Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Re: Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Missa írta:
french-car-fan írta:Az lenne a kérdésem, hogy voltatok-e már olyan helyzetben, állapotban, hogy azt mondjátok elég. Nem gyűjtök tovább, megbántam, eladom fillérekért az egészet? Ne értsetek félre, nem rólam van szó! De valaki most akarja elkövetni ezt, amit én megmagyarázhatatlan okból, nem akarok hagyni. Ezért kérdezem tőletek, hogy vot-e már ilyen veletek?
Velem volt. Nem autómodellekről volt szó, de éveken át gyűjtögetett kollekciót adtam el, mert új hobbyba kezdtem. Nem is feltétlenül a pénz volt a motivációs tényező, hanem az, hogy semmi kép nem akartam több pénzt rákölteni. Ha marad, előbb utóbb, csak gyarapítottam volna. A felszabadult hely is jól jött. Kicsit sajnáltam ugyan, de nagyon hamar túl tettem mafam a felszámoláson. Volt vagy 1-2 nap is... A pénzt beleforgattam az új hobbyba, az RC repülőmodellezésbe. Az indulást nagy részben fedezte. Mondjuk vicces, hogy most, mióta nem hajózom és itthon (értsd: helyben, Budapesten) dolgozom, még kevesebbet megyek ki repíteni. Most töröm a fejem, hogy a repülőgépekből 1-2 darabot eladok, hogy jobban férjek. Na és a felszabaduló pénzt esetleg Ferrarikra költsem. Persze az alap felszerelés és min. 1 repcsi mindenképp marad! Ki tudja, hátha lesz időm kijárni vele repkedni-figurázni.
Szóval nem ismeretlen a jelenség.
Nem mondom, hogy én nem estem át ezen, de szerencsére győztek a modellek. Még az elején olyan 15 darabnál éreztem úgy, hogy annyi. Szerettem volna szbadúlni tőlük, kb. fél évig nem is vettem újjat. Valószínűleg azért jött ez, mert állandóan hallgattam itthon miatta, hogy mekkora hülyeség... Aztán hosszú szünet után jött egy újjabb modell és megint belendűltem. Sokáig nem volt baj, de úgy a 30. körül megint jött a szöveg... Akkor úgy voltam vele, nem érdekel az egész gyűjtés, nem fogok folyton emiatt hallgatni. Egyszer csak láttam valamit egy modellboltban és folytatódott tovább, de mindig vita volt egy új darabból, amit végül megelégeltem és azt mondtam itt elég. Én nem iszok, nem dohányzok és nem költöm hülyeségekre a pénzt, imádom az autókat és tuti, hogy folytatom a gyűjtést és végre felfogták, hogy mi a helyzet. Azóta megállás nélkül, csak jönnek és jönnek.
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Re: Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

french-car-fan írta:Az lenne a kérdésem, hogy voltatok-e már olyan helyzetben, állapotban, hogy azt mondjátok elég. Nem gyűjtök tovább, megbántam, eladom fillérekért az egészet? Ne értsetek félre, nem rólam van szó! De valaki most akarja elkövetni ezt, amit én megmagyarázhatatlan okból, nem akarok hagyni. Ezért kérdezem tőletek, hogy vot-e már ilyen veletek?
Velem volt. Nem autómodellekről volt szó, de éveken át gyűjtögetett kollekciót adtam el, mert új hobbyba kezdtem. Nem is feltétlenül a pénz volt a motivációs tényező, hanem az, hogy semmi kép nem akartam több pénzt rákölteni. Ha marad, előbb utóbb, csak gyarapítottam volna. A felszabadult hely is jól jött. Kicsit sajnáltam ugyan, de nagyon hamar túl tettem mafam a felszámoláson. Volt vagy 1-2 nap is... A pénzt beleforgattam az új hobbyba, az RC repülőmodellezésbe. Az indulást nagy részben fedezte. Mondjuk vicces, hogy most, mióta nem hajózom és itthon (értsd: helyben, Budapesten) dolgozom, még kevesebbet megyek ki repíteni. Most töröm a fejem, hogy a repülőgépekből 1-2 darabot eladok, hogy jobban férjek. Na és a felszabaduló pénzt esetleg Ferrarikra költsem. Persze az alap felszerelés és min. 1 repcsi mindenképp marad! Ki tudja, hátha lesz időm kijárni vele repkedni-figurázni.
Szóval nem ismeretlen a jelenség.
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Az lenne a kérdésem, hogy voltatok-e már olyan helyzetben, állapotban, hogy azt mondjátok elég. Nem gyűjtök tovább, megbántam, eladom fillérekért az egészet? Ne értsetek félre, nem rólam van szó! De valaki most akarja elkövetni ezt, amit én megmagyarázhatatlan okból, nem akarok hagyni. Ezért kérdezem tőletek, hogy vot-e már ilyen veletek?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
Válasz küldése