Naná, hogy jobb volt a viszony a bulgárokkal, tőlük nem féltették Erdélyt.Missa írta:Óhhhh, mondhatni én "nagy Dacia fan" vagyok...schumimodells írta:Dacia 2000 már van nekem 1/43-ban.Missa írta:Kis umbau és akár Dacia 2000 is lehetne.
Amúgy kár, hogy a hátsó ajtókat nem nyitották meg. Mekkora ellen lépés lenne a nyithatatlan die-castokhoz képest.
Amúgy pofás kis modell.
Most megleptél, nem gondoltam volna, hogy az anyaországban is ismerik a Dacia 2000 -t, elmondanám, hogy én még sosem láttam élőben, csak képről.
Annyit tudtam, hogy a kommunizmusban Szatmár polgármester asszonyának olyan volt, mondták az iskolában.![]()
Még '86-ban vett egy 1310 TLX-et Apu. Épp katona voltam, amikor hazamentem ezt az autót Legóztam össze neki. Marha szerencsém volt (és Apunak is), hogy jó helyen voltam katona. A 18 hónappól többet voltam otthon, mint a laktanyában. Így is majd egy év volt mire az az autónak nevezett puzzle összeállt.![]()
Valamikor akkoriban hallottam róla, hogy a Renault 20 román reinkarnációjáról. Pedig még internet sem volt! Úgy tudom kevés készült belőle és csak a nagyon bennfentesek kaphattak belőle. Azt mondjuk nem tudom, hogy az R20 és az R30 között mi a különbség. Ha jól emlékszem, a 30-asok nagyobb motorral, luxusabb felszereltséggel kerültek piacra. Nagybátyámnak volt 30-asa a 80-as évek vége felé, valami V6-os, zabálós motorral. Megengedhette magának, maszek pék volt...
Dacia tekintetben én ámultam igazán, a '80-as évek elején. Kamaszként, Bulgáriában voltunk nyaralni. Mivel a buleszok és a románok között kicsit jobb volt a hangulat, mint velünk, oda a Dacia-k szélesebb választékát küldték. Nálunk csak az 1300-as echte R12, és ezek face liftjei jutottak. A 1310 TX, majd TLX, az 1410 TLX és valami csapott hátú öttajtósból is volt néhány darab. A bulgároknál láttam 2 ajtós kupét és a pickup változatokat is, meg azt az ötajtóst, ami évekkel később hozzánk is jött néhány példányban. Nagy sikere nem volt, mert már akkoriban nálunk felszabadították a vámot és nagyobb keletje lett a nyugatról behozott, zömében leharcolt, nekünk szociknak presztízs nyugati márkáknak. Szóval a Dacia 2000 sem teljesen ismeretlen itthon.
Norev klub
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Re: Norev klub
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Óhhhh, mondhatni én "nagy Dacia fan" vagyok...schumimodells írta:Dacia 2000 már van nekem 1/43-ban.Missa írta:schumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?Kis umbau és akár Dacia 2000 is lehetne.
Amúgy kár, hogy a hátsó ajtókat nem nyitották meg. Mekkora ellen lépés lenne a nyithatatlan die-castokhoz képest.
Amúgy pofás kis modell.
Most megleptél, nem gondoltam volna, hogy az anyaországban is ismerik a Dacia 2000 -t, elmondanám, hogy én még sosem láttam élőben, csak képről.
Annyit tudtam, hogy a kommunizmusban Szatmár polgármester asszonyának olyan volt, mondták az iskolában.
Még '86-ban vett egy 1310 TLX-et Apu. Épp katona voltam, amikor hazamentem ezt az autót Legóztam össze neki. Marha szerencsém volt (és Apunak is), hogy jó helyen voltam katona. A 18 hónappól többet voltam otthon, mint a laktanyában. Így is majd egy év volt mire az az autónak nevezett puzzle összeállt.
Valamikor akkoriban hallottam róla, hogy a Renault 20 román reinkarnációjáról. Pedig még internet sem volt! Úgy tudom kevés készült belőle és csak a nagyon bennfentesek kaphattak belőle. Azt mondjuk nem tudom, hogy az R20 és az R30 között mi a különbség. Ha jól emlékszem, a 30-asok nagyobb motorral, luxusabb felszereltséggel kerültek piacra. Nagybátyámnak volt 30-asa a 80-as évek vége felé, valami V6-os, zabálós motorral. Megengedhette magának, maszek pék volt...
Dacia tekintetben én ámultam igazán, a '80-as évek elején. Kamaszként, Bulgáriában voltunk nyaralni. Mivel a buleszok és a románok között kicsit jobb volt a hangulat, mint velünk, oda a Dacia-k szélesebb választékát küldték. Nálunk csak az 1300-as echte R12, és ezek face liftjei jutottak. A 1310 TX, majd TLX, az 1410 TLX és valami csapott hátú öttajtósból is volt néhány darab. A bulgároknál láttam 2 ajtós kupét és a pickup változatokat is, meg azt az ötajtóst, ami évekkel később hozzánk is jött néhány példányban. Nagy sikere nem volt, mert már akkoriban nálunk felszabadították a vámot és nagyobb keletje lett a nyugatról behozott, zömében leharcolt, nekünk szociknak presztízs nyugati márkáknak. Szóval a Dacia 2000 sem teljesen ismeretlen itthon.
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
Nem tudom, hogy a Norev miért szivatja a gyűjtőket ezzel a beragasztott hátsó ajtóval, engem halálosan idegesít. Vagy nyíljon minden vagy ne nyíljon semmi.Missa írta:schumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?Kis umbau és akár Dacia 2000 is lehetne.
Amúgy pofás kis modell.
A DS vagy a CX is olyan modell, amit szívesen látnék többször, de a hátsó ajtó miatt inkább nem.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Dacia 2000 már van nekem 1/43-ban.Missa írta:schumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?Kis umbau és akár Dacia 2000 is lehetne.
Amúgy pofás kis modell.
Annyit tudtam, hogy a kommunizmusban Szatmár polgármester asszonyának olyan volt, mondták az iskolában.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
schumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?
Amúgy pofás kis modell.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Februárban tervezem megvenni.frenchcarfan írta:Várom már! Mostanában a Norev is a kedvemre teszschumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Várom már! Mostanában a Norev is a kedvemre teszschumimodells írta:Viktor, mit szólsz ehhez?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Viktor, mit szólsz ehhez?
- Csatolmányok
-
- Renault-30-TS-V6-Norev-185270-0.jpg (35.96 KiB) Megtekintve 13842 alkalommal
-
- Renault-30-TS-V6-Norev-185270-2.jpg (36.87 KiB) Megtekintve 13842 alkalommal
-
- Renault-30-TS-V6-Norev-185270-6.jpg (42.13 KiB) Megtekintve 13842 alkalommal
-
- Renault-30-TS-V6-Norev-185270-4.jpg (36.77 KiB) Megtekintve 13842 alkalommal
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Csak így tovább.Pók írta:Kis fityó 500-as is gyarapítja mostantól klubot.
Az első kocsi ami minőségi volt és leesett az állam Norev volt mégpedig egy Audi A6 Avant.
Az kék volt sajnos már nincs meg helyette fekete van.
Az kék volt sajnos már nincs meg helyette fekete van.
- Csatolmányok
-
- image.jpg (1.93 MiB) Megtekintve 14451 alkalommal
Eljön az aPÓKalipszis 
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Az A4-es a 40-ik Norev modellem.
(a Race Touareget nem számitva, persze)
(a Race Touareget nem számitva, persze)
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
A telóval csináltam.Labdacs írta:vagy inkább nagyon.schumimodells írta:Kicsit unatkoztam.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Kicsit unatkoztam.
- Csatolmányok
-
- S jegyzet_01.jpg (219.68 KiB) Megtekintve 14466 alkalommal
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
én is pont ezeket válogattam ki. no meg a Golf GTI-t.schumimodells írta:Nekem innen, igaziban a DS kellene a legjobban.Labdacs írta:nna jó, 1:1-ben kéne innen pár darab.schumimodells írta:Tudnék innen válogatni.
De egy SM-t, vagy egy 504 Coupét sem vetnék meg.
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
De és örülök, hogy észre vetted, már nem volt erőm leírni XDchilisos írta:206 RC nem is kéne?french-car-fan írta:407, Modus, Floride, Caravelle, 504 Coupéschumimodells írta:Tudnék innen válogatni.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Nekem innen, igaziban a DS kellene a legjobban.Labdacs írta:nna jó, 1:1-ben kéne innen pár darab.schumimodells írta:Tudnék innen válogatni.
De egy SM-t, vagy egy 504 Coupét sem vetnék meg.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
nna jó, 1:1-ben kéne innen pár darab.schumimodells írta:Tudnék innen válogatni.
- schumimodells
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Labdacs írta:úgy érzem itt magam, mint Luigi a Verdákból...
http://www.youtube.com/watch?v=OqKj765ZSqo