Autóápolás

Pók
Felhasználó
Felhasználó

Re: Autóápolás

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Pók »

gabec írta:Ki mivel szokta takarítani az autót? Gépi vagy kézi mosó a jobb? Egyéb tisztító és ápoló szerek. Melyik márkára esküsztök,hogy jó?
Én Sonax termékeket használok többnyire,kivétel a külső fényezetlen műanyagok ápolására,ott a Prevent vált be. A belső műanyagokra pedig matt finish Armor All kendőt. Bár valami zseni szilikonos vacakkal kente be a műszerfalat míg nem volt az enyém az autó és bizony meggyűlik vele a bajom,hogy ki tudjam szedni a műanyag struktúrájából az odatapadt szilikont. Eddig sikertelenül,ha van valakinek ötlete akkor azt ossza meg velem. A kárpitot Vanish szőnyegtisztítóval szoktam átdörzsölni,aztán vizes takarítógéppel átmosom. Szép fekete szokott lenni utána a víz. :smile:

Két évvel ezelőtti kép takarítás közben-után (még a régi belsővel).
[ Kép ]

Összességében arra gondoltam,hogy egymással megosztjuk ezeket a dolgokat és ha kell tanácsot is adunk.
Én tavasszal le szoktam egyszer waxolni a kocsit turtle waxszal nekem az bevált
Amúgy otthon porszívozom, mosni sokszor lecsapatom nagynyomásúval benzinkúton
Eljön az aPÓKalipszis ;)
gabec
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: gabec »

Lassan nekem is ki kéne porszívóznom belül,mert tavaly nyár óta nem volt. :D Mostanában nem volt időm (kedvem) a belsejével foglalkozni.
Kép
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Mióta van jogsim, apámnak megtiltottam, hogy Ő mossa az az autót. Szezon elején mindig beruházok puha rongyokba, amiket ha koszos lesz kimosok (mosatok :-D).
Kézi mosóba megyek, méghozzá a Vác úti Agiphoz. 500 forint/alaklom, ami a következőkből áll: 200 forintért tisztítószeres víz, majd százasért egy gyors öblítés, aztán újabb 200-ért egy fényesítő öblítés, melynek az a tulajdonsága, hogy vízlepergető hatású, törölgetés nélkül sem lesz foltos és a következő mosásnál könnyebben lejön a kosz róla.
Szivacs még nem is ért az autóhoz, nem látszódnak a karcolások, mert mindegy milyen szivacsot veszek, karcol! Por sincs rajta és minden zeg-zug tiszta.
Ezután jön a törölgetési fázis, amikor már csak pár csepp van rajta, ha netán valahol foltos, akkor az erre a célra kevert/hígított ablakmosó folyadékos spriccnivel fújom le, és törlöm át.

Belül pedig porszívózás, műszerfalápoló és törölgetés, illetve bőrápolás havonta egyszer minimum.

Hetente egyszer minimum viszem mosni, de akkor érzem jól magam ha kétszer voltam. A belső takarítás pedig hétvégi kikapcsolódás és hosszú művelet, ezért csak akkor kezdek neki, ha tudom, hogy lesz időm befejezni, de ez teljesül legalább heti egyszer.

Az eredmény:
Csatolmányok
SAM_4059.JPG
SAM_4059.JPG (533.27 KiB) Megtekintve 830 alkalommal
SAM_4072.JPG
SAM_4072.JPG (797.85 KiB) Megtekintve 830 alkalommal
SAM_4077.JPG
SAM_4077.JPG (513.67 KiB) Megtekintve 830 alkalommal
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

gabec írta:Ki mivel szokta takarítani az autót? Gépi vagy kézi mosó a jobb? Egyéb tisztító és ápoló szerek. Melyik márkára esküsztök,hogy jó?
Én Sonax termékeket használok többnyire,kivétel a külső fényezetlen műanyagok ápolására,ott a Prevent vált be. A belső műanyagokra pedig matt finish Armor All kendőt. Bár valami zseni szilikonos vacakkal kente be a műszerfalat míg nem volt az enyém az autó és bizony meggyűlik vele a bajom,hogy ki tudjam szedni a műanyag struktúrájából az odatapadt szilikont. Eddig sikertelenül,ha van valakinek ötlete akkor azt ossza meg velem. A kárpitot Vanish szőnyegtisztítóval szoktam átdörzsölni,aztán vizes takarítógéppel átmosom. Szép fekete szokott lenni utána a víz. :smile:

[ Kép ]

Összességében arra gondoltam,hogy egymással megosztjuk ezeket a dolgokat és ha kell tanácsot is adunk.
legtöbbször úgy, hogy leadom a munkahelyem recepcióján a kulcsot, hogy "egy külső-belső takarítás lesz, nem sürgős, este hatig ráér".
gabec
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Autóápolás

Olvasatlan hozzászólás Szerző: gabec »

Ki mivel szokta takarítani az autót? Gépi vagy kézi mosó a jobb? Egyéb tisztító és ápoló szerek. Melyik márkára esküsztök,hogy jó?

Kép

Kép
Válasz küldése