Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

chilisos
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Re: Folytassam vagy ne, gyűjtői dilemma!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: chilisos »

french-car-fan írta:Jövőre egy hosszabb szünet indul...
1:1?
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: frenchcarfan »

Jövőre egy hosszabb szünet indul...
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Labdacs írta:
ko1122 írta:Én picit meginogtam, és eladnám a filmes 1/18 gyűjteményem, de a jelenlegi piaci árak és kereslet miatt inkább tolom a dolgot. Ez az egyetlen dolog ami kikapcsol, nem szeretném egyből feladni a gyűjtést, de komolyan gondolkozok rajta... kb 70 modell forog kockán
ha csak picit inogtál meg, az még nem tragédia. :-)
egyébként pozitív mérleggel tényleg nagyon nehéz kiszállni. főleg, ha itthon akarod eladni a gépeket.
Én is ezen a véleményen vagyok. Félre nem értsd, de ha nem az árukra van szükséged, akkor jobban jársz, ha csak felfüggeszted a dolgot :smile:
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Labdacs »

ko1122 írta:Én picit meginogtam, és eladnám a filmes 1/18 gyűjteményem, de a jelenlegi piaci árak és kereslet miatt inkább tolom a dolgot. Ez az egyetlen dolog ami kikapcsol, nem szeretném egyből feladni a gyűjtést, de komolyan gondolkozok rajta... kb 70 modell forog kockán
ha csak picit inogtál meg, az még nem tragédia. :-)
egyébként pozitív mérleggel tényleg nagyon nehéz kiszállni. főleg, ha itthon akarod eladni a gépeket.
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Camaro96 »

szerintem ne tedd. nem sokan gyűjtenek ilyen vonalon és egy szép kolleksön hullana szét ha eladogatnád őket.
"Money can't buy happiness, but I would rather cry in a Ferrari"

http://ferrarihistory.vsg4.hu
ko1122
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: ko1122 »

Én picit meginogtam, és eladnám a filmes 1/18 gyűjteményem, de a jelenlegi piaci árak és kereslet miatt inkább tolom a dolgot. Ez az egyetlen dolog ami kikapcsol, nem szeretném egyből feladni a gyűjtést, de komolyan gondolkozok rajta... kb 70 modell forog kockán
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

Labdacs írta:
FrozenSilverM5 írta:
Missa írta:
FrozenSilverM5 írta:
Camaro96 írta:
FrozenSilverM5 írta:Megérkezett a nagyszámú felszámolás ötlete.
naháthogy. egészen pontosan mennyire nagy mértékű?
Lényeg, hogy nem lesz eladó Ferrari :smile:
Hmmm. Csak tudnám miért ragaszkodsz azokhoz a BBR-ekhez? :smile:
Élmény volt őket kihorgászni :smile:
mik fognak elmenni? lehet köztük olyan, ami engem is érdekel?
Még alakul, válogatok. Szerintem nem igazán lesz olyan szép és érdekes.
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

FrozenSilverM5 írta:
Missa írta:
FrozenSilverM5 írta:
Camaro96 írta:
mik fognak elmenni? lehet köztük olyan, ami engem is érdekel?
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Missa írta:
FrozenSilverM5 írta:
Camaro96 írta:
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

FrozenSilverM5 írta:
Camaro96 írta:
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Camaro96 írta:
frenchcarfan
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

De szerencsére, már tovább is ment :-D
Camaro96
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Camaro96 »

"Money can't buy happiness, but I would rather cry in a Ferrari"

http://ferrarihistory.vsg4.hu
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Megérkezett a nagyszámú felszámolás ötlete.
DODGE
Új felhasználó
Új felhasználó

Olvasatlan hozzászólás Szerző: DODGE »

Kedves gyűjtőtársak!

Ha felmerül bennetek a kérdés "folytassam-e", azt tanácsolom azonnal hagyjátok abba az egészet!
Az autóktól minél elöbb szabaduljatok, féláron!
Ekkor azonban feltéten jelezzétek nekem szándékotokat! :twisted: :lol: :twisted:
Így gyorsan elfelejtitek az egészet és nem fog fájni! :lol: :lol: :lol:
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Stroker írta:Szerintem ha bármilyen hobbitevékenységeddel kapcsolatban eljutsz odáig, hogy az anyagiakkal kezdesz el foglalkozni és arra gondolsz, hogy a rá költött pénzből mi mást vehettél volna, akkor itt az ideje - ha nem is abbahagyni - de szüneteltetni.
ilyen velem még nem fordult elő szerencsére soha. persze, előtte jól meggondolom, hogy belefér-e anyagilag az aktuális szerzemény. azért is nem vettem jó ideje semmit.
Stroker
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Stroker »

Szerintem ha bármilyen hobbitevékenységeddel kapcsolatban eljutsz odáig, hogy az anyagiakkal kezdesz el foglalkozni és arra gondolsz, hogy a rá költött pénzből mi mást vehettél volna, akkor itt az ideje - ha nem is abbahagyni - de szüneteltetni.
Being automotivated is not a crime.
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

En is gondolkodtam mar ezen.
Gondoltam mar egy olyat is,hogy mi lenne ha feltennem az ocazii.ro-ra (olyan mint a vatera),hogy eladom egyben az egeszet es ha esetleg valami csoda folytan elvinne valaki akkor igy jartam. De persze csak egyben adnam el. Ha sikerulne,utana elkezdenek 1/43-as modelleket gyujteni.
De ez csak egy kosza gondolat lehet,hogy semmi nem lesz belole es persze annak is nagyon kicsi az eselye,hogy megvegye valaki.
Labdacs
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

volt. többször is. most is. de ez most nálam egy eléggé zűrös időszak, nem tudok olyan szinten a gyűjteményre, a gyűjtésre koncentrálni, olyan mennyiségű pénzt beletolni, amit és ahogyan szeretnék, ezért most pl jegelve is van a dolog, jó ideje nem vettem új modellt, a nyáron kényszerűségből meg is váltam pár példánytól.

de remélem, hogy ha túljutok ezen a válságos időszakon, fogom tudni folytatni.

viszont abban a pillanatban adom el az egészet, amikor úgy érzem, hogy én vagyok a gyűjtésért, nem a gyűjtés értem.

egyik ismerősömnek több ezer darabos gyűjteménye volt. ő emiatt adta el az egészet. egyben. egy nap arra ébredt, hogy meg kell tennie. olyan fanatikusan csináltam, hogy a nyaralásaikat oda tervezték, ahol éppen börze volt. ha nem is volt börze, akkor egész nap a bolhapiacokat járták. a helyből semmit nem láttak, mert szinte fel sem néztek a leterített szőnyegekről...

nna, ilyen helyzetben én is azt mondanám, hogy állj..
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

:lol:
french-car-fan írta:
Missa írta:
french-car-fan írta:Az lenne a kérdésem, hogy voltatok-e már olyan helyzetben, állapotban, hogy azt mondjátok elég. Nem gyűjtök tovább, megbántam, eladom fillérekért az egészet? Ne értsetek félre, nem rólam van szó! De valaki most akarja elkövetni ezt, amit én megmagyarázhatatlan okból, nem akarok hagyni. Ezért kérdezem tőletek, hogy vot-e már ilyen veletek?
Velem volt. Nem autómodellekről volt szó, de éveken át gyűjtögetett kollekciót adtam el, mert új hobbyba kezdtem. Nem is feltétlenül a pénz volt a motivációs tényező, hanem az, hogy semmi kép nem akartam több pénzt rákölteni. Ha marad, előbb utóbb, csak gyarapítottam volna. A felszabadult hely is jól jött. Kicsit sajnáltam ugyan, de nagyon hamar túl tettem mafam a felszámoláson. Volt vagy 1-2 nap is... A pénzt beleforgattam az új hobbyba, az RC repülőmodellezésbe. Az indulást nagy részben fedezte. Mondjuk vicces, hogy most, mióta nem hajózom és itthon (értsd: helyben, Budapesten) dolgozom, még kevesebbet megyek ki repíteni. Most töröm a fejem, hogy a repülőgépekből 1-2 darabot eladok, hogy jobban férjek. Na és a felszabaduló pénzt esetleg Ferrarikra költsem. Persze az alap felszerelés és min. 1 repcsi mindenképp marad! Ki tudja, hátha lesz időm kijárni vele repkedni-figurázni.
Szóval nem ismeretlen a jelenség.
Nem mondom, hogy én nem estem át ezen, de szerencsére győztek a modellek. Még az elején olyan 15 darabnál éreztem úgy, hogy annyi. Szerettem volna szbadúlni tőlük, kb. fél évig nem is vettem újjat. Valószínűleg azért jött ez, mert állandóan hallgattam itthon miatta, hogy mekkora hülyeség... Aztán hosszú szünet után jött egy újjabb modell és megint belendűltem. Sokáig nem volt baj, de úgy a 30. körül megint jött a szöveg... Akkor úgy voltam vele, nem érdekel az egész gyűjtés, nem fogok folyton emiatt hallgatni. Egyszer csak láttam valamit egy modellboltban és folytatódott tovább, de mindig vita volt egy új darabból, amit végül megelégeltem és azt mondtam itt elég. Én nem iszok, nem dohányzok és nem költöm hülyeségekre a pénzt, imádom az autókat és tuti, hogy folytatom a gyűjtést és végre felfogták, hogy mi a helyzet. Azóta megállás nélkül, csak jönnek és jönnek.
A profilodból néztem, hogy még tanuló vagy. Arra, hogy a szüleid, az otthoniak 100%-ban egyetértsenek Veled, ne számíts! Meg vannak az észérveik nekik is. Szerencsés az a helyzet, amikor mondjuk pl. Apa társ a hobbyban. Az már nagy szerencse. 1. a hobby elfogadása szempontjából, 2. ez már feltételez egy jó apa-fiú kontaktust. ;)
Nekem srác koromban írtó szerencsém volt. Nevelőapám (sajnos édesapám 4 éves koromban elhunyt) nagyon vette a "kamaszos hülyeségeimet", jó partner volt mindenben. Még akkor is, amikor szinte havonta találtam ki újabbnál újabb tevékenységeket. Anyám nehezebben viselte ezt a korszakot. :lol: Én felnőtt fejjel kezdtem a modellgyűjtésbe, de még az RC repülőzésbe is. Én felnőttként ugyan úgy megkaptam, hogy játék, gyerekes, stb... Az öregemmel leültem és a kedvenc Ferrarimmal (288 GTO) a kezemben elkezdetem dumálni. "Nézd meg, a vonal vezetését,a motorját (persze milliméterre köptem az összes adatot róla) és mindent amit lehetett az autóról mondani. 2 óra múlva az Apu tolómérővel méregette a modellemet és számológépen számolgatta a méreteket. Megjegyzést tett, hogy ezt bizony elmérték. Nem momdom, hogy modell-fan lett az öreg, de attól kezdve ő sokkal jobban megértette a dilimet. A repülővel tök ugyen ez volt. Kivittem a reptérre és megmutattam, hogy működik, hogy kell repülni vele alapból,hogyan kell műrepülni. Mikor haza mentünk, anyámnak azt ecsetelte, hogy ez baromira nem gyerekjáték és a többi modellező is mind felnőtt volt. Szóval én nekem sikerült a dolog lényegét megértettnem velük. Később a volt élettársam, majd később a feleségem is tett megjegyzést a hobbymra. Igen én is azt vettem elő, hogy nem iszom, nem dohányzom. Kiszámoltam neki, hogy mennyibe kerülne ha CSAK 1 doboz bagót pufákolnék el szobában naponta, CSAK 1-2 üveg sört innék meg naponta, mennyibe fájna. Mondtam, van választási lehetőség, hagyom a hobbyt, lemegyek a krimóba, ha nagyon hiányzom gyere le értem, de talicskát hozzál, hogy haza tudjál hozni. Elég meggyőző érv volt. Viszont cserében én sem jártatom a szám, ha porcelánfejű babát vesz, vagy cipőt-ruhát magának. Bár ő betege annak, amikor egy cipőboltban meglát egy szép férficipőt(!) és én bár mennyire is tetszik azt mondom, hogy nem kell. A mostani jó, szép kényelmes, majd ha már nem jó, nem szép veszünk egy másikat... Persze, az a pénz inkább menjen a hobbymra! :lol:
Szóval ennek nem lesz sosem vége. De hát ettől szép az élet, hogy nem unalmas. :lol:
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
Válasz küldése