztán jön pár reklámcikk.
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
A2-től és az AzAutó-tól egészen egyszerűen kiborulok. AutóPlusz-ra emlékszemLabdacs írta:AutóMotor.
már csak hagyománytiszteletből is, már a nagyapám is járatta, sok-sok évtizeddel ezelőtt. tartalmilag sajnos már nem az az újság, mint ami volt pl a nyolcvanas években, amikor igazi tesztek szerepeltek benne (értds: hetekig nyúztak egy autót, aztán oldalakon keresztül, gyakorlatilag szépítés nélkül leírták a véleményt), meg igazi cikkek autós témában (közlekedésszervezési kérdésekről is, nem csak arról, hogy melyik suv a legmenőbb), de azért talán ez a legsokrétűbb ma. nem nagyon szoktam a neten vadászni a különböző szériák eredményeit (dtm, wtcc, irc, indycar, motogp, superbike, stb), itt megtalálok egy-egy rövid összefoglaót mindről (persze az F1-es beszámoló az néha egy az egyben a Farkas Péter féle origós cikk, meg jobban szerettem a kétoldalas Martin Holmes ralivb írásokat), vannak benne motoros hírek is.
AutoBild
valamiért rászoktam. azért veszem meg, hogy legyen mit olvasni vacsora közben, meg megtudni, hogy melyik német autó a legjobb. japánok, olaszok, franciák ebben az újságban természetesen a sor végén kullognak. de ez valahogy így is van jól.
A2
AzAutó
amíg A2-nek hívták, akkor általában megvettem. ha valami szárazra vágytam, boldogan nyitottam ki.
AutoMagazin:
drága, tele szép színes képekkel, meg egy nagy adag sovinizmussal. nagyon régen vettem. pedig amikor indult, 1989-ben, pár évig előfizetők voltunk. emlékszik még valaki a Mercedes SL-es címlapra?
AutóPiac:
szerettem, amíg volt, minden számot megvettem, kb úgy 1996-tól. egy picit bátrabban mertek nyúlni az autókhoz, nem tűnt az összes írásuk reklámcikknek, mint pl most az AM-ben. lehet, hogy ezért is zárt be a bazár.
AutóPlusz:
emlékszik erre még valaki? én szerettem. egyébként érdekes, hogy az AutóPlusz és az AutóPiac is rovatcím volt eredetileg az A2-ben.
F1Racing: ha olyan újságosnál járok, ahol van külföldi lap, mindig veszem angol verziót. zseniális lap. a másik kedvencem a TopGear. de az Evo sem rossz.
SportAutó, Tuning&Stereo, meg egyéb vicclapok: megtanultam már olvasni, nem csak képnézegetésért veszek újságot.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
AutóMotor.
AutoBild
A2
AzAutó
AutoMagazin:
AutóPiac:
AutóPlusz:
AutoBild
A2
AzAutó
AutoMagazin:
AutóPiac:
AutóPlusz:
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
Én a nyomtatott sajtós termékek közül kizárólag az autóMagazin-t és az AutoBild-et, semmi mást. Tudom és látom is, hogy az újság már haldokló félben van, és különösen örülök annak, hogy egyszer-egyszer belelátok a készülési folyamatába. Néha jó kiülni az erkélyre egy igényes, jószagú lapozgatható karaktergyűjteménnyel. Egyébként én is mindent a másodperc töredéke alatt megtaláltam a neten, amit kerestem.