Nos,elég rég irtam már bemutatót,de most kedvet kaptam hozzá nagyon! Igy kézbe vettem egy olyan modellt amire lehet mondani szépet is ,jót is.Ezuttal én inkább a hibákra fogok koncentrálni,mivel akad bőven,az alany mint a cimben is leirtam egy HW61 Challanger.Régebben vettem már,egész jó áron,kivülről nézve gyönyörü a darab,kifogástalan szó szerint szinte.
Nagyon mutatós ebben a szinben,gyönyörü a szine.A mattfekete motorháztető tökéletesen passzol hozzá és a csik az oldalán is nagyon szép.De haladjunk kicsit...Nem ezzel szoktak inditani,de én kezdem is a beltérrel.

Szerintem a beltér nagyon szépre sikerült,szépek az órák,a kormény,az űlés ami ugye előre dönthető ,és a kesztyütartó is nyitható,az övcsatok is szépre sikerültek.Bár az űlések előre dönthetőek,én nem játszok vele,mert nagyon érzékeny,és gyenge,akár a kesztyütartó.De jöjjön egy kimondottan nagy hiba,és nagyon de nagyon zavaró.Lóg az ajtó mint a tehén csöcse,szerintem látszik a következő képen is.A kép nem adja annyira vissza,de bizony erősen lötyög.

És most hogy végeztem a beltérrel,jöjjön a modell hátsó része,ahol van mit tárgyalni...a hátsó lámpa rendben van,a légterelő rendben van,felirat is szép.Nah és itt lehet látni azt hogy nem jó ha egy modellen tényleg minden mozgatható vagy nyilik,Elég lenne az ajtó,mocitető csomagtartó,a lényeg ugye.Hát itt a tökéletes példa hogy miért.

Hát ugye az antenna huzogatható,sőőőőt ,olyannyira hogy könnyen kiveszi az ember a helyéről,én nem tudom...ha anno a Vanishing Pointba Kowalski autója igy van összerakva széthullot volna 1km után.Persze elegánsan visszalehet tenni,semmi baj,ott van a tanksapkba ,ugye az is nyitható,bár nagy kinlódás árán lehet kinyitni,lóf*szt nem látsz,mert nincs ott semmi.Ez is egy tök fölösleges extra,ami nélkül talán jobb lett volna a modell.
Haladhatunk előre kicsit,a kerekek nagyon szépek,kipufogó szintén kifogástalan.
Nah és eljutottunk előre.Nagyon szépek a lámpák,az egész eleje a modellnek szép,nincs mit regéljek róla nagyon sokat.Ami emlitésre méltó az a motorháztető és a motortér.Ugye a motorháztetőn van nagyon szép rácsozás,de kérem a gyártókat...ne csináljuk már műanyagból a motorháztetőt,miután kiszedtem a két kis pöcköt hogy felnyissam a motorháztetőt,hozzáteszem nyitás közben recseg ropog az egész,alig egy résnyire lehet kinyitni ,irtó gyenge szerkezet.A motortér szép,kábelek,minden apróság,nagyon tetszik.A napokba azt is felfedeztem hogy a levegőtisztitó azt hiszem az,mozog,nem kicsit! Nagyon.Viszont ha nem piszkáljuk,nincs vele gond,ám de lehet hogy ez egyedi hiba az enyémen,a lényeg,itt is a gyengeségre utal,nem kéne mozogjon nekem se,főleg anélkül hogy hozzányúltam volna.
Végül pár szót összesitésben,nagyon szép modell,nagyon részletes,sokat élőben fedez csak fel az ember.Baráti áron megszerezhető,viszont rengeteg a gyenge pontja,a sok apróságnak több a hátránya mint a haszna.Akárcska a Ricko Escaladenél.Ezekmellet persze szivesen vennék még énis sok HW61et.Sajnálom hogy egy GMPt nem taperolhattam még igazán meg,sőt sehogyse:) Talán majd egyszer.