Highway61 Dodge Challanger T/A 1:18 bemutató

Mutasd be saját 1/18-as autóid valamelyikét. Elvártak a nagy felbontású képek és pár mondat az adott modellről.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Re: Highway61 Dodge Challanger T/A 1:18 bemutató

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

:razz: Nosztalgiázom! Ez a bemutató bizony már három éves is elmúlt! Se baj. Az idők folyamán én is beszereztem egy ilyen Challenger T/A-t. Az én véleményem szerint nem olyan rossz modell ez! Sőt. A leírt hibák lehet, hogy egyedi problémák. Tény, a benzintank betöltő nyithatóságot én is fölösleges gegnek tartom, kicsit olyan "dumba" lett a tanksapka. Amit viszont szeretnék megjegyezni, a motorháztető műanyagsága. Az bizony nem véletlen, nem spórolás! Ez így autentikus! A Challenger-eknél a T/A a Trans Am versenyeket jelképezi. Ez a típus több lényeges dologban különbözött a hagyományos R/T, vagy sima, jelzés nélküli utcai típusoktól. Mik is ezek a különbségek? Kezdjük a motornál. A T/A-k csak 340-es Six Pack motorokkal lettek szerelve, vagyis 5500 cm3-es, 6 torkú karburátorokkal. Hivatalosan, papír szerint a teljesítményük 290 LE volt. A biztosítások, adók miatt. A valóságban 350 LE fölött volt a valós teljesítményük. Az 1970-es év előírásainak megfelelően, a Trans Am versenyeken ekkora motorokkal lehetett nevezni. Hiába a nagy teljesítmény, ha az utcai R/T-k teljesítményét, amelyek 383-as (6,2 literes - 340 LE), vagy 440-e Magnum (7,2 liter - 375 LE), esetleg 440-es Six Pack (7,2 liter - 390 LE), vagy a csúcsmotorral, az "Elephant"-tal, vagyis a 426-os HEMI (7,0 liter - 425 LE) voltak szerelve. Ahhoz, hogy a versenyeken, ezeknek a nagy motorokkal szerelt autók menetteljesítményeit tudják hozni, sőt túlszárnyalni, elmaradtak az olyan csicsa-micsa megoldások, amik az R/T-ken feláras extrák voltak. Mint például a "Shaker" motorháztető, ahol a légszűrőn egy külön fém kürtő volt, javítva a motor levegő ellátását. Ja és emelve az esztétikai élményt, amikor egy piros lámpánál állva, gázfröccsöket adva ezek a böszme motorok "megtekeredtek", megrázták magukat a motorfüggesztő bakokon. Nos ez a rázkódás ihlette a "Shaker hood" megoldást. Ami persze súly többletet is jelentett. Ezért a T/A-k esetében ezt elhagyták, sőt magát a motortér fedelét is matt fekete üvegszálas műanyagból készítették. Természetesen ez az anyag felhasználás nem tette lehetővé a motortér fedélre a zár szerelést. Ezért alkalmazták a tüskés (pin) rögzítést a motortér fedélen. Hogy ne vesszenek el a stiftek, kis bowdennel rögzítették a kasztnihoz. A T/A-k másik lényeges jellegzetessége voltak a kerekeik. Csak a T/A-kon volt az első kerék mérete 1 "-lal kisebb, mint a hátsóké. Szintén csak a T/A-k felszerelése volt orr részen, a lökhárító alatti két kis spoiler, valamint a csomagtér fedélen a "kacsafarok" jellegű légterelő. R/T-khez is vásárolható extra volt ez a hátsó spoiler, de nem ilyen formájú volt, mint a T/A-ké. Sőt, emelve a verseny feelinget, az R/T-k extrája volt a motortér rögzítő tüske is. Annak ellenére, hogy az R/T-k fém motortértetején azért hagyományos, szerelt zárszerkezet is volt. Szóval a modellen is ezért van a T/A motorteteje műanyagból és stiftelve! Az R/T modelljénél már fémből van! Sőt vannak a Highway61-nek olyan Challenger változatai amelyek a hagyományos, két réses tetővel vannak szerelve, de van "Shaker hood"-os tetejű is! Az utolsó, jellegzetes különbség a kipufogó rendszer kialakítása. A T/A-k egy nyitottabb, hangosabb rendszert kaptak, henger soronként egy-egy hangtompítóval, oldalt kivezetett "trombitákkla", az R/T-k, valamivel (de csk épp hogy) konszolidáltabb hangú, henger soronként 2-2 dobos rendszer, hátsó kivezetésű, designos, dupla kipufogó cső végekkel.
Én egy hibáját rónám fel mind a T/A, mind az R/T változatnak. Nem tudom miért, de a hátsófutóművet (ami egyébként a modellen is funkcionálisnak van kialakítva, csak úgy mint az első futómű), "agyig" behúzták a kasztniba. Ezzel azt érték el, hogy 1. nem rugózik a futómű, 2. "ül a segge" mind két modellnek! Szerencsére kis kézügyességgel javítható a probléma. Én mind két Challenger-emen meg is csináltam.
Pár kép a T/A-ról és az R/T-ről. Mivel a fórum hibája, hogy a képeket az utóbbi időben össze-visszakeveri, most jelzem, a kék a T/A, a zöld (sublime) az R/T. Kis megjegyzés, az egyik képen, ahol seggel vannak egymásnak fordítva, erőteljesen látszik a zöld még "ülő" segge. Ezt a fotózás után korrigáltam:
001_H61_Dodge Challenger duett.jpg
001_H61_Dodge Challenger duett.jpg (1.12 MiB) Megtekintve 3927 alkalommal
003_H61_Dodge Challenger duett.jpg
003_H61_Dodge Challenger duett.jpg (946.27 KiB) Megtekintve 3927 alkalommal
007_H61_Dodge Challenger duett.jpg
007_H61_Dodge Challenger duett.jpg (920.41 KiB) Megtekintve 3927 alkalommal
008_H61_Dodge Challenger duett.jpg
008_H61_Dodge Challenger duett.jpg (1.54 MiB) Megtekintve 3927 alkalommal
014_H61_Dodge Challenger duett.jpg
014_H61_Dodge Challenger duett.jpg (969.59 KiB) Megtekintve 3927 alkalommal
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Benci
Felhasználó
Felhasználó

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Benci »

Labdacs írta:
Benci írta:
Labdacs írta:szép gép, de azért legközelebb, ha írsz egy modellről, amit alapvetően szeretsz, akkor ne csak a hibáiról szóljon az egész.

mert aki még nem látott élőben HW61-et, azt az utolsó félmondatos "azért jó ez" megjegyzéssel nem fogod meggyőzni.
Köszi a tanácsot! :) Megfogadom,csak félek hogy túlzásba viszem a dicsérést,mert azt sem szeretem! Sőt,mielőtt veszek egy modellt engem a hibái érdekelnek,hogy ne akkor érjen a meglepetés amikor már megvettem.Azért dicsértem is,de az igaz hogy a hangsuly a hibákon volt! Legközelebb másképp irom! :)
köszi, hogy nem veszed piszkálásnak.

amire még figyelj:
-igekötők használata (ha az igekötő az ige előtt van, egybeírjuk): egybeírjuk, nem egybe írjuk
-a ba-be, illetve a ban-ben megkülönböztetésére: megyek be a házBA - bent vagyok a házBAN
-a vesszők, pontok jobb elhelyezése is olvashatóbbá teszi a szöveget: pont, vessző után hagyj ki egy szóközt.
-ne írd le, hogy "kezdek a beltérrel", meg, hogy "jöjjön a modell hátsó része", "végül pár szót összesítésben". az olvasó úgyis rájön a következő mondatnál/képnél.
Őszintén elég összekapott irás lett :P Az utolsó dolog pedig igaz,tényleg rájön az ember, valahol láttam aztán rámragadt :)
Kép
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

Benci írta:Nos,elég rég irtam már bemutatót,de most kedvet kaptam hozzá nagyon! Igy kézbe vettem egy olyan modellt amire lehet mondani szépet is ,jót is.Ezuttal én inkább a hibákra fogok koncentrálni,mivel akad bőven,az alany mint a cimben is leirtam egy HW61 Challanger.Régebben vettem már,egész jó áron,kivülről nézve gyönyörü a darab,kifogástalan szó szerint szinte.

[ Kép ]

Nagyon mutatós ebben a szinben,gyönyörü a szine.A mattfekete motorháztető tökéletesen passzol hozzá és a csik az oldalán is nagyon szép.De haladjunk kicsit...Nem ezzel szoktak inditani,de én kezdem is a beltérrel.
[ Kép ]
Szerintem a beltér nagyon szépre sikerült,szépek az órák,a kormény,az űlés ami ugye előre dönthető ,és a kesztyütartó is nyitható,az övcsatok is szépre sikerültek.Bár az űlések előre dönthetőek,én nem játszok vele,mert nagyon érzékeny,és gyenge,akár a kesztyütartó.De jöjjön egy kimondottan nagy hiba,és nagyon de nagyon zavaró.Lóg az ajtó mint a tehén csöcse,szerintem látszik a következő képen is.A kép nem adja annyira vissza,de bizony erősen lötyög.
[ Kép ]
És most hogy végeztem a beltérrel,jöjjön a modell hátsó része,ahol van mit tárgyalni...a hátsó lámpa rendben van,a légterelő rendben van,felirat is szép.Nah és itt lehet látni azt hogy nem jó ha egy modellen tényleg minden mozgatható vagy nyilik,Elég lenne az ajtó,mocitető csomagtartó,a lényeg ugye.Hát itt a tökéletes példa hogy miért.
[ Kép ]

[ Kép ]
Hát ugye az antenna huzogatható,sőőőőt ,olyannyira hogy könnyen kiveszi az ember a helyéről,én nem tudom...ha anno a Vanishing Pointba Kowalski autója igy van összerakva széthullot volna 1km után.Persze elegánsan visszalehet tenni,semmi baj,ott van a tanksapkba ,ugye az is nyitható,bár nagy kinlódás árán lehet kinyitni,lóf*szt nem látsz,mert nincs ott semmi.Ez is egy tök fölösleges extra,ami nélkül talán jobb lett volna a modell.
Haladhatunk előre kicsit,a kerekek nagyon szépek,kipufogó szintén kifogástalan.
[ Kép ]

[ Kép ]

Nah és eljutottunk előre.Nagyon szépek a lámpák,az egész eleje a modellnek szép,nincs mit regéljek róla nagyon sokat.Ami emlitésre méltó az a motorháztető és a motortér.Ugye a motorháztetőn van nagyon szép rácsozás,de kérem a gyártókat...ne csináljuk már műanyagból a motorháztetőt,miután kiszedtem a két kis pöcköt hogy felnyissam a motorháztetőt,hozzáteszem nyitás közben recseg ropog az egész,alig egy résnyire lehet kinyitni ,irtó gyenge szerkezet.A motortér szép,kábelek,minden apróság,nagyon tetszik.A napokba azt is felfedeztem hogy a levegőtisztitó azt hiszem az,mozog,nem kicsit! Nagyon.Viszont ha nem piszkáljuk,nincs vele gond,ám de lehet hogy ez egyedi hiba az enyémen,a lényeg,itt is a gyengeségre utal,nem kéne mozogjon nekem se,főleg anélkül hogy hozzányúltam volna.
[ Kép ]

[ Kép ]

Végül pár szót összesitésben,nagyon szép modell,nagyon részletes,sokat élőben fedez csak fel az ember.Baráti áron megszerezhető,viszont rengeteg a gyenge pontja,a sok apróságnak több a hátránya mint a haszna.Akárcska a Ricko Escaladenél.Ezekmellet persze szivesen vennék még énis sok HW61et.Sajnálom hogy egy GMPt nem taperolhattam még igazán meg,sőt sehogyse:) Talán majd egyszer.
Nekem tetszik!
Bár mivel a Challenger mint autó is nagyon tetszik, nekem jöhetne HW61 is, de fényképen már láttam Greenlight-ot is. A Ferrari-n kívül ez és a Mustang amit szívesen beszereznék még. Challenger-ből természetesen a mostani SRT-t is! Van egy nyamvadt kis Maisto-m, de az nem az igazi... :razz:
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

Benci írta:
Labdacs írta:szép gép, de azért legközelebb, ha írsz egy modellről, amit alapvetően szeretsz, akkor ne csak a hibáiról szóljon az egész.

mert aki még nem látott élőben HW61-et, azt az utolsó félmondatos "azért jó ez" megjegyzéssel nem fogod meggyőzni.
Köszi a tanácsot! :) Megfogadom,csak félek hogy túlzásba viszem a dicsérést,mert azt sem szeretem! Sőt,mielőtt veszek egy modellt engem a hibái érdekelnek,hogy ne akkor érjen a meglepetés amikor már megvettem.Azért dicsértem is,de az igaz hogy a hangsuly a hibákon volt! Legközelebb másképp irom! :)
köszi, hogy nem veszed piszkálásnak.

amire még figyelj:
-igekötők használata (ha az igekötő az ige előtt van, egybeírjuk): egybeírjuk, nem egybe írjuk
-a ba-be, illetve a ban-ben megkülönböztetésére: megyek be a házBA - bent vagyok a házBAN
-a vesszők, pontok jobb elhelyezése is olvashatóbbá teszi a szöveget: pont, vessző után hagyj ki egy szóközt.
-ne írd le, hogy "kezdek a beltérrel", meg, hogy "jöjjön a modell hátsó része", "végül pár szót összesítésben". az olvasó úgyis rájön a következő mondatnál/képnél.
Benci
Felhasználó
Felhasználó

Kép
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

szép gép, de azért legközelebb, ha írsz egy modellről, amit alapvetően szeretsz, akkor ne csak a hibáiról szóljon az egész.

schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

Jó irás lett,grat.
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

A szín a mattfekete részekkel pedig nagyon ütős! Klassz modell! :thumbup: Az enyémek ugyan le lettek cserélve GMP-re, de a Highway 61-eseket azért szerettem, mert viszonylag jó minőséget és szép részleteket kínáltak alacsony áron.
Benci
Felhasználó
Felhasználó

french-car-fan írta:A hibák érdekes, de amúgy szép szerintem :thumbup:
Köszi,hát tetszik nekem is,másképp nem vettem volna meg :grin:
Kép
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

A hibák érdekes, de amúgy szép szerintem :thumbup:
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Benci
Felhasználó
Felhasználó

Highway61 Dodge Challanger T/A 1:18 bemutató

Nos,elég rég irtam már bemutatót,de most kedvet kaptam hozzá nagyon! Igy kézbe vettem egy olyan modellt amire lehet mondani szépet is ,jót is.Ezuttal én inkább a hibákra fogok koncentrálni,mivel akad bőven,az alany mint a cimben is leirtam egy HW61 Challanger.Régebben vettem már,egész jó áron,kivülről nézve gyönyörü a darab,kifogástalan szó szerint szinte.

Kép

Nagyon mutatós ebben a szinben,gyönyörü a szine.A mattfekete motorháztető tökéletesen passzol hozzá és a csik az oldalán is nagyon szép.De haladjunk kicsit...Nem ezzel szoktak inditani,de én kezdem is a beltérrel.
Kép
Szerintem a beltér nagyon szépre sikerült,szépek az órák,a kormény,az űlés ami ugye előre dönthető ,és a kesztyütartó is nyitható,az övcsatok is szépre sikerültek.Bár az űlések előre dönthetőek,én nem játszok vele,mert nagyon érzékeny,és gyenge,akár a kesztyütartó.De jöjjön egy kimondottan nagy hiba,és nagyon de nagyon zavaró.Lóg az ajtó mint a tehén csöcse,szerintem látszik a következő képen is.A kép nem adja annyira vissza,de bizony erősen lötyög.
Kép
És most hogy végeztem a beltérrel,jöjjön a modell hátsó része,ahol van mit tárgyalni...a hátsó lámpa rendben van,a légterelő rendben van,felirat is szép.Nah és itt lehet látni azt hogy nem jó ha egy modellen tényleg minden mozgatható vagy nyilik,Elég lenne az ajtó,mocitető csomagtartó,a lényeg ugye.Hát itt a tökéletes példa hogy miért.
Kép

Kép
Hát ugye az antenna huzogatható,sőőőőt ,olyannyira hogy könnyen kiveszi az ember a helyéről,én nem tudom...ha anno a Vanishing Pointba Kowalski autója igy van összerakva széthullot volna 1km után.Persze elegánsan visszalehet tenni,semmi baj,ott van a tanksapkba ,ugye az is nyitható,bár nagy kinlódás árán lehet kinyitni,lóf*szt nem látsz,mert nincs ott semmi.Ez is egy tök fölösleges extra,ami nélkül talán jobb lett volna a modell.
Haladhatunk előre kicsit,a kerekek nagyon szépek,kipufogó szintén kifogástalan.
Kép

Kép

Nah és eljutottunk előre.Nagyon szépek a lámpák,az egész eleje a modellnek szép,nincs mit regéljek róla nagyon sokat.Ami emlitésre méltó az a motorháztető és a motortér.Ugye a motorháztetőn van nagyon szép rácsozás,de kérem a gyártókat...ne csináljuk már műanyagból a motorháztetőt,miután kiszedtem a két kis pöcköt hogy felnyissam a motorháztetőt,hozzáteszem nyitás közben recseg ropog az egész,alig egy résnyire lehet kinyitni ,irtó gyenge szerkezet.A motortér szép,kábelek,minden apróság,nagyon tetszik.A napokba azt is felfedeztem hogy a levegőtisztitó azt hiszem az,mozog,nem kicsit! Nagyon.Viszont ha nem piszkáljuk,nincs vele gond,ám de lehet hogy ez egyedi hiba az enyémen,a lényeg,itt is a gyengeségre utal,nem kéne mozogjon nekem se,főleg anélkül hogy hozzányúltam volna.
Kép

Kép

Végül pár szót összesitésben,nagyon szép modell,nagyon részletes,sokat élőben fedez csak fel az ember.Baráti áron megszerezhető,viszont rengeteg a gyenge pontja,a sok apróságnak több a hátránya mint a haszna.Akárcska a Ricko Escaladenél.Ezekmellet persze szivesen vennék még énis sok HW61et.Sajnálom hogy egy GMPt nem taperolhattam még igazán meg,sőt sehogyse:) Talán majd egyszer.
Kép
Válasz küldése