Egyéb hobbi - Azaz túl az autómodellezésen

frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Re: Egyéb hobbi - Azaz túl az autómodellezésen

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Tudom, hogy kicsit sántít a téma, de hátha van olyan fémmodell gyűjtő, aki makettezik is. Egy ismerősömnek kellene - fizetségért!! - egy star wars makettet összeszerelni és festeni. Valaki fogalakozik ilyennel is a fém autók mellett?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
autoart8
Új felhasználó
Új felhasználó

Olvasatlan hozzászólás Szerző: autoart8 »

Sziasztok!
Én még RC terepjárókkal foglalkozom és egyéb rc légijárművel.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

Labdacs írta:
Missa írta:
De űzöm a modellezés más ágát is. Az RC repülőmodellezést is szeretem. OK, mostanában hanyagolom a dolgot, de ez csak az idő hiány miatt van. Na meg a pár évvel ezelőtti baleset is elgondolkodtatott. Ott egy német világbajnok modellje, két ember halálát okozta... Ismerősöm volt az igazságügyi szakértő. Tőle tudom, hogy nem a német volt a hibás, hanem valami felelőtlen modellező "rákapcsolt" a német távirányítójára (ugyanazon a frekin, ugyan azon a csatornán) és az nem tudta a 3 méter fesztávú, 8-10 kg-os gépet irányítani és az a nézők közé vágódott. Nagyon sokáig téma volt repülőmodellezők között ez a dolog. Sajnos sok ember, sok pénzzel, azt hiszi, hogy ez a hobby, vagy mondhatom sportnak, csak játék! Tulajdonképpen azért sem járok mostanában a repterekre, mert ezek a "pénzes zsákok" kezdték el uralni a "pályát". Fogalmuk sincs a modellrepülésről, a műrepülésről, egy-egy verseny menetéről. De még arról sem, hogy mi a jó isten tartja fent a levegőben a drágán megvett modelljét. Viszont azokat akik saját maguk építik a modelljeiket, oltári módon kitudják oktatni, hogy olyan fasza modellt hol, mennyiért lehet szerezni. Persze közel sem biztos, hogy délután egyben viszik haza a modelljeiket. A számomra az volt a csúcs, amikor egy vendéglátó iparban érdekelt, "menő csávó" úgy gondolta belekezd a rádiós repülőzésbe. Kezdésnek vett egy F14-es 2 turbinás modellt. A gép mind azt tudta mint az igazi. Jó nem lőtt rakétát, meg ilyesmi. De mint modell nagyon bonyolult volt és tíz évvel ezelőtt kb. 4-5 millióba került! Na ő ezzel, meg egy szintén drága helikopterrel akart megtanulni repkedni... Azóta se látta senki a reptéren, miután közölték vele, hogy milyen gépet szerezzen a tanuláshoz (kb. 25000 Ft-osat)... De ha lesz időm és találok egy helyet ahol egyedül repkedhetek újra neki állok. 2-3 gépem és a technika még meg van.
rc.jpg
beaver (1).jpg
extra300 (4).jpg
extra300 (2).jpg
extra300 (6).jpg
ez a repülőgépmodellezés nekem is izgatja a fantáziámat. lehet, hogy majd beszélnünk kéne róla.
Hopp, ezt nem is vettem észre.
Szólj ha érdekelnek a részletek. Ne kezdj bele "hűbele Balázs" módra. Tanácsot tudok adni. Oktatást már nem vállalok, nincs hozzá gépem, de ismerősöket tudok ajánlani. Viszont van, egy elég jó modellrepülőgép szimultátor programom és kábelem, meg távirányítóm. Kölcsön adhatom őket gyakorolni.
Nem mai program, de talán pont ezért jó, nem kell hozzá "atom hasító" PC és elég jó annak ellenére a grafikája is. Elég realisztikus, kíváló a gyakorlásra. Van benne többféle modell a trénertől, a 3D műrepülőn, keresztül a jetmodellekig, helikopterekig szinte minden. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=670264
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

frenchcarfan írta:Van egy ilyen nálam :-D
Ki kell menni vele valami rétre, aztán jól meghajtani! :razz: :thumbup:
oritomi
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: oritomi »

Autóhifi meg minden ami házimozi: filmek,kiegészítők,figurák
Kép
Ha valakit érdekel akkor tehetek fel képeket a figurákról.
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Van egy ilyen nálam :-D
Csatolmányok
1369560698_DSCF1194.JPG
1369560698_DSCF1194.JPG (776.62 KiB) Megtekintve 4654 alkalommal
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

Missa írta:
De űzöm a modellezés más ágát is. Az RC repülőmodellezést is szeretem. OK, mostanában hanyagolom a dolgot, de ez csak az idő hiány miatt van. Na meg a pár évvel ezelőtti baleset is elgondolkodtatott. Ott egy német világbajnok modellje, két ember halálát okozta... Ismerősöm volt az igazságügyi szakértő. Tőle tudom, hogy nem a német volt a hibás, hanem valami felelőtlen modellező "rákapcsolt" a német távirányítójára (ugyanazon a frekin, ugyan azon a csatornán) és az nem tudta a 3 méter fesztávú, 8-10 kg-os gépet irányítani és az a nézők közé vágódott. Nagyon sokáig téma volt repülőmodellezők között ez a dolog. Sajnos sok ember, sok pénzzel, azt hiszi, hogy ez a hobby, vagy mondhatom sportnak, csak játék! Tulajdonképpen azért sem járok mostanában a repterekre, mert ezek a "pénzes zsákok" kezdték el uralni a "pályát". Fogalmuk sincs a modellrepülésről, a műrepülésről, egy-egy verseny menetéről. De még arról sem, hogy mi a jó isten tartja fent a levegőben a drágán megvett modelljét. Viszont azokat akik saját maguk építik a modelljeiket, oltári módon kitudják oktatni, hogy olyan fasza modellt hol, mennyiért lehet szerezni. Persze közel sem biztos, hogy délután egyben viszik haza a modelljeiket. A számomra az volt a csúcs, amikor egy vendéglátó iparban érdekelt, "menő csávó" úgy gondolta belekezd a rádiós repülőzésbe. Kezdésnek vett egy F14-es 2 turbinás modellt. A gép mind azt tudta mint az igazi. Jó nem lőtt rakétát, meg ilyesmi. De mint modell nagyon bonyolult volt és tíz évvel ezelőtt kb. 4-5 millióba került! Na ő ezzel, meg egy szintén drága helikopterrel akart megtanulni repkedni... Azóta se látta senki a reptéren, miután közölték vele, hogy milyen gépet szerezzen a tanuláshoz (kb. 25000 Ft-osat)... De ha lesz időm és találok egy helyet ahol egyedül repkedhetek újra neki állok. 2-3 gépem és a technika még meg van.
rc.jpg
beaver (1).jpg
extra300 (4).jpg
extra300 (2).jpg
extra300 (6).jpg
ez a repülőgépmodellezés nekem is izgatja a fantáziámat. lehet, hogy majd beszélnünk kéne róla.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Nekem is van másik hobbim. Nem is egy.
Gyerekkoromban "fertőzött" meg Apám az akvarisztikával. Mondjuk nagyon nem kellett neki küszködnie. Aztán a munkám miatt abba hagytam ezt a hobbit. Most, hogy 6 éve nem hajózom és van időm a halakra és amúgy is "víz-függő" vagyok, újra belekezdtem.
Engem megnyugtat, szeretem nézni ezeket a kis színes teremtményeket. Sokan lebecsmérlik őket. Nem mondom, hogy annyira okosak lennének, hogy az eldobott botot visszahoznák, de van az ő viselkedésükben is érdekes, figyelemre méltó. Az meg ha van szaporulat, az külön öröm. Nem, nem vagyok tenyésztő. De ha szaporodnak, az jelenti, hogy jól érzik magukat, tehát jók a tartási körülményeik. Ezt meg nekem köszönhetik! :wink:
Akv_4.jpg
Akvárium7.JPG
IMG_1967.JPG
IMG_2001.JPG
Aztán szeretek fényképezni is. Nem mondom, hogy tudok, de szeretek. :razz:
Bár, két évvel ezelőtt egy akvarista cég kiírt egy fotópályázatot. Na azt sikerült megnyernem. Nem írták, hogy hány képet lehet beküldeni, hát én küldtem nekik, vagy 40-45-t. Szóval így azért nem volt annyira nehéz. Bár azért szerintem nem voltak a képek sem annyira szarok... Akit érdekel, a blogomban az Akvarisztika címke alatt megnézheti őket. Nyertem egy 60 literes akváriumot. Ha jól emlékszem eladtam és egy Elite - Ferrari Sessantát vettem belőle. :razz:

rc.jpg
rc.jpg (71.36 KiB) Megtekintve 4689 alkalommal
beaver (1).jpg
extra300 (4).jpg
extra300 (2).jpg
extra300 (6).jpg
Persze, mivel hajós voltam és nagyon szerettem gyerekkoromban Cousteau kapitány filmjeit és imádtam a hajóját a Calypso-t, ezért meg kellett csinálnom a Calypso távirányítású modelljét is. Ha nem lehetett repülözni, mentem vele a halastavakra hajókázni! :razz:
calypso 004.jpg
calypso 004.jpg (59.16 KiB) Megtekintve 4689 alkalommal
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Missa írta:
Labdacs írta:van egy három éves fiam. reggel kb akkor ébred, amikor indulok munkába, este, amikor hazaérek, már vacsora, és fürdetés program van, aztán altatás. ezért ami időt tudok, amikor szabad vagyok, azt igyekszem vele tölteni. ma pl BKV-s napot tartottunk. először ült metrón, villamoson. nagyon élvezte, azt mondta, hogy a metrózás jobb, mint az autó. majd még erről azért beszélgetek vele. :-)
Persze, az újdonság varázsa! Az egyik kollégám hasonló korú lánya, idén nyár óta "meg van őrülve" a vonatozásért. :razz: Pestről kivonatoztak Pilisvörösvárra, cukrászdába. Mert a kislány egyszer látott egy piros vonatot. :razz: Én meg mondtam neki, hogy hétvégén kiránduljatok el az Emil cukrászdába. Na azóta vonat-függő a gyerek. :razz:
Emil cukrászda :grin: hmmm :lol:
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Labdacs írta:van egy három éves fiam. reggel kb akkor ébred, amikor indulok munkába, este, amikor hazaérek, már vacsora, és fürdetés program van, aztán altatás. ezért ami időt tudok, amikor szabad vagyok, azt igyekszem vele tölteni. ma pl BKV-s napot tartottunk. először ült metrón, villamoson. nagyon élvezte, azt mondta, hogy a metrózás jobb, mint az autó. majd még erről azért beszélgetek vele. :-)
Persze, az újdonság varázsa! Az egyik kollégám hasonló korú lánya, idén nyár óta "meg van őrülve" a vonatozásért. :razz: Pestről kivonatoztak Pilisvörösvárra, cukrászdába. Mert a kislány egyszer látott egy piros vonatot. :razz: Én meg mondtam neki, hogy hétvégén kiránduljatok el az Emil cukrászdába. Na azóta vonat-függő a gyerek. :razz:
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

van egy három éves fiam. reggel kb akkor ébred, amikor indulok munkába, este, amikor hazaérek, már vacsora, és fürdetés program van, aztán altatás. ezért ami időt tudok, amikor szabad vagyok, azt igyekszem vele tölteni. ma pl BKV-s napot tartottunk. először ült metrón, villamoson. nagyon élvezte, azt mondta, hogy a metrózás jobb, mint az autó. majd még erről azért beszélgetek vele. :-)
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Camaro96 »

Fényképezés, olvasás, autóvadászat, filmek, barátokkal való rendszeres kiruccanás, ugyan ez nem mind "hobbi", de így egyszerűbb volt összesűríteni... :mrgreen: jameg a külföldre utazás is az egyik mániám, pláne ha autókkal valamilyen formában összeköthető...XD :razz: :mrgreen:
"Money can't buy happiness, but I would rather cry in a Ferrari"

http://ferrarihistory.vsg4.hu
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Egyéb hobbi - Azaz túl az autómodellezésen

Van egyéb hobbitok is mint az autómodellek?
Válasz küldése