Pakkot kaptam

Témák 1/18-as méretarányú modellek számára.
Missa
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Re: Pakkot kaptam

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Missa »

Ma nekem is megjött!
_MG_0940.jpg
_MG_0940.jpg (743.7 KiB) Megtekintve 4668 alkalommal
_MG_0943.jpg
_MG_0943.jpg (1.25 MiB) Megtekintve 4668 alkalommal
_MG_0948.jpg
_MG_0948.jpg (857.43 KiB) Megtekintve 4668 alkalommal
_MG_1006.jpg
_MG_1006.jpg (968.94 KiB) Megtekintve 4667 alkalommal
"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le őket!" - IKEA
http://missa-aquaristic.blogspot.com/
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: schumimodells »

Az idei első pakk.
Csatolmányok
Pakk1-2015.jpg
Pakk1-2015.jpg (986.54 KiB) Megtekintve 4674 alkalommal
chilisos
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: chilisos »

Köszi!
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

Olvasatlan hozzászólás Szerző: janositamas »

chilisos írta: Csak kíváncsiságból, melyik az a bolt?
A vroom-model.com-on 99,95€-ért volt mindhárom szín, a sárgát el is vitték ennyiért, mert már nincs nekik, a piros pre-ordert levették az oldalról tegnapelőtt, a fekete van fent egyedül jelenleg :oops:

A többihez képest alacsonyabb áron, 108.99€-ért láttam még a toms.nl oldalon...
chilisos
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: chilisos »

janositamas írta:
NARDI írta:Gratula! Klassz a sárga is. Viszont én időközben, lélekben kezdem elengedni ezt a modellt.
Azt hiszem nem adnék érte 45-50 ezer forintot. Nem mondom, hogy nem fog hiányozni egy piros a gyűjteményből, de ennyit számomra nem ér.
Annyi egyéb gépet tudnék választani, amikről azt gondolom, hogy jobban megérik az árukat, hogy szerintem így is lesz... :-)
Köszönöm, van olyan bolt, ahol 100€-ért a piros előrendelhető, ha mégis...
Csak kíváncsiságból, melyik az a bolt?
NARDI
Tag
Tag

Olvasatlan hozzászólás Szerző: NARDI »

janositamas írta:
NARDI írta:Gratula! Klassz a sárga is. Viszont én időközben, lélekben kezdem elengedni ezt a modellt.
Azt hiszem nem adnék érte 45-50 ezer forintot. Nem mondom, hogy nem fog hiányozni egy piros a gyűjteményből, de ennyit számomra nem ér.
Annyi egyéb gépet tudnék választani, amikről azt gondolom, hogy jobban megérik az árukat, hogy szerintem így is lesz... :-)
Köszi, jó fej vagy, de már más irányba mozdultam. Alighanem ebben a projektben sem kell majd csalódnom. :-)
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

NARDI
Tag
Tag

janositamas írta:Sziasztok, ma megjött a sárga LaFerrarim a piros mellé, ennek jobb minőségűnek tűnik a festése, nincsenek festékpöttyök, nem tűnik problémásnak a sárga-fekete közötti határvonal sem a piroshoz képest, bocs a benti vakus képekért, ígérem, jobb képeket készítek a szabadban holnap (vagy ahogy időjárásunk engedi):
Kép
Kép
Kép
Kép
Gratula! Klassz a sárga is. Viszont én időközben, lélekben kezdem elengedni ezt a modellt.
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

Sziasztok, ma megjött a sárga LaFerrarim a piros mellé, ennek jobb minőségűnek tűnik a festése, nincsenek festékpöttyök, nem tűnik problémásnak a sárga-fekete közötti határvonal sem a piroshoz képest, bocs a benti vakus képekért, ígérem, jobb képeket készítek a szabadban holnap (vagy ahogy időjárásunk engedi):
Kép
Kép
Kép
Kép
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

Kép
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

NARDI írta: Esetleg ha szeretnél még egy feketét is a sárga és piros mellé szólj, mert akkor betársulnék a beszerzésbe egy pirossal.
Gondolom azzal, hogy a Felipe Massa fekete LaFerrarit rendelt, a Mattel is kezd valamit.... :lol:
Szia, már néztem a feketét is, mert láttam én is Massa autóját képeken, a karbon részeknél az elején, az ajtók alján és a hátsó részen, valamint a tükörnél piros csík van rajta, könnyen meg lehetne csinálni olyanra a fekete LaFerrari modellt, és a felniket is le lehet festeni. A fekete mutat legkevésbé a vitrinben, ezért hagytam ki azt, bár a fekete az, amin a legkevésbé lesznek láthatók a panelek illesztési hibái és a festés maszkolása sem lesz gond. Szólok, ha változik a helyzet :-)
NARDI
Tag
Tag

janositamas írta:Szia,
Igen, az összerakott maketteket is vitrinben, persze a Ferrarikat külön, és a fém modelleket is. A modellek lakhelye éppen véglegesítés alatt van, ami azt jelenti, hogy a vitrin világítása már megvalósításra került, de nincsenek elrejtve a vezetékek. A mennyezeti lámpa kapcsoló felkapcsolásával a vitrinben levő világítás is felkapcsol, nagyon kezdetleges képet tudok mutatni, de talán lehet látni, hogy fog kinézni majd az egész:
Kép
Azóta annyi történt, hogy az összes polc a helyére került, világítást kapott, az ajtók körbe lettek ragasztva ablakszigetelő fóliával, ami itt a por elleni védekezést szolgálja. A kósza vezetékek még kb. így vannak, sajnos frissebb képet nem találtam, elnézést kérek. Ha rászánom magam és lesz időm a befejezésre, teszek fel rendes képet is róluk. Máris van még egy motivációm a befejezéshez!
Jó lesz ez, csak szánd még rá az időt.
A végeredményről is dobhatsz majd egy fotót.
NARDI
Tag
Tag

janositamas írta:Sziasztok, köszönöm a kedves szavakat. Nos, a flickr albumomban nem minden kép modell, mivel alapvetően műanyag maketteket építek 1/24-ben, és tényleg csak az elmúlt 2-3 hónapban kezdtem el fém autókkal is foglalkozni. Maketteket építek vagy 10 éve, van vagy 120-130 autóm, leginkább Ferrarik, esetleg Lambo, de régebben jobban mindenevő voltam. Talán véletlen, talán nem, de elnéztem egy rendelésnél a méreteket, és 1/24 helyett 1/18-as felniket rendeltem, amik végül Daninál kötöttek ki :-) Hát így kezdődött... Ezt követően kezdtem el nézegetni 1/18-ban... Aztán az sem véletlen, hogy elég sok Ferrarit lehet kapni 1/18-ban, és pl. 458 Italia spydert vagy FF-et nem lehet kapni makettben, így végre ezeket is a gyűjteményemben tudtam, ez volt a 2 első fém autóm. Innen már lejtő következett és azóta nincs megállás :-) Szóval az albumról: a Ferrarik 1/18-as HWE modellek, kivéve a piros 430 spider, a 458 China, a matt fekete 430 Scuderia, mert azok műanyag makettek. Ezekkel nem untatnálak Benneteket, mert ide csak néhány került feltöltésre a photobucket helyhiányom miatt, nagy része ott van, van egy nagyobb szériám Kahn felnikkel, egy széria Novitec tuninggal megcsinálva, meg egy raklapnyi csak úgy is. A többi nem Ferrari 1/24-es fém modellek, Welly, Cararama, Hongwell stb. A Veneno is 1/24-es műanyag makett, diecast-ben csak Ferrarikat vettem.

Visszatérve a témára, kezdem a LaFerrarival, amihez a jövő hétre érkezik egy sárga is, így még több összehasonlítási alapom is lesz majd. A prémium gyártók fém vagy gyanta Ferrari modelljeit nem ismerem személyesen, így inkább laikus lesz a véleményem, nézzétek el nekem, cserébe igyekszem minden kérdésre tudásomnak megfelelően válaszolni. Nekem még furcsa a nagyobb méretarány, ezért mindegyik modell óriási hatással van rám, "van benne anyag" érzésem van. A LaFerrari elég jól megcsinált modell, de azért vannak apróbb hibái. Leginkább a panelek illesztése írható a negatívumokhoz, ami főleg az ajtók hátsó élénél nagy, illetve az én példányom esetén a motorháztető jobb oldala kicsit magasabban áll a balnál, szabad szemmel látható, de még éppen nem zavaró. Sajnos volt pár apró fekete festékpötty a motorháztetőn, amit polírozással eltüntettem, de a festék is lejött vele kicsit. Nekem furcsa, hogy a festéken nincs lakkréteg. Amit még észrevettem, hogy a festése nem tökéletes, az éleknél kicsit vékonyabbra sikerült és látható, illetve az első szélvédő alsó élénél a fekete-piros maszkolás nem volt tökéletes. Félreértés nem essék, ezek kb. 30-40 centis távolságig láthatók, ezektől eltekintve jó kis gép. Na jó, talán a tükrök kicsit magasabban állnak a kelleténél, de ez tényleg az utolsó. Jók a rácsok, jó a beltér, jó a motortér kidolgozása a pénzünkért, a felnik, fékek, kihúzható a hátsó szárny, stb., szóval az említett távolságtól messzebb nézve piszok jól mutat. Ha megjön a sárga, azzal is összehasonlítom. A panelvonalakat panelfilccel kihúztam, mást nem változtattam rajta. Képek:
KépLaFerrari 19 by janositamas, on Flickr
KépLaFerrari 21 by janositamas, on Flickr
KépLaFerrari 51 by janositamas, on Flickr
Na ez most meglepett! :lol: Egyáltalán nem szúrtam ki a méretaránybeli különbséget 1:18 és 1:24 között.
Nem is tudom, annyi mindent látott már az ember, hogy fel sem merült bennem, pedig a bemutatkozásodban említetted is a maketteket, hogy a Lamborghini Veneno nem egy AUTOart Signature vagy a 458 China ed. nem egy Elite kiadás.
Mindegy, ezzel együtt is klassz a gyűjteményed és jók a fotók.
A LaFerrari pedig szerintem is bőven a vállalható kategóriában van.
Esetleg ha szeretnél még egy feketét is a sárga és piros mellé szólj, mert akkor betársulnék a beszerzésbe egy pirossal.
Gondolom azzal, hogy a Felipe Massa fekete LaFerrarit rendelt, a Mattel is kezd valamit.... :lol:
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

Szia,
Igen, az összerakott maketteket is vitrinben, persze a Ferrarikat külön, és a fém modelleket is. A modellek lakhelye éppen véglegesítés alatt van, ami azt jelenti, hogy a vitrin világítása már megvalósításra került, de nincsenek elrejtve a vezetékek. A mennyezeti lámpa kapcsoló felkapcsolásával a vitrinben levő világítás is felkapcsol, nagyon kezdetleges képet tudok mutatni, de talán lehet látni, hogy fog kinézni majd az egész:
Kép
Azóta annyi történt, hogy az összes polc a helyére került, világítást kapott, az ajtók körbe lettek ragasztva ablakszigetelő fóliával, ami itt a por elleni védekezést szolgálja. A kósza vezetékek még kb. így vannak, sajnos frissebb képet nem találtam, elnézést kérek. Ha rászánom magam és lesz időm a befejezésre, teszek fel rendes képet is róluk. Máris van még egy motivációm a befejezéshez!
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Hol tartod a modelleidet, vitrinben? Szivesen megnéznék pár képet.
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

Sziasztok, köszönöm a kedves szavakat. Nos, a flickr albumomban nem minden kép modell, mivel alapvetően műanyag maketteket építek 1/24-ben, és tényleg csak az elmúlt 2-3 hónapban kezdtem el fém autókkal is foglalkozni. Maketteket építek vagy 10 éve, van vagy 120-130 autóm, leginkább Ferrarik, esetleg Lambo, de régebben jobban mindenevő voltam. Talán véletlen, talán nem, de elnéztem egy rendelésnél a méreteket, és 1/24 helyett 1/18-as felniket rendeltem, amik végül Daninál kötöttek ki :-) Hát így kezdődött... Ezt követően kezdtem el nézegetni 1/18-ban... Aztán az sem véletlen, hogy elég sok Ferrarit lehet kapni 1/18-ban, és pl. 458 Italia spydert vagy FF-et nem lehet kapni makettben, így végre ezeket is a gyűjteményemben tudtam, ez volt a 2 első fém autóm. Innen már lejtő következett és azóta nincs megállás :-) Szóval az albumról: a Ferrarik 1/18-as HWE modellek, kivéve a piros 430 spider, a 458 China, a matt fekete 430 Scuderia, mert azok műanyag makettek. Ezekkel nem untatnálak Benneteket, mert ide csak néhány került feltöltésre a photobucket helyhiányom miatt, nagy része ott van, van egy nagyobb szériám Kahn felnikkel, egy széria Novitec tuninggal megcsinálva, meg egy raklapnyi csak úgy is. A többi nem Ferrari 1/24-es fém modellek, Welly, Cararama, Hongwell stb. A Veneno is 1/24-es műanyag makett, diecast-ben csak Ferrarikat vettem.

Visszatérve a témára, kezdem a LaFerrarival, amihez a jövő hétre érkezik egy sárga is, így még több összehasonlítási alapom is lesz majd. A prémium gyártók fém vagy gyanta Ferrari modelljeit nem ismerem személyesen, így inkább laikus lesz a véleményem, nézzétek el nekem, cserébe igyekszem minden kérdésre tudásomnak megfelelően válaszolni. Nekem még furcsa a nagyobb méretarány, ezért mindegyik modell óriási hatással van rám, "van benne anyag" érzésem van. A LaFerrari elég jól megcsinált modell, de azért vannak apróbb hibái. Leginkább a panelek illesztése írható a negatívumokhoz, ami főleg az ajtók hátsó élénél nagy, illetve az én példányom esetén a motorháztető jobb oldala kicsit magasabban áll a balnál, szabad szemmel látható, de még éppen nem zavaró. Sajnos volt pár apró fekete festékpötty a motorháztetőn, amit polírozással eltüntettem, de a festék is lejött vele kicsit. Nekem furcsa, hogy a festéken nincs lakkréteg. Amit még észrevettem, hogy a festése nem tökéletes, az éleknél kicsit vékonyabbra sikerült és látható, illetve az első szélvédő alsó élénél a fekete-piros maszkolás nem volt tökéletes. Félreértés nem essék, ezek kb. 30-40 centis távolságig láthatók, ezektől eltekintve jó kis gép. Na jó, talán a tükrök kicsit magasabban állnak a kelleténél, de ez tényleg az utolsó. Jók a rácsok, jó a beltér, jó a motortér kidolgozása a pénzünkért, a felnik, fékek, kihúzható a hátsó szárny, stb., szóval az említett távolságtól messzebb nézve piszok jól mutat. Ha megjön a sárga, azzal is összehasonlítom. A panelvonalakat panelfilccel kihúztam, mást nem változtattam rajta. Képek:
KépLaFerrari 19 by janositamas, on Flickr
KépLaFerrari 21 by janositamas, on Flickr
KépLaFerrari 51 by janositamas, on Flickr
FrozenSilverM5
Moderátor
Moderátor
Kapcsolat:

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FrozenSilverM5 »

janositamas írta:Sziasztok, nekem ugyan kevés autóm van még, pár hónapja gyűjtöm a Ferrarikat, de a HWE LaFerrari megvan, ha szeretnétek képeket vagy részleteket a döntés megkönnyítése érdekében, és valakinek van kérdése, szívesen válaszolok Nektek, bár messze-messze nem vagyok olyan hozzáértő, mint Ti :-)
KépLaFerrari 26 by janositamas, on Flickr
KépLaFerrari 33 by janositamas, on Flickr
Még mindig klassz képek! Gratula a sok 1:18-ashoz! Üdv itt :thumbup: :clap:
NARDI
Tag
Tag

janositamas írta:Sziasztok, nekem ugyan kevés autóm van még, pár hónapja gyűjtöm a Ferrarikat, de a HWE LaFerrari megvan, ha szeretnétek képeket vagy részleteket a döntés megkönnyítése érdekében, és valakinek van kérdése, szívesen válaszolok Nektek, bár messze-messze nem vagyok olyan hozzáértő, mint Ti :-)
Szia! Végignéztem a Flickr albumodat és bevallom, leesett az állam, több okból is. Elképesztően jók a beállításaid. Nagyon tetszik, ahogy a modelleket belekomponálod a környező tájba/közegbe. :clap: A Veneno és a 458 China ed. zseniális, kivételesen jól sikerültek.
A másik dolog, hogy írtad, nem régóta gyűjtesz Ferrarikat, nos az albumodon ez egyáltalán nem látszik. :wink:
Persze nem tudtam nem észrevenni, hogy azért akad a gyűjteményedbe egyéb járgány is. Gondolom te is megvettél mindent, ami megtetszett.
Nálam is így kezdődött... :cool:
Na de vissza a LaFerrarihoz. Amennyiben vannak még fotóid, bátran töltsd fel, sőt ha egy kis szöveges értékelésre is kapható volnál, szerintem annak is sokan örülnénk. Ennyi szép modell után már biztosan meg tudod ítélni, hogy mennyire sikerült alkotás a LaFerrari. Hajrá!
Gratula a kollekciódhoz! :thumbup:
janositamas
Új felhasználó
Új felhasználó

Sziasztok, nekem ugyan kevés autóm van még, pár hónapja gyűjtöm a Ferrarikat, de a HWE LaFerrari megvan, ha szeretnétek képeket vagy részleteket a döntés megkönnyítése érdekében, és valakinek van kérdése, szívesen válaszolok Nektek, bár messze-messze nem vagyok olyan hozzáértő, mint Ti :-)
schumimodells
Veterán tag
Veterán tag
Kapcsolat:

Labdacs írta:
schumimodells írta:
Labdacs írta:
schumimodells írta:
Labdacs írta:még júliusban érkezett, de csak ma bontottam ki.
Szép, grat hozzá.
LaFerrari-d nincs még?
nincs. a látottak alapján szerintem nem is lesz.
A Bburago sem lesz szebb, szerintem.
az szinte biztos, de ezt már láttam, és a látottak alapján el tudtam dönteni, hogy milyen, és annyi pénzt most nem adnék érte.
Akkor nem is lesz Laferrarid?
Nekem mindenképp kellesz, csak az Elite túl drága.
Válasz küldése