Honda Jazz 1.4 Exe, 2009.
1.4-es (valójában inkább 1.3-as), benzines, 100 lóerős jószág, igazi kis finom, még japánban összerakott japán műszer, ha akarom, akkor egy alsóközepes kombi csomagterével, seggkinyalós (ülésfűtéstől a sötétre kapcsolódó fényszórókon át az üvegtetőig) felszereltséggel.
új korától babusgatom, eddig két és fél év alatt 48ezer km-t tettünk meg együtt. a legkeletibb csücsök Szováta volt, a Medve tó, ahová elmentem vele, a legnyugatibb pedig egy London melletti kisváros, Dunstable (ahol egyébként Geo barátunk lakik). munkája nagy része általában abból áll, hogy Szentendréről bevisz Óbudára, a munkahelyemre, ott pedig egész nap pihen a télen langyos, nyáron hűvös mélygarázsban. ha tehetem, hetente, kéthetente kívül-belül tisztába teszem, babusgatom. arany élete van. persze a budapesti autóstársak gondoskodtak már pár festékhibáról. körben legalább 5 helyen lett rányitva ajtó parkolóban.
eddig teljesen problémamentes, de ezen nem csodálkozom, elvégre az egyik szempont volt a vásárlásnál.
a sablon szöveg itt is játszik: nem egy rakéta. de imád pörögni, és 4000 felett vált a vezérlés sportosabb üzemmódba, olyankor pedig egészen más arcát mutatja.
fogyasztásilag városban lábfüggő, de 5.8 litertől 6.5 literig szór, országúton, normális tempóval haladva kijön 5 liter alatt. az autópályát nem szereti, ott 130-nál megissza a maga 6.5 literét.
ez a kép Londonban készült róla idén nyáron:
hogy mi volt előtte? egy évig volt egy V-ös Golfom, amit most az anyósom használ. nem volt vele bajom, de akkorra már annyira tele lett a tököm a német autógyártással, hogy csak azután kezdtem megszeretni, amikor már nem használtam. néha elviszem egy körre, mint valami rossz exfeleséget, picit meghajtani.

- IMG_2087.jpg (50.25 KiB) Megtekintve 2274 alkalommal
előtte volt két VW Polo. nna, azokat gyűlöltem.

- IMG_0711.jpg (74.42 KiB) Megtekintve 2274 alkalommal
előttük pedig egy eggyel korábbi generációs Jazz. az volt az első autóm, előtte a nagybátyám Zsiguliját használtam, ha menni kellett valahova.

- jazz_tapsony.jpg (89.34 KiB) Megtekintve 2274 alkalommal
hogy mi lesz utána? azt még nem tudom, igazából most nincs semmi olyan elérhető autó, amire vágynék, amikre vágyom, azok meg nem reális vágyak egyelőre.