KingDesign írta:Sajnos igy van. Nem kell általánosítani ahogy sokan teszik, ha kinai akkor sz...r. Nekem nagyon sok modellem Made in China és nagyon szépek. Söt van más tárgyam is és a mai napig jól megy. Ez érvényes a török, tajván és más lennézett márkákra is. Ha eredeti akkor jó minöségű. Sajns sok a másolt is.
Kínában úgy működik a bérgyártás, hogy megmondod nekik, hogy milyen minőséget akarsz, ők meg megmondják, hogy az mennyiért jön ki, és legyártják. Ha gagyit akarsz, akkor azt, ha csúcsminőséget, akkor azt. A CMC-től a Kyosho-n át a Mattelig pl az összes modell ott készül.
leszedtem a Samsung telefonom hátlapját, és alatta rögtön ott a "made in China" felirat. itt van az asztalom alatt egy HP Z210-es PC, annak a seggén is ott virít ugyanez. az asztalon egy Cicso SPA303 IP-telefon. szintén. mellette egy Mac Mini. azon nagy betűkkel büszkén, hogy Designed in California. rögtön utána: Assembled in China. a monitor egy Samsung 2443-as. nna, az "made in Romania."
erre a kínai az gagyira az a szokásos történetem, amikor anyósom alól bezárták a gyárat, amit igazgatott és kivitték a termelést Kínába. azt mondta neki a tulaj, hogy "Ibolya, itt van két termék, az egyik magyar gyártmány, a másik kínai. A magyar előállítása X márka, a kínaié harmad annyi. Ha talál különbséget, és meg tudja mondani, melyik a kínai, melyik a magyar, jön vissza a gyártás Magyarországra. nem lehetett megállapítani, pedig nem fröccsöntött szappantartó volt a szóban forgó áru."