175/65 R15.Missa írta:Labdacs írta:felrakattam a nyári gumikat az autóra.
mindig, minden tavasszal lejátszódik az a jelenet, hogy a gumis le akarja velem hajtatni a hátsó üléstámlákat, én meg mondom, hogy beférnek a csomagtartóba. persze nem hiszi el, hogy ebbe a kis autóba.. aztán bepakolom, ő meg talán még mindig ott áll és nem érti.Khmmm, izé.... Akkor most a csomagtartó a nagy, vagy a kerekek kicsik?
Ki mit csinált, merre járt?
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
Re: Ki mit csinált, merre járt?
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Labdacs írta:felrakattam a nyári gumikat az autóra.
mindig, minden tavasszal lejátszódik az a jelenet, hogy a gumis le akarja velem hajtatni a hátsó üléstámlákat, én meg mondom, hogy beférnek a csomagtartóba. persze nem hiszi el, hogy ebbe a kis autóba.. aztán bepakolom, ő meg talán még mindig ott áll és nem érti.
- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
felrakattam a nyári gumikat az autóra.
mindig, minden tavasszal lejátszódik az a jelenet, hogy a gumis le akarja velem hajtatni a hátsó üléstámlákat, én meg mondom, hogy beférnek a csomagtartóba. persze nem hiszi el, hogy ebbe a kis autóba.. aztán bepakolom, ő meg talán még mindig ott áll és nem érti.
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Mit lehetett csinálni ilyen tré időben?
A feleségem vett rá, hogy menjünk el halat venni! Na nem ebédre, hanem akváriumba! Ezt kellett megélnem! Az asszony szívén viseli a hobbim!
Uccu neki gyorsan, siessünk, mielőtt meggondolja magát!
Úgy hogy én ma nem a modellekkel foglalkoztam, hanem vizi faunám "feltuningolásával".
Ők jöttek, belőlük 15 db, de nem tudtam a csapatot összeterelni egy kép erejéig Aztán ezek a "tankocskák" is kedvenceim, 5 db egészítette ki a már nálam levő 5 db-ot Délután át lettem csábítva a Duna Plázába. Na ja, ott is van egy jó halasbolt! Na és vele szemben valami játékbolt, ahol néha szoktam látni egész jó autómodelleket.
Ma például egy ilyen Norev - Citroen 2CV-t, 12990 Ft-ért. Gondoltam, hátha jó passzban van még a párom, tettem célzásokat a modell tulajdonjogának irányomban mutató megváltoztatására. Hmmm, a halaknál megszünt a hobbim iránti érdeklődése...
A feleségem vett rá, hogy menjünk el halat venni! Na nem ebédre, hanem akváriumba! Ezt kellett megélnem! Az asszony szívén viseli a hobbim!
Uccu neki gyorsan, siessünk, mielőtt meggondolja magát!
Úgy hogy én ma nem a modellekkel foglalkoztam, hanem vizi faunám "feltuningolásával".
Ők jöttek, belőlük 15 db, de nem tudtam a csapatot összeterelni egy kép erejéig Aztán ezek a "tankocskák" is kedvenceim, 5 db egészítette ki a már nálam levő 5 db-ot Délután át lettem csábítva a Duna Plázába. Na ja, ott is van egy jó halasbolt! Na és vele szemben valami játékbolt, ahol néha szoktam látni egész jó autómodelleket.
Ma például egy ilyen Norev - Citroen 2CV-t, 12990 Ft-ért. Gondoltam, hátha jó passzban van még a párom, tettem célzásokat a modell tulajdonjogának irányomban mutató megváltoztatására. Hmmm, a halaknál megszünt a hobbim iránti érdeklődése...
- Missa
- Veterán tag

- Kapcsolat:
Hmmm, 1. Nm tudom mi van ezzel a fórummal. Néha nem kapok értesítést a bejelölt, megfigyelt topikokról... Ezt is, egy hét után vettem észre.Labdacs írta:a BKV-s trollok már csak ilyenek. jön egy bezzeg történet: amikor először jártunk Londonban, nem a városban volt a szállásunk, hanem egy kicsivel arrébb, ezért vonatozni kellett hazafelé minden este. ami nem volt probléma, mert gyors volt, tiszta, kulturált, szóval még élveztük is. olyan hetijegyet vettünk, ami érvényes volt a vonatra, meg a TfL-re, ami a BKV londoni megfelelője. ne egy papírfecnit képzelj el, hanem egy kis kártyát mágnescsíkkal. az ezerféle variációból azt a fajtát választottuk, ami olcsóbb volt, de csúcsidőben nem volt érvényes a vonatra (mert ilyen is van, így szabályozva azt, hogy akinek tényleg akkor kell utazni haza, az ne a tömegben tegye a hülye turisták, meg a nyugdíjasok miatt). első alkalommal nem tudtuk pontosan, hogy mikor is jár le a csúcsidő, ezért hazafelé próbáltunk vele átjutni a kapun, nem sikerült (mintha ki is írta volna, hogy miért, de tudtuk, hogy akkor még fél óra várakozás vár ránk). rögtön ott termett egy ottani ellenőr (minden belépőkapunál van legalább 2-3 belőlük.), de a Budapesten szokásoshoz képesti megaláztatás helyett a következő párbeszéd zajlott le:Missa írta:Hmmm, mit csináltam ma? Beléptem a "peches modellgyűjtők" sorába. Ugye van aki Exoto-t rendel és fityiszt kap, nem modellt, vagy akinek über-frankón becsomagolják a modelljét és miszlikben kapja meg. Na ma én "szívtam"...Dolgozós szombatra szabit vettem ki, feleségem rábeszélt egy West-End látogatásra. Neki is vágtunk, metróval. Állati ritkán utazom tömegközlekedéssel, az asszony mondta vegyünk szakaszjegyet. OK, meg volt. Csak frankón elszámoltam a megállókat... A Gyöngyösi úttól nem 3, hanem 4 megálló a Nyugati. Csekély 8000 Ft-ra vágtak le az ellenőrök. A rohadt életbe, az egy fél Elite! Már amelyik! A fene ebbe tetü metróba. Igazán az bosszantot, hogy elismertem a hülyeségem és rögtön hajlandóságot mutatam a büntetés kifizetésére, ennek ellenére bunkóskodott az ellenőr.
Na mindegy, haza jöttem és a DoQ tv-re kapcsoltam véletlenül. Itt valami film ment a Formula1 hőseiről. Tök jó volt nézni hallgatni. Utoljára akkor figyeltem az F1 történéseit, amikor még Schumi volt a menő. Ebben a filmben a '70-es évekbeli pilótákról-autókról-csapatokról volt szó. Olyan jót nosztalgiáztam ilyen nevek hallatán, hogy James Hunt, Niki Lauda, Jackie Ickx, Jody Scheckter, Alan Jones, Fittipaldi, Andretti hallatán, Aztán ilyen autókról-csapatokról hallani mint Brabham, Alfa, Tyrell, Surtees, Wolf, Copersucar, persze a ma is létezők mellett! Fura volt látni, hogy a pilóták közt is nem egy középkorú volt és nem 17 év körüli kamaszok, mint manapság.![]()
Valamit csillapított BKV-s dühömön.
-Jó estét, segíthetek?
-Köszönjük, de azt hisszük, tudjuk mi a baj, nem járt le még a csúcsidő.
-Valóban, az még fél óra. Nagyon sietnek? Mert akkor beengedem magukat, ne kelljen megvárni.
2. A BKV-s sztorihoz. Persze, bennem is volt hiba, a francért nem néztem meg azt a rohadt jegyet és miért nem számoltam utána, hogy hány megállót is szándékozom utazni. Be is fognám a pofám, ha mondjuk notorius potyás lennék. Ez volt 46 évem alatt a 2. BKV-s büntim. Az első 1982-ben volt. 1 Ft-ot kellett a metró beléptetőbe dobni, hogy ne csapjon össze a kar előtted. Be is dobtam, de mint lüttyedt kamasz, nem a kapu közt, hanem mellette mentem el. A peron ügyeletes rohant utánam és akkor 50 Ft-ra büntetett. Hiába tanúskodtak mellettem, még ismeretlenek is. Mind ezek ellenére soha nem voltam az ellenőrökkel szemben ellenséges. Ez a munkájuk. Szar meló, de hát ez jutott... A mostani esetben azt nem értettem, hogy rögtön elismertem a hülyeségem és mondtam, hogy itt a szeme láttára lekezelem a másik szakasz jegyet is. Utána jött a bunkóskodás. Még a melléjük kirendelt biztonsági őr is oda jött (most mondta valaki ismerős, hogy azok rendőrök voltak), még az is győzködte, hogy miért nem lehet így simán megoldani? Nem akarok politizálni, moralizálni, de úgy veszem észre, messze vagyunk még a nyugati szemlélettől. AZ itt élőkben feszültség van, amit egymáson próbálnak az emberek levezetni. Kár. Én szívesen élek itt, Magyarországon, de nagyon irigylem például a hollandok nyugalmát. Voltam náluk néhányszor, hajóval, autóval. Ritka nyugis, toleráns népnek ismertem meg őket.
Szóval a Te londoni történetedről és az én múlt heti hülyeségemről egy sztori jutott eszembe. A '80-as '90-es években, amíg az amcsik be nem robbantották a hidakat Új Vidéken (Novi Sad - Szerbia) a Dunába, rengeteget jártunk hajóval al-Dunára. Egyik fontos kikötőnk a bulgáriai Russe volt. Itt tankoltuk meg a hajót ( nem 40-50 liter gázolajjal, a hajó tankja 170.000 literes volt
Szóval ez jutott eszembe nekem is. Ez nem Béééécs!
- FrozenSilverM5
- Moderátor

- Kapcsolat:
És összkerekesgabec írta:Egy Insignia-ra bármikor elcserélném. Csak ne ilyen varrógép motor legyen benne,mint 1.4 turbo,hanem minimum egy 2.0 turbo vagy 2.8 turbo.
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Egy Insignia-ra bármikor elcserélném. Csak ne ilyen varrógép motor legyen benne,mint 1.4 turbo,hanem minimum egy 2.0 turbo vagy 2.8 turbo. 

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
De jól áll neki, meg szép ez az Omegagabec írta:Neeem,le van csípve a vezetéke,csak a fénykép kedvéért raktam fel.french-car-fan írta:Így jöttél haza vele?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
http://www.frenchcarfan.hu
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Neeem,le van csípve a vezetéke,csak a fénykép kedvéért raktam fel.french-car-fan írta:Így jöttél haza vele?

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Így jöttél haza vele?
Citroën - Creative Technology | Peugeot - Motion & Emotion | Renault - Drive to Change
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Most jöttem haza a telekről. Kint találtam egy kék villogót.
Ki is próbáltam.

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
A gyári fejegység lenne az igazi természetesen, de abból csak CD-s van, vagyis csak CD-t játszik, MP3-at nem... Meg van CD tár csatlakozó, amihez ha megveszem a cuccot, akkor 6 CD-t tudok belepaszírozni... Vannak olyan lehetőség, hogy a gyári rádió mellett egy kütyüvel pendrive-ról lehessen játszani, de az költséges dolog. Kicseréltem mind a 4 hangszórót, hátul kétutas, elül külön magsashangsugárzóval a gyári helyére beépítve. Egy szolid mélyláda is van benne hátul, a kellemes és erőteljes hangzásért. Az erősítő 2000W-os, a láda 800W-os. Meg igen, egy Alpine fej van benne.gabec írta:Így már érhető.Ja,még két észrevétel,amit szintén nem kritizálásnak szánok,csak érdeklődöm. Gyári fejegységet nem akartok majd bele? Mert mégis csak jobban illik a belső összképhez mint ez az aftermarket rádió. Alpine talán... A másik pedig a kézifék,az gyárilag jön fel majdnem függőleges állásba,vagy nincs beállítva? A hátsó villanyablakhoz meg annyit fűznék,hogy nem hátul ülsz vezetés közben. Én is gondolkoztam rajta,mert nekem is be van kábelezve,de aztán le tettem róla,mert minek alapon. Eladásnál semmivel sem növeli meg az autó értékét,maximum a komfortérzet lesz egy hajszálnyival magasabb.
Elől és hátul is gyári méretű 16 cm-es hangszóró van.
Ablak meg azért kell mert lehet előröl vezérelni XD Meg az én korfontérzetemnek hiányzik
- Csatolmányok
-
- Avtoakustika-MAC-AUDIO-MP-2-16_STI1MTc0OVRp.jpg (40.81 KiB) Megtekintve 5330 alkalommal
-
- 6058.jpg (22.6 KiB) Megtekintve 5330 alkalommal
-
- 1288879798_1398015557.jpg (47.2 KiB) Megtekintve 5330 alkalommal
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Labdacs írta:nem hátul ülsz, az tény, de egy csomószor jól jön. az én fiam pl a gyerekülésből elérné a tekerőt. nyugodtabb dolog úgy vezetni, hogy lezárod a hátsó kapcsolókat és tudod, hogy nem fogja tudni letekerni az ablakot.gabec írta:Így már érhető.Ja,még két észrevétel,amit szintén nem kritizálásnak szánok,csak érdeklődöm. Gyári fejegységet nem akartok majd bele? Mert mégis csak jobban illik a belső összképhez mint ez az aftermarket rádió. Alpine talán... A másik pedig a kézifék,az gyárilag jön fel majdnem függőleges állásba,vagy nincs beállítva? A hátsó villanyablakhoz meg annyit fűznék,hogy nem hátul ülsz vezetés közben. Én is gondolkoztam rajta,mert nekem is be van kábelezve,de aztán le tettem róla,mert minek alapon. Eladásnál semmivel sem növeli meg az autó értékét,maximum a komfortérzet lesz egy hajszálnyival magasabb.
a másik meg: néha jó a hátsó ablakokon keresztül átszellőztetni az utasteret.
Egyelőre nálam még nem áll fent a veszélye,hogy egy kisgyerek letekerje hátul az ablakot. A szellőztetésben lehet valami,bár azt többnyire légkondival megoldom.

- Labdacs
- Moderátor

- Kapcsolat:
nem hátul ülsz, az tény, de egy csomószor jól jön. az én fiam pl a gyerekülésből elérné a tekerőt. nyugodtabb dolog úgy vezetni, hogy lezárod a hátsó kapcsolókat és tudod, hogy nem fogja tudni letekerni az ablakot.gabec írta:Így már érhető.Ja,még két észrevétel,amit szintén nem kritizálásnak szánok,csak érdeklődöm. Gyári fejegységet nem akartok majd bele? Mert mégis csak jobban illik a belső összképhez mint ez az aftermarket rádió. Alpine talán... A másik pedig a kézifék,az gyárilag jön fel majdnem függőleges állásba,vagy nincs beállítva? A hátsó villanyablakhoz meg annyit fűznék,hogy nem hátul ülsz vezetés közben. Én is gondolkoztam rajta,mert nekem is be van kábelezve,de aztán le tettem róla,mert minek alapon. Eladásnál semmivel sem növeli meg az autó értékét,maximum a komfortérzet lesz egy hajszálnyival magasabb.
a másik meg: néha jó a hátsó ablakokon keresztül átszellőztetni az utasteret.
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Így már érhető.
Ja,még két észrevétel,amit szintén nem kritizálásnak szánok,csak érdeklődöm. Gyári fejegységet nem akartok majd bele? Mert mégis csak jobban illik a belső összképhez mint ez az aftermarket rádió. Alpine talán... A másik pedig a kézifék,az gyárilag jön fel majdnem függőleges állásba,vagy nincs beállítva? A hátsó villanyablakhoz meg annyit fűznék,hogy nem hátul ülsz vezetés közben. Én is gondolkoztam rajta,mert nekem is be van kábelezve,de aztán le tettem róla,mert minek alapon. Eladásnál semmivel sem növeli meg az autó értékét,maximum a komfortérzet lesz egy hajszálnyival magasabb.

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Igen utólagos, ez sötétebb árnyalat, három létezik belőle, de van ajtókárpit is, ott a műanyagok stimmelnek színre a többivel, meg persze a bőr színe is az ülássel, meg fabetétes az is. Csak angol kocsiból való és a kapcsolótábla jobbra kerülne, így még az nincs fent, majd veszek hozzák balos ajtókárpitot. Hátul meg elektromos ablakhoz való van, ahhoz meg csak a szerkezetet kell megvennem, mert be van kábelezve gyárilag.gabec írta:Érdekes a belseje. Mindenhol fekete,csak a szőnyegezés bézs és az övek. Vagy utólag lett bőr belső belerakva?
- gabec
- Moderátor

- Kapcsolat:
Érdekes a belseje. Mindenhol fekete,csak a szőnyegezés bézs és az övek. Vagy utólag lett bőr belső belerakva?

- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Szép volt az idő! Ezért kitakarítottam a kocsit
Most ez ilyen tavasz köszöntő takarítás volt, csak három órás volt most, kevés...
- Csatolmányok
-
- DSC_0552.JPG (580.08 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
-
- DSC_0553.JPG (610.47 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
-
- DSC_0554.JPG (600.89 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
-
- DSC_0555.JPG (618.44 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
-
- DSC_0556.JPG (577.46 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
-
- DSC_0557.JPG (554.72 KiB) Megtekintve 5340 alkalommal
- frenchcarfan
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Nekem általános 1. osztályba repedt meg a bokám XD Micimackósat játszottunk és beleléptem a mézes csuporba XD Nem amúgy egy gödörbeCamaro96 írta:huhh, de jó, hogy nekem egyszer se tört el semmim...chilisos írta:Hát igen...de nem tudom miért ennyi, eddig egyik törésemnél se volt ilyen hosszú. Megkérdeztük ismerős sebészt és mondta, hogy nem kell olyan hosszú idő. Majd megnézi ő is ma röntgent.FrozenSilverM5 írta:Szép, hosszú idő...chilisos írta:Véget ért az 5. gipszes korszakom.
1 hónapig még mindig nem csinálhatok semmit az alapdolgokon kívül...és a doki azt mondta, hogy 6 hónap mire teljesen meggyógyul...
Köszönöm!french-car-fan írta:Na ez jó hír! Mielőbbi teljes gyógyulást!chilisos írta:Véget ért az 5. gipszes korszakom.
1 hónapig még mindig nem csinálhatok semmit az alapdolgokon kívül...és a doki azt mondta, hogy 6 hónap mire teljesen meggyógyul...
- chilisos
- Moderátor

- Kapcsolat:
Nem is ajánlom.Camaro96 írta: huhh, de jó, hogy nekem egyszer se tört el semmim...